mantık olarak evet. ancak süresi dolmuş vize ile de ülkeden çıkabilirsiniz. yalnız sonra vize almakta zorlanabilirsiniz. son günü de kullanılabilir.
Vizenin giriş geçerlilik süresi, vize sahibinin vizesi ile ülkeye giriş yapması için geçerli olan zaman aralığıdır. Verildiği makam tarafından belirlenmediği sürece, vize veriliş gününden itibaren geçerli olup, ülkeye giriş geçerlilik tarihinin sona ermiş olduğu tarihte Pekin saati ile 24:00'te sona erer.
Schengen Vizesi ile 180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek şekilde Schengen Bölgesine kısa süreli seyahatler yapılabilir. Bu hesapla, iki yıllık bir vize (C 2) ile 4 kez 90 günlük seyahatte bulunulabilir, fakat en geç kesintisiz 90 günün sonunda Schengen Bölgesinden çıkış yapılmalıdır.
90 gün üzeri kalış süreli vizelerin (ulusal vize) işlem süreleri daha uzun olduğu için planladığınız seyahat başlangıç tarihinden en az bir ay önce başvuru yapmanızı öneririz. Schengen (90 gün altı) vize başvuruları seyahat tarihinden en erken 180 gün önce yapılabilir.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş günü içerisindedir. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna bağlı olarak sürelerde farklılık olabilir. Bu nedenle başvuruların geciktirilmemesi önem taşımaktadır. Talep edilen vize türüne bağlı olarak vize başvurusu sonuç süreleri farklı olmaktadır.
İlgili 22 soru bulundu
Vize başvuru takip numarasını öğrenmenin yolu başvuru yapılan kurum üzerinden olmaktadır. Gerekli belgeler eksiksiz olarak teslim edildikten sonra başvuru işlemi tamamlanmakta ve sonuçlanması beklenmektedir. Bu aşamada başvuru gerçekleştirilen kuruluş tarafından vize başvuru takip numarası verilmektedir.
Vize işlemlerini hızlandırmanın en pratik yolu Vize Merkezi ile çalışmaktır. Vize Merkezi vize işlemlerini, başvuru sahibi için zaman alan bir süreç olmaktan çıkarır. Eğer vize başvurunuzu acilen yapmak istiyorsanız gideceğinizi ülkeye bağlı olarak ekspres veya VIP başvuru yapma imkanı vardır.
Vize alıp ülkeye giriş yapmamanın herhangi bir cezai yaptırımı bulunmamaktadır.
Vize başvurusunun, öngörülen seyahat tarihinden uygun bir süre öncesinden yapılması tavsiye olunur. Başvurunun 15 günden daha kısa bir süre önce yapılması durumunda vizenin zamanında verileceğinin garantisi yoktur.
Aynı Anda Birden Fazla Schengen Vizesi Sahibi Olunabilir Mi? Çok girişli, en az 6 aylık bir Schengen vizesi sahibiyseniz, vizenizin süresi bitmeden yeni bir Schengen vizesi talebinde bulunabilirsiniz. Bu durumda yeni vizenizin geçerliliği, bir önceki vizenizin bitimi itibariyle başlamış oluyor.
Pasaport sürenizin geçerliliği yolculuk yapacağınız ülkelere göre değişiklik gösterir ve çoğu ülke seyahat edebilmeniz için en az 6 ay geçerli pasaport şartı arar.
Yani eğer Schengen ülkeleri arasında seyahat etmek isterseniz, kalış hakkınız yine giriş tarihinden itibaren son 180 gün içinde 90 gün. Örneğin, Almanya'ya Erasmus'a gittiğinizi düşünelim. D Tipi Schengen vizenizle 6 ay kadar Almanya'da oturma izniniz olacaktır.
Vize süresinin aşılması için 1-2 gün gibi belirli zaman kıstasları bulunmaz. Vize için verilen süre dolmadan ülkeden ayrılmak ya da daha fazla kalmak için vize süresi dolmadan başvuruda bulunmak gerekir. Aksi takdirde vize ihlali cezası verilmesi ve para cezası ödenmesi gerekliliği oluşabilir.
90 günlük sınır aşıldıktan sonra AB'ye dönüş
Ülkeler 90 gün sınırını aşanlara yeniden giriş yasağı getirebiliyorlar ve genellikle de getirirler. Bu yasağın süresi birkaç ay kadar kısa veya birkaç yıl kadar uzun olabiliyor.
Çift giriş vizesinin tek farkı, Schengen ülkesine 90 güne kadar iki kez giriş yapılabilmesidir. İkinci kez ülkeden çıkış yaptığında vizenin geçerliliği sona erer.
Vize Veriliş Tarihi : AM – ON – LE karşısında yazan kısım vizenin verildiği tarihi gösterir.
- Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.
Vize başvuruları için alınan banka hesap dökümü en geç 7 gün içerisinde alınmalıdır. Banka yetkilileri tarafından imzalanan ve kaşelenen hesap dökümleri geçerli kabul edilmektedir. Başvuru sahibinin maaşını aldığı banka hesap dökümlerinin kullanılması önerilir.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Vize başvurularının reddedilmesi sonucunda para iadesi yapılmayacağı aracı kurum tarafından açıkça belirtilmiştir. Fakat, Schengen vizesi başvurunuzun reddedilmesi durumunda ücret iadesini sigorta şirketinizden alabilirsiniz.
Finansal evraklar ülkeden ülkeye değişiklik gösterebiliri. Örneğin bir A Schengen ülkesi bankada en az 5000 TL olmasını şart koyarken bir diğeri bu para miktarını daha fazla olmasını talep edebilir.
Eski Vize Retleri Konsolosluk'tan Ne Zaman Silinir? Eski vize retlerinin Konsolosluk sistemlerinden silinme süresi edinebildiğimiz bilgi kadarıyla 5 yıldır. Vize başvuruları sırasında verilen parmak izi bilgileri 5 yıl geçerli olduğu için Konsolosluklar eski vize retleri hakkında 5 yıl haberdar olabilmektedir.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş gün içerisinde olmaktadır. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna göre süreç daha da uzayabilir.
Vize Yasası'nın 33. Maddesi uyarınca, başvuru sahibinin mücbir sebepler veya insani nedenlerle Üye Devlet topraklarından bitiş tarihinden önce veya vize süresinin bitiminden önce ayrılamayacağını kanıtlaması halinde, vizenin geçerlilik süresi uzatılır. yetkili kalma. ayrılma.
Almanya ticari vize başvuruları ve emeklilerin Almanya aile ziyareti vizesi için yapacakları başvurularla uzun süreli schengen vizesi alınabilir. Almanya, en uzun vize veren Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır. Fransa. Fransa Konsolosluğu Türk vatandaşlarının en sık vize başvurusunda bulunduğu konsolosluktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri