Yani VPN'ler web sitesi ve uygulama dâhil tüm web etkinliğini şifreler, proxy sunucuları ise tek seferde yalnızca bir web sitesi veya uygulamayı gizler. Sonuç olarak VPN'ler kullanıcıları için daha fazla kapsama alanı sunar. Çoğu VPN sağlayıcısı web trafiğinizi kaydetmezken proxy sunucuları kaydeder.
Hem proxy sunucuları hem de sanal özel ağlar (VPN), bir kuruluşun dahili kurumsal ağı ile genel internet arasındaki aracı teknolojilerdir. Kuruluşunuz gelen ve giden tüm ağ trafiğini bir proxy sunucusu, VPN veya her ikisi aracılığıyla yönlendirebilir. Proxy sunucusu trafik kaynağı anonimleştirme sağlar.
Ev proxy'si
Bu, belirli bir fiziksel cihaza IP adresi atayan ve internet trafiğini bu cihaz üzerinden yönlendiren proxy türüdür. Bunlar genellikle güvenli olarak görülür.
Ziyaret etmek istenilen internet sitesi ile bilgisayar arasında bir ağ geçidi sağlayan Proxy sunucuları, ortaya çıkan veri akışının gizlenmesine yardımcı olur. Okullarda bulanan bilgisayar laboratuvarlarında, firmalarda ve büyük internet ağlarında internet kullanımı güvene almak için sıklıkla kullanılır.
Proxy sunucuları sayesinde IP adresiniz görünmez ve böylece gizliliğiniz korunmuş olur. Proxy kullanmak, internet kullandığınız bölgeden, internet sağlayıcınızdan ya da herhangi bir başka sebepten kaynaklanan içerik erişim kısıtlamalarını aşmanıza yardımcı olur. Bu yönüyle istenilen bilgiye sansürsüz ulaşmanızı sağlar.
İlgili 25 soru bulundu
Internet' e erişim için mutlaka bir proxy servisine ihtiyaç yoktur, ancak; size en yakın bir servis noktasındaki proxy servisini kullanmanız, Internet erişiminizi bir hayli hızlandıracaktır.
ADIM 1: Google Chrome açınız, sağ üst köşede görülen üç noktaya tıklayınız, açılan pencerede Ayarlar kısmını tıklayınız. ADIM 2: Ayarlar sayfasının alt kısmında bulunan Gelişmiş seçeneğini tıklayınız. ADIM 3: Gelişmiş sayfasının alt kısmında bulunan Proxy ayarlarını aç tıklayınız.
VPN'ler, proxy sunucularıyla aynı işlevi yerine getirir ancak daha fazla ve daha iyi özellikler sunar.
Proxy sunucuları, gelen veya giden internet trafiğini tarayarak zararlı içerikleri engelleyebilir. Örneğin, kötü niyetli web sitelerine veya zararlı dosyalara erişimi engelleyebilir veya virüs taraması yapabilir. Proxy sunucusu, ek bir güvenlik katmanı sağlayarak çevrim içi tehditlere karşı koruma sağlar.
Android cihazınızın ana ekranını açın.
Şebeke bölümünden Mobil ağlar'a dokunun. Erişim Noktası Adları'na dokunun. Listeden, Internet bağlantısı için kullandığınız erişim noktası adına dokunun. Görüntülenecek sayfada Proxy ve Bağlantı noktası değerlerini girmeniz yeterlidir.
Proxy sunucuları, internette gezinirken IP adresinizi gizleyen hızlı ve (genellikle) ücretsiz çözümlerdir. Fakat proxy'ler, internet güvenliği ve gizliliğine yönelik her şeyi içeren bir çözüm değildir. Proxy'ler IP adresinizi gizlese de, sunucuda dolaşan verilerinizin hiçbirini gizlemez..
VPN kullanırken banka hesabına giriş yapılırsa kullanıcı adı ve parola bilgileri çalınabilir. VPN kullanırken e-posta hesabına giriş yapılırsa e-posta şifresi çalınabilir ve bu bilgilerle kullanıcı adına e-posta gönderme işlemi gerçekleştirilebilir. Benzer bir durum sosyal medya hesapları için de geçerlidir.
İnternet üzerindeki istenilen bir veriye ulaşmak için Chrome, Firefox v.b. İnternet tarayıcılarına eklenti olarak da kurulabilen VPN veya Proxy servisleri ücretli veya ücretsiz olabilirler.
VPN, "Sanal Özel Ağ" anlamına gelir ve genel ağlar kullanılırken korumalı bir şebeke bağlantısı oluşturmaya olanak verir. VPN programları internet trafiğinizi şifreler ve çevrimiçi kimliğinizi gizler. Böylece üçüncü kişilerin çevrimiçi hareketlerinizi takip etmesi ve veri çalması zorlaşır.
Evet, VPN kullanımı kesinlikle güvenlidir. VPN internetteki verilerinizi ve gizliliğinizi korumak için en iyi araçlardan biridir. İnternet kısıtlamaları sıkı olan bazı ülkeler VPN'leri yasakladığı için, dünyadaki birkaç ülkede güvenli olmasına rağmen VPN kullanmak yasal değildir.
Güvenilir olmayan bir VPN uygulaması nedeniyle virüslere maruz kalabilir, kişisel bilgileriniz çalınabilir, hatta cihazınız yasal olmayan işlemler için kullanılabilir. Bir VPN sunucusuna bağlandığınız andan itibaren artık o sunucunun sizin adınıza internet bağlantınızı yönetmesine izin vermiş olursunuz.
Proxy hizmeti sunmak gibi bir suç tanımı tck da yoktur ama kurduğunuz proxy suncularında 5651 sayılı kanunun tutulmasını ozunlu kıldığı bilgileri en az 6 ay tutmak zorundasınız. Vekil sunucu (Proxy server) internette yaygın kullanıma sahiptir.
Proxy kelimesinin Türkçe'deki anlamı vekil sunucu olarak geçmektedir.
Adres kutusuna proxy sunucunuzun URL'sini veya IP adresini yazın, Bağlantı Noktası kutusuna proxy sunucunuzun bağlantı noktası numarasını yazın.
Proxy, internet trafiğinizi kendi IP adresi üzerinden yönlendirerek anonimlik sağlar, yani kim olduğunuzu veya nereden geldiğinizi web sitelerine gizler. DNS ise, sadece web sitelerinin IP adreslerini çözümlemeye yarar ve anonimlik konusunda bir yardımı olmaz.
Hangi VPN sunucusuna bağlanırsanız bağlanın, nerede olursanız olun otomatik olarak olabilecek en yüksek hızı alırsınız. Özellikle daha az güvenilir İnternet bağlantıları üzerinde %400 oranına varan yüksek hız bekleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri