VPN bağlantısı, çevrimiçi veri trafiğinizi gizler ve dışarıdan erişilmelerine engel olur. Şifrelenmeyen veriler, ağa erişimi olan ve görmek isteyen herkes tarafından görüntülenebilir. VPN sayesinde bilgisayar korsanları ve siber suçlular bu verilerin şifresini çözüp verileri kullanamaz.
VPN'ler masaüstü bilgisayarlarda, laptoplarda, tablet ve telefonlarda, genellikle kurumsal çalışma ortamlarında çalışanların ofis dışındayken ve uzaktan çalışırken özel işletim sistemlerine güvenli bir şekilde erişebilmesi için kullanılır.
VPN, siz ve internet arasında güvenli bir tünel işlevi görür; internet servis sağlayıcınız ve diğer üçüncü taraflar bu tüneli göremez. Cihazınız artık VPN'nin yerel ağına bağlıdır ve IP adresiniz, VPN sunucuları tarafından sağlanan IP adreslerinden biri olarak değiştirilebilir.
VPN veya Sanal Özel Ağ, internet aracılığıyla cihazlar arasında özel bir ağ bağlantısı oluşturur. VPN'ler, genel ağlar üzerinden verileri güvenli ve anonim olarak iletmek için kullanılır.
VPN'ler internet etkinliğinizi gizli tutar, ancak trafiği inceleyen biri, ne zaman VPN kullandığınızı söyleyebilir. Bu endişe verici gelebilir, ancak güvenilir bir VPN kullandığınız sürece verilerinizi görmeleri mümkün değildir. Birinin size VPN kullandığınızı nasıl söyleyebileceğinin sırrı ise IP adreslerinde yatıyor.
İlgili 26 soru bulundu
Güvenilir olmayan bir VPN uygulaması nedeniyle virüslere maruz kalabilir, kişisel bilgileriniz çalınabilir, hatta cihazınız yasal olmayan işlemler için kullanılabilir. Bir VPN sunucusuna bağlandığınız andan itibaren artık o sunucunun sizin adınıza internet bağlantınızı yönetmesine izin vermiş olursunuz.
Kısaca, bir VPN kullanmak: Özel bilgilerinizi korur. Paylaştığınız bilgiler sizin tercih ettiğiniz ülkedeki VPN sunucularında muhafaza edilir ve bu nedenle, sizinle bağlantılı değildir. Yasal VPN hizmetleri aramalarınızı kaydetmez ve hiç kimse hangi siteleri ziyaret ettiğinizi bilemez.
Bu sorunun cevabı "Evet'dir". Kullandığınız Proxy veya VPN servisi IP adresinizi kayıt altına alır.
VPN'ler, bölge kısıtlamalı web sitelerine erişmek (ülkemizde Twitter ve Wikipedia'ya erişimin engellenmesi), halka açık Wi-Fi'lerde yaptığınız aramaları meraklı gözlerden korumak ve daha fazlası için kullanılabilir.
VPN'ler, fiziksel olarak bir ağda bulunmayan cihazların o ağa güvenli bir şekilde erişmesini sağlar. Android, yerleşik (PPTP, L2TP/IPSec ve IPSec) bir VPN istemcisi içerir. Android 4.0 ve sonraki sürümleri çalıştıran cihazlar da VPN uygulamalarını destekler.
VPN, maksimum gizlilik ve güvenlik için IP adresinizi gizler ve çevrimiçi etkinliğinizi şifreler. Bunu, İSS'nize ait olanlar yerine sizi şifreli ve özel bir VPN sunucusuna bağlayarak yapar.
Hayır. VPN, çevrimiçi güvenlik ve gizlilik için başvurulan bir araç olsa da, doğrudan virüslerden ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan sizi korumaz. Bu iş, antivirüs ve antimalware yazılımları tarafından tasarlanmıştır.
VPN bağlantısını yaptıktan sonra http://www.iplocation.net adresini ziyaret ederek nereden bağlı olduğunuzu kontrol ediniz, VPN hesabınız aktif ise ekranda seçtiğiniz sunucunun bağlı olduğu ülkeyi göreceksiniz.
Google Play Store'daki Android VPN uygulamalarının yaklaşık %38'i, zararlı yazılımları önlemek yerine bulaştırır. Tuş kaydedicilerden doğrudan veri hırsızlığına kadar birçok zararlı yazılım türü bu şekilde çalışır.
VPN WhatsApp'a dünyanın her yerinden erişmenizi sağlar. Bir sitenin engellenmiş olabileceğini düşündüğünüz bir ülkeye seyahat ediyorsanız nerede olursanız olun tüm sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarınıza erişebileceğinizden emin olmak için yola çıkmadan önce ExpressVPN'e kaydolun.
VPN'i mobil veri ile kullanabilir miyim? Evet, VPN'i ister Wifi ister mobil veriyle kullanabilirsiniz.
VPN ve Gizlilik
Her VPN kesin ve net bir şekilde sizi koruyamaz ve bazıları gizliliğinizi aktif olarak tehlikeye atmaz. Bu da özellikle ücretsiz VPN'ler için geçerlidir, çünkü ödeme yapmıyorsanız verileriniz muhtemelen hasat edilmektedir.
Hayır, ücretsiz VPN'ler çoğu zaman güvenli değildir çünkü trafiğinizi servis sağlayıcısından ya da ağ operatöründen gizlerken, VPN sunucusunun operatörü trafiğinizi gözetleyebilir. Virtual Private Network anlamına gelen VPN, internet bağlantısı üzerinden gönderilen tüm trafiği şifreler ve uzak bir sunucuya gönderir.
Evet, VPN kullanmak neredeyse her yerde tamamen yasaldır.
VPN'e yönelik kanun aracılığıyla belirtilen bir suç olmadığından VPN kullanmanın karşısında yasal bir engel bulunmuyor.
bağlantı hızın yavaşlayabilir. sürekli (az da olsa) cpu tükettiği için batarya ömrüne olumsuz etkisi olur. memory'de yer kaplar. bankacılık, e-devlet, okul-öğrenci işleri, şirket maili gibi işlemleri yapıyorsan, bilgilerin fazladan birkaç sunucu daha dolaşır.
Üstte belirttiğimiz gibi güvenlik soruşturmasında internet geçmişi incelenmez. İnternet geçmişi kişisel veridir. Bunun için adli soruşturması olmadı ve Sulh Ceza Hakimi tarafından karar verilmelidir. Aksi durumda kişinin internet geçmişine hiç bir şekilde ulaşılamaz.
Merhaba, Türkiye'de bildiğiniz gibi +18 siteler yasak ama VPN veya DNS kullanarak girebiliyorsunuz.
Google Hesabınıza gidin. Solda Kişisel bilgiler'i tıklayın. "Diğer kişilerin neleri görebileceklerini seçin" bölümünün altında Hakkımda bölümüne git'e dokunun. Bilgi türlerinin altında şu anda bilgilerinizi kimlerin görebileceğini seçebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri