Yani İngilizce bilmeniz vize alırken işinizi kolaylaştırır tabii ki fakat İngilizce bilmeyenler kesinlikle vize alamaz diye bir durum kesinlikle yok. Tüm bu süreçleri kolaylaştırmak ve hatta uğraşmamak için danışmanlık şirketleri de yanınızda.
Her türlü Schengen vizesi için aşağıdaki belgelerin büyük bir çoğunluğu gereklidir. Belgelerin tamamı doldurulmalı ve İngilizceye ya da gideceğiniz ülkenin resmî dil(ler)ine çevrilmelidir. Başvurduğunuz vize türüne göre ek form/belge gerekli olabilir.
İngilizceniz iyi değilse ve stres altındaki durumlarda İngilizce iletişim kurmanız zorsa Türkçe konuşun. Work and Travel ya da temel seviyede İngilizce bilmenin şart olduğu eğitim programlarına katılıyorsanız İngilizce mülakatı yapmanız gerekiyor. Schengen vize mülakatlarında ise genellikle Türkçe konuşuluyor.
Vize mülakatı İngilizce veya Türkçe ve dillerinden birinde yapılabilmektedir. Başvuru sahiplerinin başvuru yapılan ülkenin ana dilini bilmemesi halinde bu dilde yapılmalıdır. Örneğin Almanya aile birleşimi vize işlemleri için mülakat Almanca dilinde yapılmaktadır.
Mülakatınız İngilizce yapılacaktır ve beklenen mülakat süresi 1-5 dakika arasındadır. Size sorulacak sorular genel olarak öğrenciliğiniz ile alakalı olacaktır. Okulunuz, sınıfınız, bölümünüz ve ortalamanız gibi. Sorulan sorulara kısa cevaplar vermenizde fayda vardır.
İlgili 16 soru bulundu
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Vize alıp ülkeye giriş yapmamanın herhangi bir cezai yaptırımı bulunmamaktadır.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş günü içerisindedir. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna bağlı olarak sürelerde farklılık olabilir. Bu nedenle başvuruların geciktirilmemesi önem taşımaktadır. Talep edilen vize türüne bağlı olarak vize başvurusu sonuç süreleri farklı olmaktadır.
Vize Nasıl Alınır? Seyahat etmek istediğiniz ülkenin büyükelçiliklerine ya da konsolosluklarına, vize başvuru merkezlerine, havalimanında ve sınır kapılarında konumlandırılan resmi gişelere müracaat ederek, vize başvurunuzu oluşturabilirsiniz. Bazı ülkeler için internet üzerinden çevrimiçi başvuru da yapabilirsiniz.
Vize görüşmesi, Büyükelçilik/Konsolosluk görevlileri ile yapılan yüz yüze görüşme sırasında her Vize başvurusunda bulunanların başvuruları, seyahat amaçları ve ikamet ettikleri ülkelerdeki kişisel durumları ile ilgili bir dizi soruyu yanıtlaması gereken görüşmedir .
Vize almanın en zor olduğu ülkelerden birisi Amerika'dır. Peki binlerce Türk'ün rüyalarını süsleyen gerek iş, gerekse okul fırsatları nedeniyle gelmek istediği Amerika'ya vize almak için bu adımları takip etmelisiniz; En çok tercih edilen vize türü B1/B2 vize türüdür.
Vize mülakat soruları genel ve özel sorular olarak gruplandırılır. Her başvuru sahibine sorulan genel sorular genellikle gidiş amacı, kalış süresi gibi konuları içerir. Özel sorular ise vize başvuru türünün etrafında şekillendirilir.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Uzun süreli Schengen vizesini eğer ilk defa bir Schengen vize başvurusunda bulunuyorsanız almanız biraz zor olacaktır. Turistik amaçlı seyahatlerde uzun süreli vize onayları kolay çıkmazken ticari veya ziyaret amaçlı seyahatler de uzun süreli vize onayları daha kolay çıkabilmektedir.
Vize başvurusu banka hesap dökümü son 3 ay içerisinde alınan ve finansal durumu ispatlayıcı belgedir. Başvuru öncesinde hesaba yüklü tutarda para girişi olduğu durumlarda kaynağının ilgili ülkenin konsolosluğuna ispatlanması gerekmektedir.
Vize ücreti, vize işlemleri karşılığında Başkonsolosluk adına tahsil edilmektedir. Vize ücreti, TL nakit kabul edilmektedir. AB ve AET vatandaşlarının aile bireyleri (eşi, çocuğu / diğer özel durumların Vize bölümünce incelenmesi gerekir) sadece vize ücretinden muaftırlar.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Vize ücretleri 2023 Temmuz ayında yüzde 50 oranında zamlandı. Buna göre, 2023 yılında yetişkinler için 80 euro olan vize ücreti 120 euro, 6-12 yaş arasındaki çocuklar için ise 40 Euro olan Schengen vize ücreti 60 euro olarak uygulanacak.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş gün içerisinde olmaktadır. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna göre süreç daha da uzayabilir. Talep edilen vize türüne göre başvurunun kabul süreci farklı zamanlarda olabilir. Uzun süreler için yapılan ulusal vize başvuruları daha geç sonuçlanabilmektedir.
Eğer vizeniz onaylandıysa: vize paketiniz ve pasaportunuz şahsen teslim almanız için seçmiş olduğunuz PTT şubesine gönderilecektir. Eğer eksik evrakınız varsa ya da idari işlemler gerekliyse: Göçmen vize için başvuru yapan herkes (K nişanlılık vizesi başvuranları da dahil) idari işlemlere tabi olabilir.
Kişinin Tek Tip Schengen Vizesi aldıktan sonra seyahat edebileceği ülkeler şunlardır: AVUSTURYA, BELÇİKA, ÇEK CUMHURİYETİ, HIRVATİSTAN, DANİMARKA, ESTONYA, FİNLANDİYA, FRANSA, ALMANYA, YUNANİSTAN, MACARİSTAN, İZLANDA, İTALYA, LETONYA, LİTVANYA, LÜKSEMBURG, MALTA, HOLLANDA, NORVEÇ, POLONYA, PORTEKİZ, SLOVAKYA, SLOVENYA, ...
Kendisi veya Ailesi için Yeterli Mali Kaynağı Olmayan Kişiler. Kendisi veya ailesi için yeterli mali kaynağı bulunmadığı tespit edilen ve finansal olarak seyahati karşılayacak durumda olmadığı kanısı uyandıran kişilerin vize başvuruları reddedilmektedir.
Vize başvurusu reddi pek çok etkene bağlı olarak gerçekleşmiş olabilir. Ülke Konsolosluğu'na teslim edilen başvuru dosyasında hata veya eksiklik olması ret almanın en yaygın sebeplerindendir. Vize başvurusundan ret alanlar, karara itiraz edebilme hakkına sahiptir.
Vize başvuru sahipleri reddedilme sebeplerini ve gerekçelerini mektuptaki listeden öğrenirler. Vize reddi pasaporta işlenmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri