Alerjik kaşıntı ve kabarma nasıl geçer diyorsanız papatya suyu size iyi gelebilir. Şayet kaşıntı durumunda elinizde papatya taneleri yoksa papatya çayını da kullanabilirsiniz. Antioksidan etkiye sahip olan bu bitki sayesinde kaşıntı kızarma ve kabarmaları önlemiş olursunuz.
Polen ve toza karşı alerjisi olan kişiler sıklıkla ya öksürmekte ya da hapşırmaktadır. Kişinin bu rahatsızlıklarını yatıştırmak için kekik, lavanta, papatya ve adaçayından oluşan bir bitki çayı hazırlanarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Çaylar bitkisel veya bitkisel olmayan olarak kategorize edilir. Her iki tipte de bulunan bileşenlere karşı alerjiniz veya hassasiyetiniz olabilir. Çayda bulunan herhangi bir bileşene alerjiniz varsa, çaydan tamamen kaçınmalısınız.
Ayrıca ısırgan da çok faydalı; Bir avuç kurutulmuş veya taze ısırgan otu 150-200 ml suyun içerisinde kaynatılır. Ilındıktan sonra süzülür ve günde 2-3 kere içerek tüketilir. Bu şekilde kullanılması hem mevcut alerjiyi azaltır hem de alerjinin olmadığı durumlarda vücudu alerjik reaksiyonlara karşı korumada etkilidir.
Alerjinin en etkili tedavisi alerjenden kaçınmadır. Bununla birlikte, bazen alerjenlerden tamamen kaçınmak mümkün değildir. Örneğin polen, özellikle saman nezlesi mevsimi boyunca havada sürekli olarak bulunur. İlaçlar alerjik reaksiyon belirtilerinde yardımcı olabilir, ancak alerjiyi iyileştirmezler.
İlgili 22 soru bulundu
Kolonya geçici süreliğine rahatlık verse de cildin daha fazla tahriş olmasına neden olur. Kaşınan yere rastgele krem ve losyon sürmek yerine buz tutulmalıdır. Buz hem kaşıntıyı giderir hem de kabarmanın neden olduğu yama hissini geçirir.
Alerjik hastalıklar genetik yatkınlık ve çevresel etkenlerin bir arada bulunması ile gelişen kronik rahatsızlıklardır. İnsandan insana bulaşmazlar ve taşınmazlar. Genetik yatkınlık ve çevresel alerjenin bir araya gelmesiyle önce vücutta bir duyarlılık oluşur.
Yetişkinlerde Alerji Tedavisi
Dekonjestanlar ve antihistaminikler, en yaygın alerji ilaçlarıdır. Burun tıkanıklığını, burun akıntısını, hapşırmayı ve kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olurlar. Diğer ilaçlar, alerjik reaksiyonlara neden olan kimyasalların salınımını önleyerek çalışır.
Çay ağacı ya da çay çiçeği yağı, özellikle havada bulunan ve alerjiye neden olan patojenleri yok etmede etkilidir. Evinizde çay ağacı yağı kullanmak, küf, bakteri ve mantarları öldürür. Antiseptik madde olmakla beraber, anti-emflamatuar özelliklere de sahiptir.
Kaşınan bölgeye direkt olarak soğuk su ile kompleks uygulayarak kaşıntıyı azaltabilirsiniz. Kaşıntı soğuk su uygulaması sayesinde kısa bir süre içinde kendiliğinden geçer. Soda kaşıntıya iyi gelen bir diğer doğal yöntemdir. Bunun yanı sıra limon, karanfil yağı ve yulaf ezmesi de kaşıntının geçirilmesine yardımcı olur.
Elma sirkesinin bir çok yararı var ama alerjiyye karşı kullanımı çok öne çıkmıyor. 2 yemek kaşığı elma sirkesi alkaline pH içerdiği için, sindirim sisteminizi dengeleyip, inflamasyon önüne geçecektir. Bu da bağışıklık sisteminizin alerjiye odaklanmasını sağlayacaktır.
* Elma: Deride kızarıklık ve kaşıntı varsa o zaman günde 3-4 tane elma tüketebilirsiniz. Salatalarınızın içine elma eklemek de sağlıklı bir tercih olur. * Tatlı patates: Ülkemizde çok fazla tüketilmeyen tatlı patates, hem besleyicidir hem de alerjiye iyi gelir.
Araştırmaya başkanlık eden, Fukuoka'daki Kyushu Üniversitesi kimya doçenti Hirofumi Tachibana 'Görünüşe bakılırsa yeşil çay etkili bir anti-alerjik madde kaynağı.
Bağışıklık sistemini güçlendirmek için probiyotik olarak kefir ve yoğurt kullanılması durumunda alerjilerin azaldığı söylenebilir” ifadelerinde bulundu. tarafından sağlanmaktadır.
En tehlikeli reaksiyon ise 'anafilaksi' adını verdiğimiz reaksiyondur. Aniden başlayıp ölüme neden olabilir. Eğer alerjen soluduğunuz bir şey ise gözleriniz, burun ve solunum sisteminiz etkilenir.
Alerjik reaksiyonlar bağırsakta, deride, sinüslerde, hava yollarında, gözlerde ve burun pasajlarında oluşabilir. Diğer durumlar için alerjik reaksiyonlar farklılık gösterebilir. Örneğin saman nezlesi, soğuk algınlığına benzer tahrişler yaratır, ancak nedenleri farklıdır.
Vücutta kaşıntı ve kabarcıklar, deri hastalıklarının yanı sıra böcek sokması, stres, alerji, parazit, mantar, kansızlık, diyabet, kanser, kan hastalıkları ve ilaç yan etkileri gibi geniş bir yelpazede bulunan rahatsızlıklardan kaynaklanabilir.
İbrahim Saraçoğlu, kaşıntılara karşı "1 tatlı kaşığı siyah üzüm çekirdiğini ezin ve yutun" dedi. İşte o çok özel tarifi şimdi showtv.com.tr'de!
Karaciğer Hastalıkları
Karaciğer hastalıklarına bağlı gelişen kaşıntıda sırt, en sık kaşınan bölgedir. Ancak daha az sıklıkta diğer tüm vücut bölgelerinde kaşıntı gelişebilir. Karaciğer kaynaklı kaşıntının şiddeti gündüz, geceye göre daha fazla olurken, kış aylarında artar.
Ciltteki kızarıklık ve kabarıklığın azalmasını önlemek için öncelikle kızarıklık ve kabarmaya neden olan alerjik reaksiyonların asıl sebebi tespit edilmelidir. Daha sonra da egzama, mantar enfeksiyonu, karaciğer hastalığı gibi pek çok nedenden dolayı ciltte kızarıklık ve kabarıklık meydana gelebilir.
Kırmızıbiber ve biberli yemekler, sucuk, sosis gibi işlenmiş et ürünleri çocuklarda alerji ve astımın alevlenmesine neden olur. Baharat, çocukların beslenmesine sıklıkla pizza ve lahmacun gibi gıdaların tüketimi sırasında girer. Kola da bol kafein içeren ve uyarıcı olduğu bilinen bir içecektir.
Timokinon bileşeni sayesinde çörek otu aynı zamanda mevsimsel alerji belirtilerini hafifletmeye yardımcı olmaktadır. Yapılan çalışmalarda düzenli olarak çörek otu yağı kullananlarda burun tıkanıklığı, burun kaşıntısı, burun akıntısı ve hapşırma gibi alerji belirtilerinde iyileşme görülmüştür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri