Web Tapu Sistemi, E-Devlet sistemine entegre olup, sisteme giriş E-devlet kimlik doğrulama güvencesi altında yapılmaktadır.
Web tapu, en basit haliyle, tüm vatandaşların ve ticaret sicilinde kayıtlı olan şirketlerin taşınmazlarını internet üzerinden takip edebilmelerini ve yönetebilmelerini elverişli hale getiren bir bilgi sistemi.
Web-tapu sistemi ile; Tapu maliki kendi taşınmazının bilgilerini görebilir. Elektronik ortamda gerekli ödemeler yapılarak resmi geçerliliği bulunan güncel tapu senedi, ipotek belgesi ve tapu kayıt örneği alabilir. Tapu maliki kendi taşınmazına ait bilgilerin başkası tarafından incelenmesi için yetki verebilir.
Web tapu sistemi sayesinde tapu işlemleri, elektronik ortamda güvenli hale gelmiştir. Bu sistem üzerinden belge talep edilebilir. Ayrıca, üçüncü kişilere tapu için yetki verebilir. Web tapu giriş sonrası tapu kayıt durumu ve konum bilgilerini görüntülenebilir, takip edilebilir.
Sistem ile tapu maliki kendi taşınmazına ait bilgilerin başkası tarafından (alıcı vb.) incelenmesi için yetki verebilir. Yetki verilen kullanıcı kendi e-devlet şifresi ile web tapu sistemine giriş yaparak yetkilendirildiği taşınmazı sistem üzerinden inceleyebilir.
İlgili 36 soru bulundu
Tapu müdürlüklerine yapılacak satış talepleri, sadece Web-Tapu üzerinden yapılabiliyor. Web Tapu sistemine https://webtapu.tkgm.gov.tr/ adresinden giriş yapabilirsiniz.
En Çok Yapılan İşlemler 1- Ücretli ve ücretsiz tapu kaydı, tapu senedi, ipotek belgesi alabilirsiniz. 2- İşlem başvurusu yapabilirsiniz. 3-Taşınmazınıza beyan belirtmesi koyarak sahtecilik girişimlerine karşı önlem alabilirsiniz.
Tapu işlemleri sırasında alınan döner sermaye bedeli resmi bir ücrettir ve 2022 yılı için 157 TL olarak belirlenmiştir. Buna ek olarak 21,50 TL ilave hizmet bedeli alınmaktadır. Toplamda döner sermaye bedeli olarak 178,50 TL ödenmesi gerekmektedir.
Tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kayıtları, yeni yılın ilk yarısından itibaren tapu müdürlüklerine gitmeden "e-devlet" üzerinden alınabilecek.
Randevuları hak sahibi tarafından alınması gerektiği unutulmamalıdır. Randevu işlemlerini internetten ya da telefon hattı üzerinden yapmak mümkün. Telefonla randevu almak için 181 nolu hattı arayabilirsiniz.
Tapu devirleri başka şehirlerden de gerçekleştirilebilmektedir. Evet, tapu devrini başka tapu müdürlüklerinden de Web Tapu'dan randevu aarak ve yapacağınız işlemi bildirerek gerçekleştirebilirsiniz. Başvurduğunuz tapu müdürlüğü gerekli sözleşmeleri düzenleyerek size randevu verecektir.
“Yetki Ver” başlığı ile Sistem üzerinden tapu maliki kendi taşınmazına ait bilgilerin başkası tarafından incelenmesi için yetki verebilir. Bu kişiler alıcı, emlakçı ya da sizin belirleyeceğiniz kişileri ifade etmektedir.
Vatandaşlar tapu işlemleri için uzun süre beklemek yerine web tapu ile bütün işlemleri aynı günde tamamlayabiliyor. Bu yüzden “Web tapu ne kadar sürer?” sorusu sıkça soruluyor. Yalnızca istisnai durumlarda işlemler ertesi güne kalırken genellikle işlemlerin tamamı aynı gün sonlanıyor.
İnteraktif Vergi Dairesi Tapu Harcı Ödeme: https://intvrg.gib.gov.tr/tapuborcsor… Üçüncü Yol İse İnternet Bankacılığı Ziraat bankası ve garanti bankasından tapu harçları yatırılabiliyor.
Gib.gov.tr'deki internet vergi dairesine girdikten sonra tapu harcı ödemeleri menüsünden tapudan verilen referans numarasını girerek ödeme ekranına yönlendirildikten sonra kart bilgisi girerek veya kart bilgilerinizi girmeden GarantiPay ile hızlı ve kolay bir şekilde tapu harcınızın bedelini ödeyebilirsiniz.
Alıcı ve satıcı aralarında anlaşarak bu evin devir işlemini tapuda 1 milyon lira üzerinden yaparlarsa, bu defa toplamda 40 bin lira tapu harcı ödeyecekler, 20 bin lirası alıcıya, kalan 20 bin lirası satıcıya ait.
Ancak 31 Ekim'de son bulacak tapu harç indirimiyle ise bu oran hem alıcı hem de satıcı için toplam yüzde 3 olarak belirlenmişti. Örneğin 500 bin TL'lik evin tapu harcı ödemesi şu anda 7 bin 500 TL. Kentsel dönüşümle yapılan binalardan alınan daireler için bu tutarın geri ödemesi mümkün görünüyor.
Yani bir gayrimenkulün devir veya iktisabı durumunda alıcı tarafından binde 20, satıcı tarafından binde 20 olmak üzere toplamda binde 40 oranında harç ödenmektedir. Örneğin 100.000 TL'ye satılan bir konut için alıcı 2.000 TL, satıcı 2.000 TL olmak üzere toplamda 4.000 TL tapu masrafı ödenecektir.
Web Tapu sistemine giriş yaptıktan sonra webtapu.tkgm.gov.tr adresindeki “Başvuru İşlemleri” bölümü tıklanır. Web Tapu randevu sorgulama işlemi de bu sayfada gerçekleştirilir. Tapu Müdürlüğü seçilir. Tapuda yapmak istenilen işlem seçimi yapılır.
İlgili tapu dairesinde yoğunluk yoksa tüm işlemler 1 gün içinde tamamlanacaktır. Tapu dairesi yoğunsa randevunuz ileri günlere ertelenebilir.
Web Tapu Başvurularında yalnızca imza aşamasında yanınızda olması yeterlidir. Vekil var ise vekaletname aslı. Web Tapu Başvurularında sisteme yüklenmeli, imza aşamasında aslı müdürlüğe verilmelidir. Emlak Beyan (Rayiç) Değerini gösteren belge.
Bilgisayarınızdan veya cep telefonunuzdan internet tarayıcınıza webtapu.tkgm.gov.tr yazdığınızda web sayfamıza ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra tkgm.gov.tr sayfamızdan da hızlıca ve kolayca sayfaya ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada size üç farklı giriş olanağı sunmaktayız.
Web tapu ile başvuruyu online olarak gerçekleştirerek tapuya gitmeden başlatmak mümkün olmaktadır. Bu süreçte tapu belgeleri inceliyor, onay verilmesi durumunda mesaj gönderimi yapılıyor ve sonrasında ise evrak asılları ile randevu gününde imzaya gidilme durumu söz konusu oluyor.
Web tapu, bir randevu sistemi olmayıp tapu işleminin tapu müdürlüğüne gitmeden 7/24 zaman kısıtlaması olmaksızın başlatıldığı bir sistemdir. Vatandaşlarımız gerekli bilgileri online olarak sistem üzerinden girmekte, tapu müdürlüklerince yapılan SMS yönlendirmeleri ile harç ödemeleri gerçekleştirilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri