VPN'ler, fiziksel olarak bir ağda bulunmayan cihazların o ağa güvenli bir şekilde erişmesini sağlar. Android, yerleşik (PPTP,
ANDROİD İÇİN VPN KURULUMU
Wi-Fi ve İnternet veya Kablosuz ağlara dokunun. Temel olarak, ağ ayarları sayfasına gitmeniz gerekir. VPN'e dokunun. Bazı cihazlarda, önce Daha fazlasına dokunarak seçenekleri genişletmeniz gerekebilir.
VPN desteği Android'de yerleşiktir, böylece bir uygulama indirmeye gerek kalmadan telefonun Ayarlar menüsünden kolayca VPN'inizi kurabilirsiniz. Telefonun Ayarlar menüsünü açın. Sahip olduğunuz cihaza bağlı olarak aşağıdaki talimatların değişebileceğini unutmayın.
VPN'ler, fiziksel olarak bir ağda bulunmayan cihazların o ağa güvenli bir şekilde erişmesini sağlar. Android, yerleşik (PPTP, L2TP/IPSec ve IPSec) bir VPN istemcisi içerir. Android 4.0 ve sonraki sürümleri çalıştıran cihazlar da VPN uygulamalarını destekler.
İlgili 34 soru bulundu
Evet, VPN kullanmak neredeyse her yerde tamamen yasaldır.
Halkının özgürlüklerini büyük ölçüde kısıtlayan belirli ülkeler VPN kullanımını da kısıtlıyor. Örneğin, Belarus ve Kuzey Kore gibi ülkeler VPN kullanımını tamamen yasaklarken Hindistan, Çin ve Rusya gibi bazı ülkeler de belirli kısıtlamalar getiriyor.
VPN telefonları yavaşlatıyor mu? VPN'ler doğaları gereği daha yavaş internet bağlantısına sahip olma eğilimindedir. Bir VPN, siz göz atmaya başlamadan önce ayrı bir ağa bağlanır ve ardından istekleri bu ağ üzerinden çalıştırır. Bu ekstra adım bazen daha yüksek güvenlik karşılığında bazı ağ gecikmelerine neden olabilir.
Windscribe, en iyi bilinen ücretsiz VPN'lerden biri; Windows, Mac, Linux, Android, iPhone, tüm büyük işletim sistemlerinde kullanılabiliyor. Ücretsiz sürümde farklı ülkelerden on sunucuya bağlanmanıza izin veriyor ve sunucuları çok hızlı. Windscribe'ı istediğiniz kadar cihazda kullanabiliyorsunuz.
VPN Kullanmak İnternet Hızını Arttırır mı? VPN kullanarak mevcut bağlantı hızının üstünde bir artış elde edemezsiniz.
Hayır, ücretsiz VPN'ler çoğu zaman güvenli değildir çünkü trafiğinizi servis sağlayıcısından ya da ağ operatöründen gizlerken, VPN sunucusunun operatörü trafiğinizi gözetleyebilir. Virtual Private Network anlamına gelen VPN, internet bağlantısı üzerinden gönderilen tüm trafiği şifreler ve uzak bir sunucuya gönderir.
VPN veya Sanal Özel Ağ, internet aracılığıyla cihazlar arasında özel bir ağ bağlantısı oluşturur. VPN'ler, genel ağlar üzerinden verileri güvenli ve anonim olarak iletmek için kullanılır. VPN'ler, IP adreslerini maskeleyerek ve verileri şifreleyerek çalışır.
Bugün Türkiye'deki tüm yabancı şirketler, yurtdışındaki merkezlerine bağlanmak için VPN kullanır. Yanısıra Türkiye içinde de çok şubeli firmalar ya da yurtdışında ofisleri olan firmalar tarafından da kullanılır. Bunları bayili şirketler, bütün bankalar, noterler gibi sıralayabiliriz.
VPN bağlantısı, sizinle internet arasında güvenli bir bağlantı oluşturur. VPN sayesinde bütün veri trafiğiniz şifreli bir sanal tünele yönlendirilir. Bu tünel, interneti kullandığınızda IP adresinizi gizler ve konumunu herkes için görünmez kılar. VPN bağlantısı, dışarıdan gelecek saldırılara karşı da güvenlidir.
Kısaca, bir VPN kullanmak: Özel bilgilerinizi korur. Paylaştığınız bilgiler sizin tercih ettiğiniz ülkedeki VPN sunucularında muhafaza edilir ve bu nedenle, sizinle bağlantılı değildir. Yasal VPN hizmetleri aramalarınızı kaydetmez ve hiç kimse hangi siteleri ziyaret ettiğinizi bilemez.
Güvenilir olmayan bir VPN uygulaması nedeniyle virüslere maruz kalabilir, kişisel bilgileriniz çalınabilir, hatta cihazınız yasal olmayan işlemler için kullanılabilir. Bir VPN sunucusuna bağlandığınız andan itibaren artık o sunucunun sizin adınıza internet bağlantınızı yönetmesine izin vermiş olursunuz.
Eğer VPN kullanmazsanız
VPN tüneli verinizi şifrelemekle kalmaz, aynı zamanda IP adresinizi ve konumunuzu da gizler.
Ne kullanıyor olursanız olun, bağlantınız sadece şifreli bir tünelden geçecektir. Faturaya ek yük olmaz.
VPN yasal mı? Türkiye'de VPN kullanmak, kanunda bu noktaya parmak basan herhangi bir hüküm olmaması nedeniyle teknik olarak yasal. VPN'e yönelik kanun aracılığıyla belirtilen bir suç olmadığından VPN kullanmanın karşısında yasal bir engel bulunmuyor.
Normalde yasaklı sitelere girmenin herhangi bir cezası yoktur. Bazı kişiler kullanıcı adını ve telefon numarasını değiştirerek yasaklı sitelere girmeye çalışıyor.
VPN'e kayıt olup bağlanma seçeneğine tıklandığında, kullanılan ağ, uzaktaki bir sunucu aracılığıyla yeniden yönlendirilerek IP adresini gizler. Cihaz, bağlandığı VPN ile aynı yerel ağda olduğunu algılar. Böylece coğrafi olarak engellenmiş internet sitelerine erişim mümkün hale gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri