Alınan vize- final puan ortalama ağırlığı oranı çarpıldıktan sonra yüze bölünerek ortalama alınmaktadır. Ortalama hesabında vize puanı %40 final puanı ise % 60 olarak alınmaktadır. Sonucun GEÇER not kabul edilmesi için not ortalaması 50 puan ve üstü olmalıdır.
Bir ders için Ham Başarı Puanı, hesaplanırken vizenin %30' u, bitirme(final) notunun ise %70' i dikkate alınarak hesaplama yapılır.
Ara sınavına girmeyen öğrenciler, yıl sonu veya bütünleme sınavına katıldıkları takdirde, aldıkları notun %70'inin, 50 veya daha fazla olması hâlinde bu dersten başarılı sayılırlar. Yani, yıl sonu veya bütünleme sınavından 71 veya üzeri puan almanız hâlinde bu dersten başarılı sayılırsınız.
Eğitim takvimine göre bir dönem geçmek için düzenlenen vize ve final sınav puanlarının ortalaması 50 ve üstü olan öğrencilerin Büt sınavına girme zorunluluğu bulunmamaktadır. Not ortalaması 40 ı geçemeyenler bütünleme sınavına girerek sınıf geçebilmek için yeterli puan almak zorundadır.
Bütünleme sınavına giren öğrencinin bütünlemede aldığı not final notundan yüksek de olsa düşük de olsa, bütünleme notu geçerli olur. Bütünleme sınavına girmiş bir öğrencinin hiçbir koşulda bütünleme sınav notu iptal edilemez.
İlgili 29 soru bulundu
1. Vize ve Final notu ortalaması hesaplanırken vizenin %40'ı finalin %60'ı alınır. 2. Notun "GEÇTİ" olarak kabul edilmesi için Final ve Ortalama notun 50 ve üzerinde olması gerekir. Aksi durumlarda “KALDI” olarak kabul edilir.
38 / 0.7 = 54.2 = 55 Finalde almamız gereken nottur. Burada 50 CC yani en düşük ders geçme notunun alt sınırıdır.
Mutlak notu %40 ın altında olan öğrenciler, bağıl notlarına bakılmaksızın FF notu alırlar. Geçme notu 40 ise her türlü geçer.
Yanii 38*100/60 ve finalden 64 alırsan ortalaman 50 olur ve geçersin.
Vize : 30 olduğuna göre %40'ı 12 eder. Finalden 50 alırsan %60'ı 30 yapar. 30+12=42 eder.
DD: 40 - 49 / Başarısız. FD: 30 - 39 / Başarısız. FF: 0 - 29 / Başarısız.
Vize sınavının ortalamaya etkisi %40 olmaktadır. Örneğin: vize sınavından 80 alırsanız o notun (80x40)/100 'ü kadar not gelecektir, yani 32 puan gelecektir.
Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.
Vize sınavına girmediğiniz dersin final sınavına girebilirsiniz. Bir ders için Ham Başarı Puanı , ara sınavın %30 u, bitirme/telafi sınavlarının %70'i dikkate alınarak hesaplanır.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde (AÖF) ders geçebilmek için yeni sistemde, 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00 ya da üzerinde başarı puanı alınması gerekmektedir.
Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir. Ders başarı puanınınız Ara sınavın %30u, Dönem Sonu sınavında %70 i alınarak hesaplanır. Yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'i alınarak “Başarı Notu” hesaplanır.
Üniversitelerde finalden önce girilen sınavlara vize denir. Vize sınavının yazılı mı yoksa test mi olacağına öğretmen karar verir. Dönem sonunda yapılan sınavlara ise final denir. Son sınav anlamına gelen finalin notlarıyla vize notlarının ortalaması alınır.
Üniversitede almış olduğunuz dersin vize sınavından ve final sınavından düşük aldınız size son bir şans olarak bütünleme sınavı hakkı verilmektedir. Bütünleme sınavı final sınavınız yerine sayılmaktadır.
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi. Şurada Paylaş!
3) Yarıyıl/yıl sonu ve bütünleme sınavlarının her birinden en az 50 puan almak zorunludur. 4) Yarıyıl/yıl sonu ve bütünleme sınavları sonunda bir dersten başarılı sayılmak için bu şekilde hesaplanan notun en az 60 puan olması gerekir.
Genelde büt finalden daha kolay oluyor ama hocaların vicdanına bağlı, zor da gelebilir.
BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri