Türkçeye vızıltı, fısıltı veya dedikodu olarak çevrilen İngilizce “buzz” kelimesi, yeni ortaya çıkan moda kavramları tanımlamak için de kullanılmaktadır. Bu pazarlama yönteminde insanların yeni ve moda haline gelen ürünlere eğilimlerinden yararlanılarak olumlu izlenimin hızla yayılması amaçlanmaktadır.
Viral pazarlama, bir ürün veya hizmet için oluşturulan mesajı iletmek için kitlenin paylaşımına dayanan tanıtım tarzıdır. Viral pazarlama yöntemi, firmanın yalnızca hedef kitlesinden ziyade halk tarafından da paylaşıldığında “viral” olarak kabul edilir.
Viral pazarlama ile ilgili en yaygın olarak kullanılan tanımlardan birisi de web siteleri, mobil uygulamalar, sosyal medya ya da kullanıcılar üzerinden pazarlama mesajının başka bir web sitesine, mobil uygulamaya, sosyal medya uygulamasına ya da kullanıcıya ulaştırılması ile ilgili bir pazarlama yöntemidir.
Tüketicilerin herhangi bir izni veya onayı alınmadan yapılan bu saldırgan pazarlama anlayışına “tacizkâr pazarlama” denilmektedir (Dağdaş, 2013: 21).
Viral pazarlama veya viral reklamcılık, bir pazarlama ve iş stratejisidir. Bir ürünü çeşitli sosyal medya platformlarında tanıtmak için mevcut sosyal ağları kullanır. Adı, virüsün bir kişiden diğerine yayılmasıyla aynı anlamı ifade eder.
İlgili 44 soru bulundu
Viral pazarlamanın temel öğeleri olarak da tanımlayabileceğimiz bu üç faktör; doğru insan, doğru mesaj ve uygun koşullardır. Bu öğeler, viral pazarlama çalışmalarının başarısını etkileyen üç kavram ile karşılıklı bir ilişki içindedir.
Viral reklam, İnternet üzerinde büyük çoğunlukla video yapımı olarak, e-posta yolu veya video paylaşım sitelerinde kullanıcıların ağızdan ağza yöntemi ile yaydıkları bu yüzden de viral yani virüse benzetilen kendi kendine yayılan yeni nesil bir reklam metodudur.
Nöropazarlama; müşterilerin kararları, tercihleri, motivasyonları hakkında fikir sahibi olabilmek için sinirsel ve fizyolojik sinyallerin ölçülmesi şeklinde tanımlanır. En yaygın olarak kullanılan yöntem, nöral aktiviteyi ölçen beyin taraması ile göz hareketlerinin fizyolojik olarak incelenmesidir.
Yeşil pazarlama; kirlilik, enerji tüketimi ve tükenebilir kaynakların tüketiminin olumlu ve olumsuz yanlarını inceleyen toplumun ve tüketicilerin ihtiyacını tatmin etmede sorumluluk anlayışı içerisinde uzun vadeli karlılığı hedefleyen bir iş stratejisidir.
Ağızdan ağıza iletişim teknikleri internet üzerinden pazarlamada yaşamsal bir özelliktir. Web üzerinde viral pazarlama, “maustan mausa” veya “modemden mode- me” iletişim olarak da adlandırılır. İnternet üzerinde viral pazarlama ağızdan ağıza pa- zarlamanın basit teknolojik boyutudur.
Ambient reklamcılık, reklam mesajlarının iletilmesi amacıyla tüketicilerin etkileşim içerisinde oldukları çevresel elemanları kullanan ve bu elemanları reklamcılık açısından anlamlı hale getiren gerilla reklamcılık formudur.
Destinasyon pazarlaması, turistlerin hedef aldığı bölgeleri analiz edip pazarlamaya denir. Dilimize tamamen çevrilemeyen “destinasyon” kelimesinin asıl anlamı hedeflenen, varılmak istenen anlamlarına gelir. Destinasyon eylemi bir bölgeyi, ili, ilçeyi ve mahalleyi kapsayabilir.
Sinsi Pazarlama, büyük organizasyonlara resmi olarak sponsor olan firmaların yapmış oldukları faaliyetleri göz önüne alarak, resmi sponsor olmayan fir- maların geniş kitlelerin dikkatini farklı şekillerde çekerek, resmi sponsor- ların itibarını zayıflatan ve kendi itibarını güçlendiren bir pusu faaliyetidir.
Ağızdan ağıza pazarlama (AAP), temelde, tüketicilerin birbirleri ile işletmenin ürünleri hakkında olumlu yönde iletişim kurmalarını sağlayarak, işletme- marka imajının güçlendirilmesini ve satışların artırılmasını amaçlayan bir ileti- şim ve pazarlama yöntemidir.
Yeşil pazarlama, şirketlerin daha fazla kar elde etmesine ve daha sadık tüketiciler kazanmasına yol açmaz. Aynı zamanda asıl amacı olarak dünyamızın korunmasına da yardımcı olur. Sözlerini yerine getiren şirketler, iklim değişikliğini önemli ölçüde yavaşlatmaya ve çevreyi korumaya yardımcı olabilir.
Dark Marketing, Türkçe anlamıyla “karanlık pazarlama” demektir. Karanlık pazarlama, ürün ve hizmet tanıtımları için kullanılan bir reklam çeşididir. Aşina olduğumuz günümüz reklamlarından farkı bünyesinde aleniyeti barındırmıyor oluşudur.
Deneyimsel pazarlama, açılır mağazalar ve sanat etkinlikler gibi deneyimler yoluyla markaların müşterilerle bağlantı kurmasını sağlayan bir süreçtir. Markalar için benzersiz ve akılda kalıcı anlar yaratmanın etkili bir yolu olarak genellikle yüz yüze gerçekleştirilir ve dijital bileşenler içerir.
Maksi Pazarlama:
İşletmenin Pazarlama kapasitesinin en yüksek düzeyde kullanımı ve uzun dönemde değişen çevre koşullarına uygun olarak tüm kaynakları kullanma çabasına denir.
Offline Marketing (Çevrimdışı Pazarlama) Nedir ? Çevrimdışı pazarlama, özellikle yerel kanalda markanız veya şirketinizle birebir etkileşimde bulunan portföyünüz adına en etkili tercihlerin içerisinde yer alır. Genellikle, bir şirket ilk önce tam olarak kime ulaşmaya çalıştıklarına karar vermelidir.
Gizli Pazarlama Günümüzde tüketicilerin farkında olmadan tükettiğimiz reklam ve ürün pazarlama faaliyetleridir. Ürün ve hizmet tüketiciye satılmadan önce karışıklık yaratılır. Beynimizin içinde farklı düşünceler eyleme geçirecek vızıltılar ürünü almaya tetikleyecek bilgi daracıkları öncesinde aktarılır.
Etnik pazarlama, pazarlama çalışmalarında kültürel ve bölgesel farklılıkları ve bu farklılıklardan doğan tüketim alışkanlıklarını ele alarak yapılan faaliyetler olarak tanımlanabilir. Firmaların, potansiyel müşterilerine daha hızlı ulaşımı için özellikle kültürel değerler ve dil etkin rol oynuyor.
Tıklama Bazlı Reklam Nedir? PPC pay-per-click ya da Türkçe karşılığı olan TBM tıklama-başına-maliyet kapsmlı reklam çalışmaları, internet pazarlama çalışmaları dahilinde reklam verenin reklam çalışmasının her tıklama için belirlenen limitler üzerinden ücretlendirilmesi esasına dayalı bir pazarlama modelidir.
17.49.30 Reklam Kuşağı 17.54.25 4dk.55sn. Top: 30dk.50sn. Tablodan anlaşılacağı gibi, bir saatlik yayın içerisinde toplam reklam süresinin 30dk.50sn. olduğu ve yayınlanması gereken 12 dakikalık süreyi (yüzde yirmi) aştığı görülmektedir.
Adware (Reklam Yazılımı), bilgisayarınızda reklamlar görüntülemek, arama isteklerinizi reklam web sitelerine yeniden yönlendirmek ve özelleştirilmiş reklamların görüntülenmesi için ziyaret ettiğiniz web sitelerinin türleri gibi hakkınızdaki pazarlama verilerini toplamak amacıyla tasarlanmış programlara verilen addır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri