Birçok evlendirme dairesi yabancılardan bu sıralanan belgelere ek olarak ya ikamet izni ya da vize süresi içinde olunmasını istiyor. Fakat yabancı kişinin ikamet izni yoksa veya vize süresi içinde değilse yine de diğer belgelerin hazır olması koşulu ile resmi evlilik yapılabilmektedir.
VİZE İHLALİ OLAN YABANCILAR EVLİLİK YAPABİLİR Mİ? Vize ihlali olan kaçak durumdaki yabancılar Türk Vatandaşları ile resmi evlilik yapabilirler.
Yabancı Uyruklu Eşten İstenen Belgeler
-Pasaportun veya ülke kimliğinin noter tasdikli Türkçe tercümesi şart. -Pasaportun süresi geçmemiş ve verilecek nikah gününü de kapsıyor olması gerekli. Vize: Kişinin mülteci ya da kaçak olmadığını kanıtlaması için vizesi de isteniyor.
Yabancıların evlenme isteklerine dair müracaatları evlendirme memurluğunca kabul edilir ve bu Yönetmeliğin Türk vatandaşlarının evlenmeleri hakkındaki esas ve usul hükümleri yabancılar için de uygulanır. temin edilmesi esastır.
İlgili 19 soru bulundu
Birçok evlendirme dairesi yabancılardan bu sıralanan belgelere ek olarak ya ikamet izni ya da vize süresi içinde olunmasını istiyor. Fakat yabancı kişinin ikamet izni yoksa veya vize süresi içinde değilse yine de diğer belgelerin hazır olması koşulu ile resmi evlilik yapılabilmektedir.
Türkiye'de evlenmek isteyen yabancılar (veya Türk vatandaşlığına sahip yabancılar), kendi ülkelerinin yetkili makamlarından aldıkları ve şu anda evli olmadıklarını kanıtlayan belgeyi sunmak zorundadır. Aksi takdirde, Türk ilgili makamlarının yeni bir evlilik yapması mümkün değildir.
1- TC.Nüfus Cüzdanı (Fotoğraflı) / TC.Kimlik Kartı : Kimlik kartı aslı'nın ibraz edilmesi zorunludur. (Diğer kurum kimlik kartları, Pasaport, Ehliyet vb. belgelerle kimlik kartında evli ibaresi yazan boşanmış olan çiftlerin yenilemediği kimlik kartları ve eski nüfus cüzdanları ile başvuru kabul edilmez.)
Yabancıların evlilik yoluyla Türk vatandaşı olma şartları 5901 Sayılı Vatandaşlık Kanununun 16. maddesine göre düzenlenmiştir. Bir yabancının bir Türk vatandaşı ile evlenmesi yabancı kişiye kendiliğinden Türk Vatandaşlığı kazandırmaz.
“Bir Türk vatandaşı ile evlenme doğrudan Türk vatandaşlığını kazandırmaz. Ancak bir Türk vatandaşı ile en az üç yıldan beri evli olan ve evliliği devam eden yabancılar Türk vatandaşlığını kazanmak üzere başvuruda bulunabilir. Başvuru sahiplerinde; Türk vatandaşı ile en az üç yıldan beridir evli olmak.
Alternatif olarak Online Başvuru Formu'nu kullanarak çıktısını alabilirsiniz. 18 yaşını doldurmuş olanlar başvuru formunu şahsen imzalamak zorundadırlar; çocukların formunu ise velayet sahibi imzalar. ➢ Vize ücreti: Genel vize ücreti 75,00€'dur; 0-17 yaş arası çocukların vize ücreti ise 40,00 €'dur.
Türkiye aile birleşimi vizesi, Türkiye'de yasal olarak ikamet eden yabancı ülke vatandaşlarının eş ve çocukları ile Türk vatandaşlarının yabancı eş ve çocukları için başvurulması gereken vize türüdür. Vize politikası gereği Türk dış temsilciliklerinde yapılmaktadır.
Gelir beyanı 6 aylık veya 12 aylık bordrolarla gerçekleştirilebilir. Aile birleşimi başvurularının sonuçlanma süreci genellikle ülkeden ülkeye değişmektedir. Ancak ortalama 45 gün içerisinde sonuçlandığını söyleyebiliriz.
Meşhuratlı Vize ile Deport Kaldırma
Deport edilmiş bir kimsenin evlilik, eğitim – araştırma ve çalışma – tedavi gibi nedenlerle meşhuratlı vize alması halinde Türkiye'ye girişi serbesttir. Bu tür vizenin alınabilmesi için yabancının bahse konu halleri kanıtlar evrak ibraz etmesi gerekmektedir.
Vize İhlal Cezası
Vize ihlali yapan yabancı uyruklu bir kişi kaçak konumuna düşmektedir. Bu tür bir durumda vize ihlali yapan yabancı uyruklu kişinin ceza olarak kanunlarda belirtilen bir tutardaki ücreti ödemesi gerekir. Bu cezanın toplamı, 1 yıllık ikamet izni harcının 2 katı şeklinde hesaplanır.
Türk vatandaşlığının kazanılmasına ilişkin esaslar, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nda (TVK) düzenlenmiştir. Bu Kanun uyarınca Türkiye'de kesintisiz olarak en az beş yıl ikamet eden yabancı uyruklu kişiler, mevzuatta aranan diğer koşulları da yerine getirmeleri halinde Türk vatandaşlığı alabilmektedir.
İkamet yoluyla vatandaşlık 5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununda düzenlenmiştir. Buna göre; Türkiye'de beş yıl kesintisiz ikamet eden yabancılar Türk Vatandaşlığına başvurabilir. Buradaki beş yıllık süre başvuru tarihinden geriye doğru hesaplanacaktır.
HAFTA İÇİ MESAİ DIŞI RESMİ NİKAH ÜCRETİ 150,00 TL. 170,00 TL. HAFTA SONU RESMİ DAİRE NİKAH ÜCRETİ 250,00 TL. 270,00 TL. DIŞ NİKAH ÜCRETİ 400,00 TL. 420,00 TL. 2.
Türkiye Cumhuriyeti, pasaportu da bir kimlik belgesi olarak saydığı için evlendikten sonra pasaportunuzun geçerli olması için kimlik kartınızdaki isim ve pasaportunuzdaki ismin aynı olması gerekmektedir. Aksi takdirde seyahat ederken sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Yurtdışında yapılan evlilikler Türkiye'de kendiliğinden geçerli olmazlar. Yurtdışında yapılan evliliklerin Türkiye'de geçerli olabilmesi için iki şartın gerçekleşmiş olması gerekmektedir: Yurtdışında yapılan evliliğin Türk mevzuatlarına uygun olması şartı ve yurtdışında yapılan evliliğin Türkiye'ye bildirilmesi şartı.
Bir tarafı veya iki tarafı birden yabancı olan ve Türkiye'de evlilik yapacak kişilerin mutlaka bekar olduklarını kanıtlayan bekarlık belgelerini almaları gerekiyor. Bu belge düzenlendiği tarihten itibaren 6 aylık geçerlidir.
Evlenme İzin Belgesi / Evlenme Beyannamesi Nedir? Evlilik başvurusu yapacak çiftlerin ikametinin bulunduğu yerin dışında bir yerde evlenebilmeleri için gerekli belgeye evlenme izin belgesi adı veriliyor. Bu belge, nikah başvurusunda bulunduğunu gösteren resmi evrak olan evlenme beyannamesinin içinde yer alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri