Bir günde aynı yarıyıldan olmak koşuluyla, (5/i dersleri hariç) 3 ve üstü dersten sınava girecek öğrenciler ile sınav programında aynı gün ve aynı saatte olmak kaydıyla çakışan dersleri olan öğrenciler mazeret sınavından yararlanabileceklerdir.
Sınav tarihlerine denk gelen mazeret hakkı, vefat günü dahil olmak üzere, en fazla 3 (üç) iş günüdür. Sınav saatine yakın trafik kazası yaşaması nedeniyle vize sınavına giremeyen öğrenci, trafik şubesinden alınacak kazaya karıştığını gösteren belge ile mazeret dilekçesini Öğrenci İşleri Birimine teslim etmelidir.
Hastalık hali, yakınlarından birinin vefatı, tutukluluk ve hükümlülük hali, üniversite ve diğer resmi kurumlarca görevlendirilme hali, sınav çakışması durumu ile elektrik ve internet kesintisi gibi online sınava girmeye engel teşkil eden durumlar mazeret olarak değerlendirilir.
Öğrencinin, sağlık raporu ile belgelenmiş sağlıkla ilgili mazeretinin olması Aynı gün ve saatte sınavları çakışan öğrencilere, giremedikleri sınavlar için mazeret sınavı hakkı tanınır.
Öğrencinin birinci dereceden akrabalarının ağır hastalığı halinde, bakacak başka kimsesinin bulunmaması nedeniyle öğrenimine ara vermek zorunda olduğunu belgelendirmesi ve ilgili birimin Yönetim Kurulunca uygun görülmesi halinde mazeretli kayıtlar, mazeret sınavları ve akademik izin başvurularında mazeretli sayılırlar.
İlgili 44 soru bulundu
1- Hastalık halinde; Hastalığın en az 3 (üç) günlük bir raporla belgelenmesi (Özel muayenehaneler hariç) ve raporun, rapor bitim tarihinden itibaren en geç 10 (on) gün içinde yazılı bir dilekçe ile kurumumuza sunması gerekmektedir.
Madde 2- (1) Mazeret sınavı; mazereti nedeniyle ara sınava katılamayan öğrenciler için yapılan sınavdır. Mazeret sınavları ara sınavların bitimini izleyen 15 (on beş) gün içinde ilgili yönetim kurullarınca belirlenen tarihlerde yapılır.
7.5 Raporu veya diğer mazereti ile ilgili yanlış beyanda bulunan, raporlu olduğu halde sınavlara katılan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır ve haklarında yasal işlem başlatılır.
C: Vizenin telafi sınavına girebilmek için özrünüzü ve bu özrünüzü belgeleyen evrakları içeren bir dilekçeyi bölüm sekreterliğine vermeniz gerekiyor. Bu dilekçeler değerlendirilerek sonrasında telafi sınavına girmeye hak kazanan öğrenciler ilan ediliyor.
Mazeret sınavı, ilgili yönetim kurulunca kabul edilen haklı ve geçerli bir sebeple sınavlara katılmayan öğrenciler için açılan sınavdır. Öğrenci, mazeretini takip eden 5 (beş) iş günü içinde ilgili akademik birime kanıtlayıcı belgelerin eklendiği bir dilekçe ile ilgili birime müracaat etmelidir.
2. Alınacak bu raporun Devlet Hastanelerinden alınması, acil hallerde özel hastanelere başvurulmuşsa sağlık raporu getirilmesi, 3. Alınacak sağlık raporunun mazeretin bitiminden itibaren en geç 5 (beş) gün içinde ilgili Dekanlık/Müdürlüğe sunulması gerekir.
Avukat mazeret dilekçesi, mahkemeye fiziki olarak veya UYAP üzerinden e imzalı şekilde gönderilebilir.
-Teknik aksaklıklar (elektrik kesintisi, internet kesintisi, bilgisayar sorunları, vb.), sağlık sorunları, vb. nedenlerle sınava girmeyen veya sınavı tamamlayamayan öğrenci ara sınavlarda mazeret hakkı kullanır.
Buna göre vize sınavlarına girmeyen öğrenciler final ve bütünleme sınavına girememektedir. Final sınavına girmeyen öğrenciler de bütünlemeye katılamamaktadır.
Vize mazeret sınavları 2 Mayıs 2023 - 5 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
Sınavlara katılmayan öğrenciler için mazeret sınavı veya başka bir tekrar sınavı yapılmaz.
Vize sınavına girmediğiniz dersin final sınavına girebilirsiniz. Bir ders için Ham Başarı Puanı , ara sınavın %30 u, bitirme/telafi sınavlarının %70'i dikkate alınarak hesaplanır.
İlan edilen mazeret sınavı tarihinde de mazereti olduğunu beyan eden öğrenciye başka bir mazeret sınavı hakkı verilmez.
O kelimelerden biri olan vize Latince kökenlidir. Vize kelimesinin ilk anlamı, başka bir ülkeye gitmek için alınması gereken izindir. Üniversitelerde ise 1. ve 2. dönemlerde yapılan ilk sınavlara vize denir.
(3) Öğrenci, raporlu olduğu süre içinde yapılan sınavlara giremez. Öğrencinin raporlu olduğu halde girdiği sınav geçersiz kabul edilir. Ancak sağlık raporunun, sınava girildikten sonra idareye verilmesi halinde, sağlık raporu dikkate alınmayarak sınav geçerli sayılır.
Yeni sistemde, sağlık raporunun alınabilmesi için öncelikle sporcunun aile hekimine SEVK işleminin yapılması gerekmektedir. Sevk işlemleri; ikamet ettiğiniz yerdeki ilçe spor müdürü tarafından ya da Bakanlık Spor Bilgi Sistemi (E-Devlet şifresi ile) üzerinden yapılabilir.
Buna göre; özel hastaneler; ilaç raporları, istirahat raporları ile kabul ve tedavi ettiği hastalıkların tedavilerinde kullanılan tıbbi cihaz ve malzemelerin kullanımına yönelik olarak sağlık kurulu raporu düzenleyebileceklerdir.
Ara sınav(vize), bitirme(final) veya bütünleme(telafi) sınavına girmezsem ne olur? Herhangi bir sebeple ara sınav, bitirme ve bütünleme(telafi) sınavlarına giremeyen veya sınavı geçersiz olan öğrenci bu derslerin sınavlarından sıfır (0) puan almış kabul edilir.
mazeret dilekçesi duruşma olana kadar verilebilir, duruşmadan önce verecekseniz hakimin havelesi gerekmektedir.
Raporu alabilmek için öncelikle raporu vermeye yetkisi olan bir sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Özel hastaneler, devlet hastaneleri, aile sağlığı merkezleri, poliklinikler, özel tıp merkezleri, özel sağlık kurumları gibi yerlere ilgili raporu almak için başvuruda bulunulabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri