Watsons zaten Uzakdoğu bazlı bir market zinciri. Aynı adı taşıyan kendi ürünleri de Çin dahil birçok Uzakdoğu ülkesinde satılıyor. Çin'de satılan ürünlerin çoğu da hayvanlarda test ediliyor. Bu yüzden Watsons cruelty-free değil, Leaping Bunny vb birçok kuruluş da zaten bunu iddia ediyor.
Hayvan deneyi yapmayan markalar, yetkili kuruluşlar tarafından yapılan belirli testlerden geçerek sertifikalara sahip olmaktadır. Peta (Hayvanlara Etik Muamele için Mücadele Edenler) sertifikası, hayvan deneyi yapmayan markaları simgeleyen sertifikaların başında gelmektedir.
Ürünlerimizi hayvanlar üzerinde test etmiyoruz ve hayvanlar üzerinde yapılan deneylerin sona ermesi için çaba gösteriyoruz. Ürünlerimizin tüketicilerimiz, çalışanlarımız ve çevre için güvenli olup olmadığını değerlendirmek için; hayvanların kullanılmadığı farklı yaklaşımlardan faydalanıyoruz.
Kendilerini çevreci ve hayvan dostu olarak tanımlayan çoğu marka ne yazık ki Çin'deki deneylere distribütörler aracılığıyla dolaylı yoldan para öder ve evet, hayvan deneyleri YAPIYOR kategorisine girerler: Oriflame, Avon, Yves Rocher, L'occitane, Kiehl's, Mac, Clarins, Dior, Chanel, Bobbi Brown, Laura Mercier, Benefit, ...
Ürün güvenliğini kanıtlamak için hayvanlar üzerinde deney yapmanın gerekli olmadığına inanan Avon, bu yüzden de dünyanın hiçbir yerinde ürünlerini hayvanlar üzerinde test etmiyor ya da tedarikçilerden marka adına test yapmasını şart koşmuyor.
İlgili 33 soru bulundu
En köklü cilt bakımı markalarından biri olarak, zengin tecrübe ve uzmanlığımızı sektörümüzde sürdürülebilirliği teşvik etmek için kullanıyoruz. Yasalar aksini gerektirmediği müddetçe kozmetik ürünlerimizi ve içerdikleri bileşenleri hayvanlar üzerinde test etmiyor veya edilmesi yönünde talimat vermiyoruz.
Kozmetik alışverişlerinde Vegan Sertifikalı markalar daha fazla tercih ediliyor ve araştırılıyor. Türkiye'de en çok tercih edilen markaların başında Eyüp Sabri Tuncer (yüzde 41), Nivea (yüzde 36) ve Farmasi (yüzde 35) geliyor.
Taahhüdümüz: Kozmetik ürünlerimiz için hayvanlar üzerinde deneyler uygulanmamaktadır.
Flormar ürünlerini hayvanlar üzerinde test etmez. Dünyanın 110 ülkesinde ürünlerini satışa sunan Flormar, ürünlerinin hayvanlar üzerinde test edilmesine kesinlikle karşıdır. Üretim süreçlerinden işbirliği içine girdiği tedarikçilerine de tutumunu yansıtarak, bu konuda deklarasyonlarını talep etmektedir.
Doğaya ve Cildine Duyarlı Temiz İçerikli Ürünler
Doğadan ilham alınarak üretilen Flormar Green Up Koleksiyonu, doğanın saflığını ve duruluğunu yansıtan vegan kozmetik ürünlerinden oluşuyor.
HARİKA HABERLERİMİZ VAR! PETA TARAFINDAN ONAYLANDIK!!
Elidor'un artık PETA (Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler) tarafından onaylandığını duyurmaktan büyük heyecan duyuyoruz! Evet, doğru duydunuz, biz dünyanın hiçbir yerinde hayvanlar üzerinde deney yapmıyoruz!
Yarı mamül ya da bitmiş ürünlerimizi hayvanlar üzerinde test etmiyoruz.
"Garnier, 1989'dan bu yana hayvanlar üzerinde gerçekleştirilen deneylerin olmadığı bir dünya kurmaya kendini adamaktadır. Cruelty Free Uluslararası Leaping Bunny Programı kapsamında resmi olarak onaylanmak Green Beauty misyonumuzun her zaman çok önemli bir boyutu ve aynı zamanda bir dönüm noktası olmuştur.
Hayvanlar üzerinde deney YAPMAYAN kozmetik firmaları:
Africa Organics, Almawin, Aubrey, Avalon, Body Essence, Burt's Bees, Ciel D'Azur, Dalan, Dalin Organik, Dermalogica, Dermalush, Dr. Hauschka, Ecem Kozmetik, Ecover, Erbaviva, Evora, Giovanni, Lush, Salon Natural, The Body Shop, Trukid.
%100 zulümsüz ve vegan ürün. Tüm cilt tipleri için güvenlidir.
Hayvanlar üzerinde deney yapan markalardan bazıları ise şöyle; Wet n wild, Missha, Maybelline, Avon, Farmasi, Loreal, Pantene, Clear, Sephora, Nars, Revlon, Benefit, Axe, Calvin Klein, Dove, Head & Shoulders, Mac, Veet.
Dalin (ECOCERT sertifikalı.) (V) SANTE Naturkosmetik (BDIH sertifikalı ve vegan ürünleri var. Ancak tamamı vegan değil.)
Formüllerimiz en katı uluslararası düzenlemelere uygundur. Güvenlik açısından titizlikle üretim yapıyoruz. *hayvansal içerikler içermemektedir ve hayvanlar üzerinde test edilmemiştir.
Ürünlerimizde artık PETA'nın 'hayvanlar üzerinde denenmemiştir' logosu yer alacak. Gelecek yıldan başlayarak bunu tüm ambalajlarımızda artan bir şekilde kullanarak müşterilerimizi Dove'ın hayvanlar üzerinde deney yapmadığını ve yapmayacağını temin edeceğiz.
Tüm ürünler 'Vegan ve Vejetaryen Sertifikası'na sahip
Eyüp Sabri Tuncer diş macunlarının bir diğer en önemli özelliği de dünyada her geçen gün önemi artan vegan ürünler olması; hayvansal ya da hayvanlardan dolaylı yoldan elde edilen hiçbir içeriğin ürün içeriğinde bulunmaması ve hayvanlar üzerinde test edilmemesi.
Kiko hayvanlar üzerinde test yapmaz, ilgili Avrupa yasalarını takip eder.
Diğer bir problem ise makyaj, kozmetik ve diş macununda çok fazla tekel olmasıdır. Colgate'i doğrudan satın almıyor olsanız da farklı bir adla bir Colgate ürünü satın alıyorsunuz ve tüm şemsiye teknik olarak hayvan testlerini destekliyor.
L'Oréal 1989 yılında, yasal yönetmelik gereğinden 14 yıl önce, ürünlerini hayvanlar üzerinde test etmeyi tamamen sonlandırdı. L'Oréal bugün artık içeriklerini hayvanlar üzerinde test etmiyor ve hiçbir istisnayı kabul etmiyor.
M∙A∙C hayvanlar üzerinde test yapmamaktadır. Kendi hayvan deneyi tesisimiz bulunmamaktadır ve başkalarının da bizim adımıza hayvan deneyleri yapmalarını talep etmiyoruz. M∙A∙C bu zamana kadar asla hayvan deneyi yapmamıştır ve dünya çapında hayvan deneylerinin yasaklanması konusundaki liderliğini korumaktadır.
İşte hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalar:
H&M Cosmetics, Note, Mustela, NYX, Essence, Gülşah, The Body Shop, Otacı, Urban Care, Wet'N'Wild, Flormar, Bingo, Pastel, Bebak, Sleepy, Duru, Golden Rose, Talya, Arko, Herbaderm, Make Up Academy, Lush, KIKO, The Balm, Bee Beauty, Dr. Savon, Elidor, Siveno.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri