VPN, IP adresinizi, konumunuzu ve arama geçmişinizi basitçe maskeleyerek internette anonim olma fırsatı verir. VPN kullanarak web sitelerinin, internet tarayıcılarının, internet servis sağlayıcılarının (İSS'ler) ve diğerlerinin sizi izlemesini engelleyebilirsiniz.
Yani siz internette VPN ile gezinirken VPN sunucusu verilerinizin kaynağı olur. Bu, İnternet Servis Sağlayıcınızın (ISP) ve üçüncü kişilerin ziyaret ettiğiniz web sitelerini veya gönderdiğiniz ve aldığınız verileri göremediği anlamına gelir.
Yasal VPN hizmetleri aramalarınızı kaydetmez ve hiç kimse hangi siteleri ziyaret ettiğinizi bilemez.
Çünkü Mobil veri geçmişi diye bir şey yok. İki ağ üzerinden de girdiğiniz siteler Chrome vs. Gibi tarayıcıların geçmişine kaydoluyor.. Yani fark eden bir şey yok. Tarayıcı geçmişinizi silerek temizleyebilirsiniz.
Modem Geçmişi Var mı? Modem geçmişi vardır ama buna kişisel olarak bakılması mümkün değildir. Tek yolu internet servis sağlayıcısı (ISS)'ye giderek döküm çıkarılabilir. Bu şekilde modem & internet geçmişine erişilebilir.
İlgili 19 soru bulundu
Evet hepsi görünür, girerken dikkat edin yanlışlıkla falan.
Google Hesabınıza gidin. Solda Kişisel bilgiler'i tıklayın. "Diğer kişilerin neleri görebileceklerini seçin" bölümünün altında Hakkımda bölümüne git'e dokunun. Bilgi türlerinin altında şu anda bilgilerinizi kimlerin görebileceğini seçebilirsiniz.
Mümkün değil. Hat sahiplerinin hattı kullanma zorunluluğu olmadığı için bu istek özel hayata kaçıyor ve böyle bir şeyin mümkün olması mantıksız. Konuşma ve SMS geçmişini müşteri temsilcisini arayarak sildirebilme durumunuz vardır diye biliyorum.
Kontrol edildiğiniz taktirde tüm geçmişiniz ortaya serilir. İstisnai durumlar olarak Tor Ağı gibi ağlar üzerinden veya TLS gibi protokoller (SSL) kullanan VPN'ler ile yalnızca bağlantıyı şaşırtmakla kalmayıp veri alışverişini de şifreli hale getirilerek yaptığınız işlemleri tam anlamıyla görünmez hale getirebilirsiniz.
Güvenilir olmayan bir VPN uygulaması nedeniyle virüslere maruz kalabilir, kişisel bilgileriniz çalınabilir, hatta cihazınız yasal olmayan işlemler için kullanılabilir. Bir VPN sunucusuna bağlandığınız andan itibaren artık o sunucunun sizin adınıza internet bağlantınızı yönetmesine izin vermiş olursunuz.
Bu sorunun cevabı "Evet'dir". Kullandığınız Proxy veya VPN servisi IP adresinizi kayıt altına alır.
Üstte belirttiğimiz gibi güvenlik soruşturmasında internet geçmişi incelenmez. İnternet geçmişi kişisel veridir. Bunun için adli soruşturması olmadı ve Sulh Ceza Hakimi tarafından karar verilmelidir. Aksi durumda kişinin internet geçmişine hiç bir şekilde ulaşılamaz.
VPN, maksimum gizlilik ve güvenlik için IP adresinizi gizler ve çevrimiçi etkinliğinizi şifreler. Bunu, İSS'nize ait olanlar yerine sizi şifreli ve özel bir VPN sunucusuna bağlayarak yapar.
Hayır, ücretsiz VPN'ler çoğu zaman güvenli değildir çünkü trafiğinizi servis sağlayıcısından ya da ağ operatöründen gizlerken, VPN sunucusunun operatörü trafiğinizi gözetleyebilir. Virtual Private Network anlamına gelen VPN, internet bağlantısı üzerinden gönderilen tüm trafiği şifreler ve uzak bir sunucuya gönderir.
Sayın konuk, Telefon hattı kimin adına ise o kişi aranan ve mesaj gönderilen numaraların dökümünü (ayrıntılı fatura) ilgili şirketten alabilir.
Telefon dökümanı yalnızca telefon konuşmaları ve SMS ve internete giriş bilgilerine ilişkindir. İnternet kullanımında hangi sitelere giriş yapıldığı gibi içeriğe ilişkin bilgiler dahi kullanılmamaktadır. Bu sebeple telefon dökümanında Whatsapp konuşmalarının ilgili operatörden talep edilmesi mümkün olmayacaktır.
Veri ve kişiselleştirme butonuna dokunun. “Etkinlik kontrolleri” bölümünün altında Web ve Uygulama Etkinliği'ne dokunun. Ardından karşınıza çıkan ekranda Web ve Uygulama Etkinliği yazan yere tıklayarak kayıt işlemini durdurabilirsiniz.
Google hesabınıza giriş yapın. “Google Dashboard” sayfasına gidin. “Verilerim” bölümünden “Arama Geçmişi” seçeneğini bulun. Buradan, silinen arama geçmişinize erişebilirsiniz.
Android işletim sistemli bir telefon kullanıyorsanız, telefona bağlı olan Google hesabının da yardımıyla silinen arama geçmişine erişim sağlayabilirsiniz.
Android telefonlarda internet geçmişi gibi tarayıcı ile ilgili bilgileri /data/data/com. android.browser/databases/browser.db dosyasında saklarlar. Maalesef bu dosya içinden silinen internet geçmişini geri alamazsınız.
Chrome, tarama geçmişinizi veya formlara girilen bilgileri kaydetmez. Çerezler ve site verileri, siz tarama yaparken hatırlanır ancak Gizli moddan çıktığınızda silinir. Yeni bir gizli pencere açtığınızda üçüncü taraf çerezlerini engellemeyi seçebilirsiniz.
Görebilirler. Tarayıcı geçmişini silerek veya gizli pencere kullanarak engellersiniz. IP kayıtlarını da gizlemek isterseniz VPN kullanınız.
Görüldüğü gibi anılan yönetmelikle getirilen sınırlama nedeniyle erişim sağlayıcılar IP kayıtlarını da kapsayan trafik bilgilerini 1 yıl muhafaza etmekte, suç tarihinden itibaren 1 yıldan fazla süre geçmişse bu bilgileri verme yükümlülüğü bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri