E-Devlet kapısı/Gençlik ve Spor Bakanlığı/Spor Bilgi Sistemi/Spor Elemanı/Temel Eğitim başvuru sekmesi üzerinden başvuru süresi yaklaşık 10 gündür.
Wellness belgesi ile spor salonu açabilir miyim? Evet açabilirsiniz. Ancak Wellness-Yoga salonlarına özgü web sayfamızda belirtilen teknik koşulları yerine getirmelisiniz.
Wellness Eğitmenliği eğitimi sertifika programını bitirerek mesleğin yeterliliğini kazanan bireyler; İnsanların sağlıklı ve zinde yaşam sürmelerine katkı sağlamaları, bu amaçla bilimsel kriterlere uygun program hazırlayabilmeleri amaçlanmaktadır.
Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu (kısaca HİS)Türkiye'de wellness ve yoga gibi branşların faaliyetlerini düzenleyen bağımsız spor federasyondur.
ÖDEME: Kurs Ödemesi Federasyon tarafından gönderilecek onay mailinden sonra yapılacaktır. Kurs ücreti 1. Kademe için 1.500,00 ₺ dir.
İlgili 28 soru bulundu
Madde 6-Kademeler itibariyle Antrenör eğitim kurslarına katılacaklarda aşağıdaki şartlar aranır: a)En az lise veya dengi okul mezunu olmak, (Bütün kademeler için geçerli olup, Milli sporcularda tahsil şartı aranmaz.)
Eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan ve Wellness Eğitmeni olarak belge sahibi olmaya hak kazanan en az 1. Kademe eğitmenlik/antrenörlük belgesine sahip kişiler, Özel Beden Eğitimi ve Spor Tesislerinde eğitmen/antrenör olarak görev alabilmektedir.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), “wellness” kavramını yalnızca bireyde herhangi bir hastalığın olmayışı değil; fiziksel, zihinsel ve sosyal yönden tam bir iyilik hali olarak tanımlıyor. Wellness, sağlıklı ve tatmin edici bir yaşam için bilinçli olmanın ve buna göre seçimler yapmanın aktif bir süreci olarak karşımıza çıkıyor.
Wellness eğitmenliği, “insanları daha iyi bir yaşam ile ilgili hedeflerine ulaşmaları için onlara yardım eden ve cesaretlendiren; birey yada gruplarla çalışan; eğitimleri ve geçmişleri çeşitlilik gösteren kişilerdir” şeklinde tanımlamaktadır (Swarbrick, Murphy, Zechner, Spagnolo ve Gill, 2011; Roy, Lisowski ve Roberts, ...
Wellness koçu veya eğitmeni, bireyin yaşamını ruh, beden ve zihin üçleminde ele alır. Bireyin kendini daha enerjik hissetmesine, daha sağlıklı olmasına, hayatla anlamlı bağlantılar ve ilişkiler kurmasına yardımcı olur.
Wellness danışmanlığı, en temel ifadeyle, bireylerin yaşam misyonunu belirlemesi üzerine tüm yaşamları boyunca sağlıklı, başarılı ve mutlu olabilmeleri için olgu, algı, duygu, düşünce, inanç, davranış ve bunların sonuçlarında olumlu değişim ve dönüşüm sağlanması için özel bir hizmettir.
Wellness, kişinin bedenini ve ruhunu tanıması olarak adlandırılabilir. Wellness, sağlıklı yaşam tarzı seçimlerinin bir bütünüdür. Bu seçimler arasında sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, yeterli uyku, stres yönetimi, bağımlılıklardan uzak durma, sosyal bağlantılar, kişisel gelişim ve ruhsal sağlık yer alır.
1. 12 yaşından küçüklerin tek başlarına fitness salonunu kullanması yasaktır. 2. 12-17 yaş arasındaki çocukların velileri tarafından yazılı izni ile kullanmalarına izin verilecektir. Her durumda sorumluluk veliye aittir.
Spor salonunun yeterlilik alabilmesi için en az bir antrenör ile sözleşme yapılması gereklidir. b) Spor salonunda pilates antrenörlüğü yapan her antrenörün Türkiye Cimnastik Federasyonunca verilmiş en az 2. Kademe Antrenörlük Belgesine sahip olması ve çalıştığı yıl için vizeli olması gereklidir.
Madde 10- Gerçek veya tüzel kişiler, spor tesisi açmak için faaliyette bulunacakları spor dalı veya dalları için ilgili spor dalı federasyonundan yeterlilik belgesi almak zorundadırlar.
Kurumsal wellbeing, birçok açıdan çalışanların mutlu edilmesini sağlayan, zihinsel ve fiziksel olarak iyiliği ve dolayısıyla bütüncül bir sağlık ve mutluluk halini hedefleyen uygulamalar bütünü olarak tanımlanabilir.
Wellness Türkiye 2014 yılında kurulmuş; firmalara kurumsal sağlık hizmetleri sunma amacıyla yola çıkmış bir oluşumdur.
Wellness programları, insanların sağlıklı davranışlar benimsemelerine ve sürdürmelerine destek olur. Tüm bu süreç daha az kronik hastalığa yol açar. Wellness Programları, kişilerin odaklanma kabiliyetlerini ve yaşamlarına dair farkındalıklarını artırmalarını sağlar.
Türkçe'de 'iyilik veya 'esenlik' anlamına gelen wellness, fiziksel, mental sağlığın iyi olmasını yaşam boyunca sürdürme haline denir.
Fitness antrenörlük belgesi almak için temel eğitim ve uygulama eğitiminden oluşan süreci başarıyla tamamlamanız gerekir. Temel eğitim süreci Anadolu Üniversitesi tarafından yürütülmektedir. Uygulama eğitimi ise TVGFBF yani Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından yapılmaktadır.
b. 1.Kademe E. Kategorisi antrenör kursuna baĢvuran üniversitelerin beden eğitimi ve spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarının dıĢındaki üniversite mezunları genel spor bilimleri ile ilgili derslerden okuduklarını belgelemeleri halinde, mezuniyet tarihinden itibaren, 5 yıl içinde muaf tutulurlar.
Madde 20 — Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezun olup herhangi bir spor dalında ihtisas eğitimi almayan ancak bir spor dalında seçmeli olarak eğitim alanlara, o dalda, I. Kademe (Yardımcı Antrenör) antrenörlük belgesi verilir.
Antrenör eğitim programına katılabilmek için en az on sekiz yaşını bitirmek şartıyla spor dalının özelliğine göre ilgili federasyon tarafından belirlenen yaş sınırlamasına uygun olma şartı olup herhangi bir üst yaş sınırı bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri