Yurtdışından telefon getirenlere sıkı takip geliyor. Gümrük Genel Müdürlüğü ile BTK arasında protokol imzalandı. Buna göre; yurda girişte yolcunun 3 yıl içerisinde birden fazla telefon getirip getirmediği kontrol edilecek.
3 Şubat 2017 tarihinde yürürlüğe giren Gümrük Kanununun 235/3. Maddesi Hk. ile artık kişi yurtdışından Türkiye'ye 2 adet telefonu yasal olarak getiremeyecek. Birden fazla getirilen telefonların gümrük memurları tarafından belirlenmesi durumunda, kişi bu ürün için normal verginin iki katı ödemek zorunda.
Yeni düzenleme sonrasında 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren geçerli olan şekilde yurt dışından telefon getirme şartı değiştirildi. Artık yurt dışına çıkan vatandaşlar yanlarında her 3 yılda 1 adet telefon getirebilecek. Bu süre içerisinde 2. bir cihaz getirmek istendiği takdirde gümrük vergisinden muaf olmayacak.
"Yurt dışından yolcu beraberi getirilen eşya muafiyetlerine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca, kişisel eşya muafiyeti kapsamında, yurt dışından ülkemize gelen yolcular, üç takvim yılında bir adet cep telefonunu gümrük vergilerinden muaf olarak getirebilmektedir.
Soru: Yolcu Beraberinde Getirilen Cep Telefonları Vergiden Muaf Mıdır? Cevap: Evet vergiden muaftır. Ancak, yolcu beraberinde getirilen cep telefonları için 2019 yılı itibarıyla Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenen 618,60 TL tutarında “Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı” ödenmesi gerekmektedir.
İlgili 38 soru bulundu
Artık yurt dışına çıkan vatandaşlar, yanlarında her 3 yılda 1 adet telefon getirebilecek. Bu süre içerisinde 2. bir cihaz getirmek istendiği takdirde gümrük vergisinden muaf olmayacak.
Bu işlem sonucunda, telefonunuz Türkiye'de kullanılabilir hale gelir. Ancak, bu işlemi yaparken dikkat etmeniz gereken bir nokta vardır: Bir pasaporta sadece bir telefon kaydedilebilir.
Telefonu yerel bir operatöre kaydetmek veya kullanmak istediğinizde, genellikle pasaportunuzun bir kopyasını sunmanız gerekmektedir. 1 PASAPORTA 2 TELEFON KAYDEDİLİR Mİ? 1 pasaporta 2 telefon kaydetmek mümkündür ancak bunun için iki kayıt arasında 3 yıl geçmesi gerekmektedir.
Cihaz kayıt hakkımı ücretsiz veya ücretli olarak bir başkasına verebilir miyim? Ticaret Bakanlığı'nın düzenlemesine göre; yolcu sıfatına sahip kişi kişi kendi kimlik numarasına kayıtlı hatlarla kullanılmak şartıyla, yurt dışından 3 (üç) takvim yılında 1 (bir) adet cihaz getirebilmektedir.
2.El alım satım sitelerinde görmüş olduğunuz satılıkta olan yurt dışı cihazlar için yazılmış bir yazı değildir. Sadece kullanıcıların yurt dışına çıkarak kendi yanlarında getirdiği cihazlar için yazdığımız bir yazıdır. 2. El alım satım sitelerinde satılan, yurt dışı telefonları almanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
Yolcunun muafiyet hakkını kullanmadığı anlaşılırsa telefonu yurda sokabilecek. Bu durumda telefonun 120 gün içnde BTK sistemi üzerinden kaydının yapılması gerekecek. Yolcunun kullanmakta olduğu kişisel telefonlar ise incelemeye tabi tutulmayacak. Sistemin tanıtılması amacıyla örnek uygulama da yapıldı.
Yurt dışından getirilen cihazlar, yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Belirtilen süre içerisinde kayıt işlemi gerçekleştirilmeyen cihazlar kayıt dışı olmaları sebebiyle iletişime kapatılmaktadır.
Cevap: Bir başkası sizin için telefon getiremez. Herkes kendi kimlik numarası ve cep telefonu numarasına kayıtlı olan telefonu kullanabilir.
Sıradan, standart kargolardan farklı olarak özel bir şekilde gönderim yapan kargo firmalarının tercih edilmesi de paketleme dışında dikkat edilmesi gereken bir unsurdur. Bu kapsamda hediye telefon için yurtdışından kargo ile telefon getirmek mümkündür.
Tüm el konulan malın veya eşyanın iadesi için gümrük idaresine başvurulması ya da malın veya eşyanın özelliğine göre Gümrük Müdürlüğünce verilen el koyma kararına idare mahkemesinde dava açmak suretiyle itirazda bulunarak malın veya eşyanın iadesinin sağlanması mümkündür.
Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye'de kullanabilir miyim? Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.
YURT DIŞINDAN KAÇ TANE TELEFON GETİRİLEBİLİR? Yeni düzenleme sonrasında 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren geçerli olan şekilde yurt dışından telefon getirme şartı değiştirildi. Artık yurt dışına çıkan vatandaşlar yanlarında her 3 yılda 1 adet telefon getirebilecek.
Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de ilgili karar yayınlandı. Buna göre 2023 yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye'de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. 2023 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 117 TL yerine 260 TL maktu ÖİV alınacak.
Yurtdışından getirilen telefonların pasaport ibraz edilmeden açtırılması mümkün değildir. Ancak, yurtdışından açılmış olan telefonların Türkiye'de kullanıma hazır hale getirilmesi mümkündür. Bunun için, yurtdışında açılan telefonun kullanıma hazır hale getirildiğine dair belgenin ibraz edilmesi gerekmektedir.
Kapatılma yapılmasının sebebi, IMEI'nin çalındığının anlaşılmasıdır. IMEI'nin çalınması sebebi ile de telefonun operatör firması tarafından telefonun özelliklerinin kısıtlanması da mümkündür. Bir IMEI İki Telefonda Kullanılabilir Mi? IMEI'nin farklı cihazlarda kullanılması mümkün değildir.
Telefonunuz yalnızca çift SIM ise iki IMEI numarasına sahip olabilir. Daha sonra iki modeme (pratik olanı ancak iki ağa kayıtlı) ve dolayısıyla ağa iki kaydı vardır. Her kayıt için benzersiz bir IMEI gereklidir.
Çift SIM ve eSIM'li Telefon Sahipleri Yaşadı!
Bu 4 aylık kullanım sınırı, her bir IMEI numarası için geçerli. 2018 yılından sonra satışa sunulmuş olan birçok akıllı telefonda eSIM veya çift SIM desteği bulunuyor.
Yurt dışından telefon getirip kullanmak artık hiç cazip değil…İşte yeni 2023 IMEI Kayıt Ücreti hakkında detaylar! Hayir. 2 yıl içinde sadece 1 kez cihaz kayıt işlemi yapabilirsiniz.
Her vatandaş kendi pasaportu üzerine sadece 1 (bir) adet cihaz kaydedebilmektedir.
İMEİ kayıt ücreti için belirlenen 20 bin TL'lik yeni tutar, 8 Temmuz itibarıyla geçerli olacak. IMEI KAYDI NASIL YAPILIR? Yurt dışından getirilen telefonların kayıt edilmesi için BTK'nın belirttiği 120 gün içinde e-Devlet üzerinden başvuruda bulunulması gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri