Mevsiminde kestaneleri derin dondurucuda saklayarak dilediğiniz zaman pişirmek mümkündür. Derin dondurucuda kestaneleri saklamadan önce mutlaka yıkamalı ve üzerlerini çizmelisiniz. Bu şekilde sakladığınız kestaneleri dilediğiniz yöntemle rahatlıkla pişirebilirsiniz.
Kestaneler derin dondurucuda ve kapağı kapalı kaplarda 1 aya kadar muhafaza edilebilir. Kestaneleri buzdolabında saklamak için, nemli olmayan kuru buzdolabı poşetleri kullanın. Kestaneleri poşete yerleştirdikten sonra ağzını düğümleyin.
Bunun için özenli biçimde buzdolabı poşetlerine yerleştirilen kestaneler, sıkıca ve düzgün bir şekilde kapatılır. Daha sonra buzdolabı poşetlerinin farklı bölümlerinde delikler açılır. Ardından buzdolabına yerleştirilerek bu şekilde en az bir hafta kadar kestaneleri sağlıklı biçimde saklamak mümkün.
Kullanacağınız kadarını buzdolabı poşetlerine koyup, derin dondurucu da 8 ay kadar saklayabilirsiniz. Daha sonra kullanacağınız zaman derin dondurucudan çıkartın. Oda ısısında çözülmesini sağladıktan sonra istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Kestanelerinin içinin yumuşacık kalmasını sağlayan yöntemlerden biri de fırın torbasında kestane pişirmektir. Ocakta pişen pastane gibi bu yöntem için de kestanelerin üzerine yine çizikler atılıyor, suyun içinde 10-15 dakika kadar bekleyen kestaneler fırın poşetinin içine konup 180 derecede 30 dakika kadar pişiriliyor.
İşte, bilinmesi gereken tüm detayları derledik. Kestane ürünü her eve giren ve tüketimi yapılan bir üründür. Kestanelerin doğru şekilde saklanması çok önemlidir. Kestaneler buzdolabı poşetlerine yerleştirilerek buzdolaplarında 8 aya kadar saklanabilir.
Kestanelerinizi suda da pişirebilirsiniz. Bu yöntemle kestanelerin kurumasını da engellemiş olacaksınız. Kestane suda pişirilmeyecekse mutlaka iki saat kadar suda bekletilmelidir.
Suyun içine atın ve oda sıcaklığında birkaç saat dinlendirin. Vaktiniz yoksa suyu ilave edin, üzerine 2 adet kesme şeker ekleyin. Orta ateşte kestanelerin dış kabukları soyulacak kıvama gelene kadar yaklaşık 20-30 dakika kadar güzelce haşlayın. Kestaneleri daha fazla haşlarsanız formları ve lezzetleri bozulur.
Kestanelerin kabuklarından en çıkıntılı noktaları etli kısımları kesmeden hafifçe çizin. İyice yıkadığınız kestaneleri su dolu bir kapta 2 saat kadar dinlendirin.
Kestaneleri teker teker bıçak ile çizdikten sonra hiçbir işlem görmeden, porsiyonlar halinde derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Kestane magnezyum, fosfor ve kalsiyum içeriği bakımından zengin bir mineral kaynağı olarak bilinir. İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde kemik ve dişlerin gelişimini destekler. Kestane aynı zamanda zengin bir potasyum kaynağıdır. Bu sayede normal kan basıncının korunmasına katkıda bulunur.
Ekim aylarında çizip yıkayıp derin dondurucuya attığım kestaneyi pişirmeden hemen önce çıkardım. Genişçe bir teflon tavada orta ateşte yaklaşık 50 dk ara sıra karıştırarak kavurdum ve vaktinde yapılan kestane kebap kadar lezzetli oldu.
Kestaneleri temiz ve kuru bir bezle silin. Buzdolabı poşetine doldurun. Poşetin ağzını güzelce bağlayın. Ardından poşetin üstüne birkaç delik açın ve poşetleri bu halde buzluğa kaldırın.Kestaneler bu şekilde 1 hafta boyunca buzdolabında muhafaza edilebilir.
Kestane kokusu gelmeden ve iyice közlenmeden çevirmeyin. Bir yüzü közlenince diğer yüzünü de hızlı ateşte közleyin. Közleme işi bittikten sonra kestaneleri soğutmadan elinizin değeceği sıcaklıkta soyun. Afiyet olsun.
Çok eski bir yöntem olan toprağa gömme işlemi, meyve ve sebzelerin daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Kestaneler hava geçirmeyen bir kaba koyulduktan sonra dikkatlice ağzı kapatılır ve toprağa gömülür. Bunun yanı sıra çuvala koyup toprağa gömülebilir. Bu yöntemle kestaneler 6 aya kadar saklanabilir.
Kabuğunu çizdiğiniz kestaneleri önceden tuzlu suda bekletirseniz kabukları daha kolay soyulacaktır.
Kestaneleri iyice yıkayıp, tencereye alın. Üzerine tuz ve şeker ilave edip, kaynar su dökerek, 20-25 dakika haşlamaya bırakın. Kestanelerin kabukları kenarlardan ayrılmaya başladığı zaman haşlanmış demektir. Kestane haşlamaya tuz ve şeker katmamızın sebebi daha lezzetli olmasıdır.
Suda Bekletin
Kestanelerin üzerini kestikten sonra eğer ki haşlayarak pişirmeyi düşünmüyorsanız su dolu bir kap içerisine atın ve çizik kestaneleri yaklaşık 2 saat kadar su içinde bekletin. Bu yöntem, kestanelerin daha yumuşak bir şekilde pişmesine yardım edecek, daha keyifle tüketmenizi sağlayacaktır.
Suda bekletme işlemi sayesinde içi daha yumuşak oluyor. Orta yükseklikteki ateşte yaklaşık 20 dakika pişirirseniz kestaneleriniz hazır olacaktır.
Kestane pişirmek için fırını 190 dereceye getirmek lazımdır. Derecesini ayarladığınız fırın ısınınca kestaneleri koyabilirsiniz. Kestaneleri fırına koymadan önce çizmeyi unutmayın. Fırına giren kestaneleri ortalama 20 dakika pişirmeniz yeterlidir.
En güzel kestane eski usul sobanın üzerinde pişirilen olsa da bu lezzeti evinizde de yakalayabilirsiniz. Hangi yöntemi kullanırsanız kullanın kabuklarını çizdiğiniz kestaneleri pişirmeden önce bir saat kadar tuzlu suda bekletirseniz piştiğinde kestanenin kabuğu daha kolay soyulacaktır.
Kestane ağacı soğuk havalara karşı direnci yüksek olan bir ağaçtır. Kestane ağaçları birden fazla dikilecekse aralarında en az 10 metre mesafe bırakılmalıdır. Kestane ağacı eksi derecelere bile dayanabilen bir ağaç türüdür. Eksi 30 dereceye kadar dayanması söz konusudur.
Küflü, ıslak görünümlü olanları almayın. Buzdolabında poşet içinde saklanırsa, 1ay tazeliğini koruyabilir. Pişirmeden önce yıkayıp kurulayıp üzerine kesiler atmakta fayda var,patlayabilir.
Kış mevsiminde neredeyse her köşe başında satılan ve içimizi ısıran bir meyve olan kestanenin hasadı ekim ve kasım aylarında yapılmaktadır. Ekim ve kasım aylarında yapılan hasadın pazara ve tüketiciye sunulması ise Aralık ayını bulabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri