Ortalama bir vize görüşmesi 3-5 dakika kadar sürmektedir ve genellikle görüşmeden sonra hemen başvuru sonucunuzu öğrenirsiniz.
Size sorulacak sorular genel olarak öğrenciliğiniz ile alakalı olacaktır. Okulunuz, sınıfınız, bölümünüz ve ortalamanız gibi. Sorulan sorulara kısa cevaplar vermenizde fayda vardır. Bunun yanında programa neden katıldığınız, nereye gideceğiniz, ne iş yapacağınız, anne ve babanızın işi ile ilgili sorular da sorulabilir.
Vize İşlemleri ne kadar sürer
Vize işlemlerinin sonuçlanma süresi konsoloslukların inisiyatifine göre, ülkeden ülkeye değişmektedir. Bu süre genellikle bir hafta ile 1 ay arasında değişebilmektedir. Konsoloslukların yoğun olduğu veya resmi tatiller yüzünden kapalı olduğu dönemlerde süreler uzayabilmektedir.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Vize görüşmesi için yaklaşık olarak 2 saat ayırmalısınız.
İlgili 45 soru bulundu
İstanbul'daki A.B.D. Başkonsolosluğu vize görüşmelerini İngilizce ve Türkçe yapmaktadır. Türkiye dışından gelen başvuru sahipleri Türkiye'de başvuru yapabilirler.
Dosyanızda tüm evraklarınız tamamsa pasaportunuz ve vize paketiniz 5 iş günü içinde seçmiş olduğunuz PTT şubesine gönderilmek üzere kuryeye teslim edilecektir. Dosyanızda hala eksik evrakınız varsa pasaportunuz tamamlanması gereken eksik evrakları açıklayan bir belgeyle birlikte size geri gönderilecektir.
Seyahat etmek istediğiniz ülke konsolosluğu tarafından bir mektup ile bildirilmektedir. Vizenizin reddedilmesinin sebeplerini listelemektedirler ve tarafınıza göndermektedirler. Bu sayede neden vizenizin reddedildiğini maddeler halinde öğrenebiliyorsunuz.
Eğer vizeniz onaylandıysa: vize paketiniz ve pasaportunuz şahsen teslim almanız için seçmiş olduğunuz PTT şubesine gönderilecektir. Eğer eksik evrakınız varsa ya da idari işlemler gerekliyse: Göçmen vize için başvuru yapan herkes (K nişanlılık vizesi başvuranları da dahil) idari işlemlere tabi olabilir.
Vize Reddi Nasıl Anlaşılır? Vize reddi, başvuru sahiplerine bir mektup yolu ile bildirilmektedir. Konsolosluklar vize reddi sebepleri hakkında bir liste hazırlamaktadır. Vize başvuru sahipleri, reddedilme sebeplerini ve gerekçelerini mektupta bulunan liste ile öğrenmektedir.
İlk vizeniz 15 günlükken, ikinci vizeniz iki aylık olacak, üçüncü başvuruda alacağınız süreyse 6 aya çıkacak. Hangi ülkeye seyahat edecekseniz, oranın konsolosluğuna başvurun.
Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır.
90 gün üzeri kalış süreli vizelerin (ulusal vize) işlem süreleri daha uzun olduğu için planladığınız seyahat başlangıç tarihinden en az bir ay önce başvuru yapmanızı öneririz. Schengen (90 gün altı) vize başvuruları seyahat tarihinden en erken 180 gün önce yapılabilir.
Vize mülakatı bazı vize başvuru türlerinde zorunlu iken bazı vize başvurularında ise yetkili kurumun isteğine bağlıdır.
Türkiye'de yapılan turizm, iş, aile ziyareti gibi kısa süreli vize türlerinin mülakatları buradaki konsolos görevlilerinin Türkçe dil yeterliliğinden dolayı Türkçe ya da İngilizce yapılabilmektedir.
Evet, vize başvurusunda mülakat oluyor. Ülkelerin büyük çoğu yapılan vize başvurularının sonucuna mülakat ile karar vermektedir.
Otel ve uçak bileti satın almadan vize başvurusu yapacaksanız vize başvurusu için bankada en az 35-40 bin TL para bulundurmanız genel anlamda yeterli olabilmektedir.
4) Vizeler, konsolosluklarca, istisnai durumlarda ise sınır kapılarının bağlı olduğu valiliklerce verilir. Konsolosluklara yapılan başvurular doksan gün içinde sonuçlandırılır. 5) Yabancı ülke diplomatlarına, Türkiye Cumhuriyeti büyükelçiliklerince resen vize verilebilir.
Vize başvurularının reddedilmesi sonucunda para iadesi yapılmayacağı aracı kurum tarafından açıkça belirtilmiştir. Fakat, Schengen vizesi başvurunuzun reddedilmesi durumunda ücret iadesini sigorta şirketinizden alabilirsiniz.
Her devletin ülkesine girmeleri yasaklı/sakıncalı yabancılar listesi vardır. Ayrıca, yasaklılar listesinde bulunmayan bir yabancıya, ekonomik olarak yük olabileceği, kamu düzenini bozabileceği ve kamu sağlığına risk oluşturabileceği gerekçeleriyle vize verilmemesi mümkündür.
1. **Yeni Schengen Vizesi İçin Başvuru Yapma:** Vizenin reddedilmesi sonrasında, “Reddedilen Schengen vizesi için yeniden başvuru yapabilir miyim?” sorusu sıkça sorulur. Evet, reddedilen Schengen vizesine itiraz sürecini tamamlamadan ya da itirazınızın olumsuz sonuçlanmasının ardından yeni bir başvuru yapabilirsiniz.
Vize Retleri Ne Zaman Silinir? Değerli ziyaretçilerimiz özellikle Schengen vize başvurularında vermiş olduğunuz parmak izi bilgileri 5 yıl süreyle geçerli kabul edilmektedir. Eğer vize reddi almışsanız ve yeniden vize onayı alamamışsanız vize ret bilgisi Schengen veri tabanında 5 yıl boyunca kayıtlı olacaktır.
Schengen vizesi mülakatları genel olarak vize başvuru merkezlerinde başvuru merkezi görevlileri tarafından Konsolosluk adına yapılırken, mülakatları bazen ise Konsoloslukta veya telefon görüşmesi ile de yapılabilmektedir. Vize mülakatında sorulan soruların amacı başvuru sahibinin daha yakından tanınmak istemesidir.
ABD 10 yıllık vize ile size 10 yıl boyunca çeşitli zamanlarda Amerika'yı ziyaret etme imkânı verir. Amerika'da kalış sürenizi, ABD'ye giriş yaparken pasaportunuzu kontrol eden gümrük memuru belirler. Amerika 10 yıllık vizeyle, ABD'de aralıksız olarak en fazla 6 ay kalabilirsiniz.
Ancak başvuru sahibinin seyahatini yapıp geri döndükten sonra vizesinin basılabilmesi için pasaportunu başvuru merkezine teslim etmesi gerekir. Başvuru sahibi kendisinden pasaportun istenmesinin ardından 4 hafta içerisinde pasaportunu teslim etmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri