Toksik bir element olan bromun inhalasyonu veya deri teması sonucu deri ve müköz membranlarda lezyonlar, enflamasyon ve nörolojik bulgular gelişebilir. Ayrıca oral bulgu olarak halitozis ve bukkal mukozada, dilde pigmentasyon oluşabilir.
Ayrıca brom, böcek ilaçlamasında da ilk sıralardadır. Brom zehirlenmeleri, tiroid sorunlarınave otoimmun tiroid hastalığına da sebep olur. Vücut, bromu sadeceyeterli seviyede iyota sahipse zararsız hale getirebilir. Bir damla lugol solusyon vücutta birikmiş olan bromda detoksifikasyon başlatabilir.
İyot Zehirlenmesi: Aşırı miktarda iyot alımı, tiroid hormonlarının aşırı üretimine yol açabilir. Bu genellikle ilaçlar veya takviyelerin yanlış kullanımı veya yüksek dozlarda iyot içeren kontrast maddelerin kullanılmasıyla ilişkilendirilir.
Radyoaktif iyot; vücuttan çoğunlukla idrar, daha düşük oranlarda ise tükrük, ter ve dışkı ile atılmaktadır. Ağız yoluyla alınan iyodun önemli bir kısmı tiroid bezi tarafından tutulmaktadır.
İyotun Faydaları
- Troid bezinin fonksiyonlarını düzenlemektedir. İyot Fazlalığı ve Zararları: Fazla miktarda iyot alınması tiroit bezinin hormon üretimini bozarak iyot eksikliğinde görülen durumların oluşmasına neden olur. Ayrıca, deride alerji ve sivilce görülebilir.
İlgili 15 soru bulundu
Doğada Na, K, Be, Mg bromürler halinde bulunur. Deniz suyunda az miktarda bulunan bromürlere deniz bitkilerinde, bazı maden yataklarında rastlanır. Oda koşullarında koyu kızıl renkli sıvıdır. Brom, yaygın olarak deniz sularında elde edilen bromürlerin Cl2 ile reaksiyonundan elde edilir.
Akut toksisite : Soluma: Solunması halinde öldürücüdür. Ekoloji - su : Sucul ortamda çok toksiktir.
Bromun atom numarası 35'dir. Brom, Br sembolü ile gösterilir ve ametaldir. Adını Yunancada “kötü koku” anlamına gelen bromos kelimesinden alır. Adının kaynağından da anlaşılacağı üzere keskin ve kötü bir kokusu vardır ve zehirlidir.
Metil bromid gazı akciğerlerden kolaylıkla absorbe edilir. Absorbe edilen gazın büyük bir kısmı değişmeden akciğerlerden geri atılırken, geriye kalan kısım vücutta 5-metilsistein ve inorganik bromide metabolize olur. Bu ürünler ise idrarla vücuttan atılır.
Brom, birçok narenciye aromalı soft içecekte emülgatör olarak kullanılan fumigantlar; boyalar, alev önleyici maddeler, su arıtma bileşikleri, dezenfektanlar, ilaçlar, fotoğrafçılık için maddeler ve brominatlar bitkisel yağ yapımında kullanılmaktadır.
Cevap: Merhaba, Brom ,koyu tonlu bir acı kahve rengidir.
PROFESÖR Canan Karatay, "Tabi ekmekte çok kimyasal madde var. Katkı maddesi var. Katkı maddeleri içinde bromür var. Bromürün kanserojen bir madde olduğu tüm çalışmalarda gösterilmiştir.
Açık ve Kapalı yüzme havuzları ve jakuzilerde yosun ve bakteri oluşumunu önleyen geniş spektrumlu içeriğinde klor-brom bulunduran organik esaslı bir dezenfektandir. Suyun pH değerini değiştirmeden su içerisinde hızlıca çözünür.
Brom sıvıdır. ametaller katı olup kırılgandırlar. (grafit hariç). hem de negatif (-) değerlik alırlar.
Brom elementi halojen ametaldir. Brom alevlerin yayılmasını engelleme özelliğine sahiptir.
ametaller oda sıcaklığında gazdır. Brom sıvıdır.
Oda koşullarında flor ve klor gaz, brom sıvı, iyotsa katı haldedir.
Havuz suyu dezenfeksiyonu için kullanılan klordioksit, granül veya tablet şeklinde kullanılmaktadır. Granül yaygın olarak %60- %90'lık aktif klor oranlarında uygulanmaktadır. Bu madde su içerisindeki virüs, mantar ve bakterilere karşı organik kirlilikleri parçalayarak yok etmektedir.
Yüzme havuzu suyunun dezenfeksiyonu için çoğu zaman 0,4 - 0,6 mg/l'lik bir klor konsantrasyonu ayarlanır ve genellikle kalsiyum hipoklorit ve sodyum hipoklorit (klorlu beyazlatıcı) kullanılır.
Şişirilebilir havuzun büyük olması durumunda, suya klor tabletleri gibi farklı kimyasalların uygulanması esastır. Şişirilebilir havuzunuzun çok büyük olduğunu ve birkaç gün içinde kir topladığını görürseniz, daha uzun süre temiz suyun tadını çıkarmanızı sağlayacak bir arıtıcı koymayı tercih edebilirsiniz.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, ekmeğin sağlıklı olması için gıda kodeksinin öngördüğü maddeler dışında hiçbir katkı maddesi kullanmadıklarını söyledi.
Ekmek, karbonhidratça zengin bir gıdadır. Esmer ekmekler daha az olmak kaydıyla % 50 oranında karbonhidrat, % 8,5-9.0 protein, % 3-3,5 ya , %2,0 mineral madde, % 37 su içerir (Elgün ve Ertugay, 1995).
Ekmek hamuru hazırlarken yapının temelini oluşturan maddeler un, su, maya ve tuzdur. Çeşit ekmek yapımında kullanılan ayçiçeği, keten tohumu, haşhaş vb. maddelerde çeşit ekmek için temel bileşen olarak kullanılmaktadır.
Toksik bir element olan bromun inhalasyonu, deri ve müköz membranlarda doku hasarına neden olmaktadır. Brom intoksikas- yonlarında oral bulgu olarak halitozis ve bukkal mukoza ile dilde kahverengi pigmentasyon olabileceği bildiril- mektedir.
sahip brom-79'dur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri