Hastalık hali, yakınlarından birinin vefatı, tutukluluk ve hükümlülük hali, üniversite ve diğer resmi kurumlarca görevlendirilme hali, sınav çakışması durumu ile elektrik ve internet kesintisi gibi online sınava girmeye engel teşkil eden durumlar mazeret olarak değerlendirilir.
Öğrenciler sınavlarının çakışması durumunda, belgelendirmeleri koşuluyla, aynı tarih ve saatte yapılan sınavlarından ilgili birimin Yönetim Kurulunca uygun görülmesi halinde mazeretli sayılırlar.
Belirtilen mazeretlerden biri nedeni ile sınava giremeyen öğrenci, vize mazeret sınavına girmek istediği ders/dersleri içeren dilekçeyi ve gerekli belgeyi (rapor, vefat belgesi vb) de ekleyerek, olay (mazeret bitimi) tarihinden itibaren en geç 3 (üç) iş günü içinde Öğrenci İşleri Birimine teslim etmelidir.
Bir günde aynı yarıyıldan olmak koşuluyla, (5/i dersleri hariç) 3 ve üstü dersten sınava girecek öğrenciler ile sınav programında aynı gün ve aynı saatte olmak kaydıyla çakışan dersleri olan öğrenciler mazeret sınavından yararlanabileceklerdir.
Haklı ve geçerli sebeplerle ara sınavına giremeyen öğrencilere Fakülte Yönetim Kurulunca girme hakkı tanınan sınavlara mazeret sınavı denir. Vize sınavı, etkinliklerden oluşuyorsa mazeret sınavı hakkı sadece kısa sınavlar için uygulanır.
İlgili 18 soru bulundu
Bu kapsamda mazeret izinin koşulları; İşçinin en az %70 oranında engelli çocuğu veya orana bakılmaksızın süreğen hastalığın olması, • Hastalık raporunun bulunması, • İşçi tarafından talep edilmesi, • Mazeret izni talep eden işçinin eşinin de çalışıyor olması, hallerinde verilmesi gerekmektedir.
Mazeret sınavı, ilgili yönetim kurulunca kabul edilen haklı ve geçerli bir sebeple sınavlara katılmayan öğrenciler için açılan sınavdır. Öğrenci, mazeretini takip eden 5 (beş) iş günü içinde ilgili akademik birime kanıtlayıcı belgelerin eklendiği bir dilekçe ile ilgili birime müracaat etmelidir.
Hastalık hali, yakınlarından birinin vefatı, tutukluluk ve hükümlülük hali, üniversite ve diğer resmi kurumlarca görevlendirilme hali, sınav çakışması durumu ile elektrik ve internet kesintisi gibi online sınava girmeye engel teşkil eden durumlar mazeret olarak değerlendirilir.
Belge doldurulduktan sonra belgenin çıktısı alınır ve sınava girecek öğrenci tarafından imzalanır. Mazeret sınavı dilekçesi asıl sınav tarihi düzenlendikten belli bir süre içinde okul idaresinin ilgili birimine teslim edilmelidir.
1-Gününde teslim edilmeyen raporlar, 2-Raporlu olduğu belirtilmemiş sadece muayene bildiren raporlar, 3-Sınav gününe ait olmayan raporlar geçersiz sayılacaktır.
İlan edilen mazeret sınavı tarihinde de mazereti olduğunu beyan eden öğrenciye başka bir mazeret sınavı hakkı verilmez.
Buna göre vize sınavlarına girmeyen öğrenciler final ve bütünleme sınavına girememektedir. Final sınavına girmeyen öğrenciler de bütünlemeye katılamamaktadır.
Özellikle okulu uzatanlar veya vizelerde düşük not alanlar final sınavına girmeden direk bütünleme sınavına girmeyi tercih ediyor. Hemen hemen tüm üniversitelerde final sınavına katılım sağlamazsanız dahi bütünleme sınavına girebilirsiniz.
1- Hastalık halinde; Hastalığın en az 3 (üç) günlük bir raporla belgelenmesi (Özel muayenehaneler hariç) ve raporun, rapor bitim tarihinden itibaren en geç 10 (on) gün içinde yazılı bir dilekçe ile kurumumuza sunması gerekmektedir.
-Teknik aksaklıklar (elektrik kesintisi, internet kesintisi, bilgisayar sorunları, vb.), sağlık sorunları, vb. nedenlerle sınava girmeyen veya sınavı tamamlayamayan öğrenci ara sınavlarda mazeret hakkı kullanır.
Postayla ya da mail ile yapılan başvurular kabul edilmez. Soru: Mazeret sınavı için kabul edilen belgeler nelerdir? Cevap:Sağlık kurum ve kuruluşlarından alınmış onaylı istirahat raporları, trafik şubesinden onaylı kaza tespit tutanakları, onaylı ölüm belgeleri, onaylı sınav programları gibi belgelerdir.
mazeret dilekçesi duruşma olana kadar verilebilir, duruşmadan önce verecekseniz hakimin havelesi gerekmektedir.
Avukat Mazeretinde Sebep Belirtmese Dahi, Mazeret Dilekçesi Geçerli Kabul Edilerek Yargılamaya Devam Edilmesi Gerekir.
Avukat mazeret dilekçesi, mahkemeye fiziki olarak veya UYAP üzerinden e imzalı şekilde gönderilebilir.
Öğrencilerin, mazeretlerinin bitimini izleyen beş iş günü içerisinde mazeretlerini yazılı olarak ilgili dekanlığa veya müdürlüğe bildirmeleri gerekir. Ara sınavların dışında kalan sınavlar için mazeret sınav hakkı verilmez.
2. Alınacak bu raporun Devlet Hastanelerinden alınması, acil hallerde özel hastanelere başvurulmuşsa sağlık raporu getirilmesi, 3. Alınacak sağlık raporunun mazeretin bitiminden itibaren en geç 5 (beş) gün içinde ilgili Dekanlık/Müdürlüğe sunulması gerekir.
Mazeret izinleri: - İş Kanunu'nda işçinin günlük hayatta yaşayabileceği bir takım olağanüstü durumlar veya özel hayatındaki olaylardan ötürü yıllık izinden farklı olarak kullanabileceği belirli mazeret izinleri sayılmıştır.
Hukuk mahkemesine sunulacak dilekçeler için hukuk ön büroya, ceza mahkemelerine sunulacak mahkemeler için ceza ön büroya başvurulmalı, yazılan dilekçe onaylatılmalıdır, ön büro olmayan adliyelerde ise ilgili mahkemenin kalemine sunulmalı ve mazeret dilekçesinin hakime havale edilmesi gerekmektedir.
Mazeret dilekçesi, bir kişinin belirli bir durumu veya olayı nedeniyle görevini veya zorunluluğunu yerine getirememe durumunu resmi olarak bildirmek ve özür dilemek amacıyla yazılan bir mektuptur. Mazeret dilekçesi, genellikle okullar, iş yerleri, kamu kurumları veya diğer resmi kuruluşlar gibi yerlere sunulur.
Vize talep dilekçesi, yurtdışına seyahat etmek istediğimiz zaman gitmek istediğimiz ülke'ye vize almak için yazdığımız bir tür dilekçe'ye Vize talep dilekçesi denir. Vize başvurusunda bulunurken gerekli evraklar listesindedir. Vize türüne göre Vize talep dilekçesi farklı yazılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri