VPN kullansanız bile aşağıdaki risklere maruz kalabilirsiniz: Truva atı virüsü Botlar. Zararlı yazılımlar.
Google Play Store'daki Android VPN uygulamalarının yaklaşık %38'i, zararlı yazılımları önlemek yerine bulaştırır. Tuş kaydedicilerden doğrudan veri hırsızlığına kadar birçok zararlı yazılım türü bu şekilde çalışır. Bu sayı korkutucu görünse de endişelenmenize gerek yok.
Evet, VPN kullanımı kesinlikle güvenlidir. VPN internetteki verilerinizi ve gizliliğinizi korumak için en iyi araçlardan biridir. İnternet kısıtlamaları sıkı olan bazı ülkeler VPN'leri yasakladığı için, dünyadaki birkaç ülkede güvenli olmasına rağmen VPN kullanmak yasal değildir.
Ancak VPN'nin sadece internetteki veri trafiğinizi gizlediğini ve koruduğunu unutmayın. VPN bağlantısı sizi bilgisayar korsanlarının saldırılarından, Truva Atlarından, virüslerden veya diğer kötü amaçlı yazılımlardan korumaz. Bu yüzden ayrıca güvenilir bir antivirüs yazılımı da kullanmanız gerekir.
VPN, proxy, Tor tarayıcısı veya başka herhangi bir gizlilik koruma aracı kullanmadığınız sürece, gerçek IP (İnternet Protokolü) adresiniz ziyaret ettiğiniz web siteleri tarafından görülebilir. IP adresinizi bulun.
İlgili 33 soru bulundu
VPN yasal mı? Türkiye'de VPN kullanmak, kanunda bu noktaya parmak basan herhangi bir hüküm olmaması nedeniyle teknik olarak yasal. VPN'e yönelik kanun aracılığıyla belirtilen bir suç olmadığından VPN kullanmanın karşısında yasal bir engel bulunmuyor.
Deutsche Welle (DW) gibi Türkiye'den erişimin engellendiği haber portallarına ulaşılmayı sağlayan VPN yazılımlarına da sansür uygulanmaya başlandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 16 VPN servis sağlayıcısına erişimi bir mahkeme kararı olmaksızın yasakladı.
Akıllı telefon VPN hizmetleri, internet faaliyetlerinizi güvenli şekilde gizlemenin en güvenilir yoludur. Telefon kullanımınızda çok sayıda kişisel bilgi gönderildiğinden korsanlar, bu verileri hedef almayı severler.
Güvenilir olmayan bir VPN uygulaması nedeniyle virüslere maruz kalabilir, kişisel bilgileriniz çalınabilir, hatta cihazınız yasal olmayan işlemler için kullanılabilir. Bir VPN sunucusuna bağlandığınız andan itibaren artık o sunucunun sizin adınıza internet bağlantınızı yönetmesine izin vermiş olursunuz.
Yani VPN kullanarak çevrimiçi gezindiğinizde VPN sunucusu, verilerinizin kaynağı olur. Bu da, internet servis sağlayıcınızın veya diğer üçüncü tarafların hangi web sitelerini ziyaret ettiğinizi veya hangi bilgileri girdiğinizi görmesini engeller.
Tüm internet trafiğiniz için bir çeşit VPN koruması sağlar. Öte yandan VPN sağlayıcı tüm trafiğinizi görür ve kaydeder. Sık yaptığınız aramalar ve verileriniz, ücretsiz VPN firmasının hacklenmesi halinde korsanların eline geçebilir.
Merhaba başlıkta belirttiğim gibi VPN kullanmadan yasaklı sitelere erişim sağlayabiliyorum yeter ki Wi-Fi ağına bağlı olayım telefon, tablet, bilgisayar fark etmiyor.
Telefonun güç tuşuna basılı tuttuğunuzda güvenli mod seçeneği karşınıza çıkar. Eğer güvenli mod açıkken telefonunuzda herhangi bir sorun kalmıyorsa muhtemelen cihazınızda virüs var demektir. Yabancı yazılımların tespiti için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise virüs tarama uygulamaları indirmektir.
İyi bir antivirüs programı, cep telefonunuzu düzenli olarak tarayarak, olası virüsleri önleyebilir. Zararlı Uygulamaları Kaldırın Cep telefonunuzdaki virüsün kaynağı, zararlı bir uygulama olabilir. Bu nedenle, telefonunuzdaki tüm uygulamaları kontrol ederek, zararlı uygulamaları kaldırmalısınız.
Kısacası “iPhone'lara virüs bulaşır mı?” sorusunun yanıtı “Genellikle bulaşmaz” olsa da özellikle jailbreak uygulanan iPhone'lara virüs bulaştığı biliniyor.
VPN'ler, fiziksel olarak bir ağda bulunmayan cihazların o ağa güvenli bir şekilde erişmesini sağlar. Android, yerleşik (PPTP, L2TP/IPSec ve IPSec) bir VPN istemcisi içerir. Android 4.0 ve sonraki sürümleri çalıştıran cihazlar da VPN uygulamalarını destekler.
Bir iPhone'da bir VPN hizmeti kurmak birçok avantaj sağlar. Güvenlik ve gizlilik, elbette en önemlilerinden ikisidir. Ancak kullanıcılar ayrıca coğrafi kısıtlamalardan kurtulabilir, daha fazla içeriğe ve dijital hizmete erişebilir ve hedefli reklamcılık şansını en aza indirebilir.
Diğer bir deyişle,VPN (Virtual Private Network – Sanal Özel Ağ) ve DNS (Domain Name System) gibi alternatif erişim yollarını kullanan kullanıcılara herhangi bir yasal yaptırım getirmiyor.
Zarar vermez fakat ağınızda bayağı bir ağır geçikme yaşacağınızı hissedeceksiniz fakat bu VPN'lere göre değişir.
Rapora göre VPN servislerinin internet sitelerini erişime en çok engelleyen 10 ülkeden 7'si Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerini kapsayan MENA bölgesinde bulunuyor: Yemen, Suudi Arabistan, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Katar, Özbekistan ve Rusya.
ExpressVPN - Android için en iyi VPN'dir. Android uygulaması üzerinden şimşek gibi yüksek hızlar, kusursuz bir deneyim ve 7-24 canlı sohbet deneyimi edinirsiniz. Yaptığımız test sonucunda, tüm ExpressVPN planlarının Netflix ile çalıştığını gördük.
Türkiye'de en çok kullanılan VPN uygulamalarından biri ExpressVPN. Gizlilik ve güvenirlik uygulamada öne çıkıyor. Zira kullanıcının hiçbir kaydını tutmuyor ve internet gezintilerinizi de en güçlü sanal sunucularla yapmanıza olanak tanıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri