Dünyanın en çok kullanılan internet haberleşme platformu WhatsApp, internetsiz özelliğini Türkiye'de gündeme aldı. Artık internetsiz olarak 14 gün süre boyunca belirlenen 4 farklı cihazda kullanılabilecek. İşte kullanma yöntemi...
İşte internetsiz WhatsApp için adım adım yapmanız gerekenler... 1- Android cihazınızdan Ayarlar>Bağlantılar>Mobil Ağlar bölümüne girin. 2- Mobil Ağlar bölümünden ise Erişim Noktası Adları seçeneğine tıklayın. 5- Bu işlemleri yaptıktan sonra profili kaydedin ve Erişim Noktası Adları bölümünden WhatsApp'ı seçin.
WhatsApp bildiğiniz gibi internet üzerinden sizlere mesajlaşma, arama ve görüntülü konuşma imkanı veriyor. Bağlantınız olmadığı zamansa, Wi-Fi ve hücresel ağ açılana kadar yolladığınız tüm mesajlar asılı kalıyor ve bağlantı geldiğinde karşı tarafa iletiliyor.
Türkiye'de mesajlaşma için en çok kullanılan uygulama WhatsApp, görüntülü konuşmanın popülerleşmesiyle birlikte birkaç yıl önce görüntülü konuşma özelliği de getirdi. Bu sayede insanlar genellikle WhatsApp üzerinden görüntülü konuşuyorlar. WhatsApp görüntülü konuşmada dakikada ortalama 5-6 MB internet harcar.
Şimdi her şey dahil paket kullananlara Aylık Ek İnternet Paketleri! Eğer her şey dahil paket kullanıyorsanız ve ek internet ihtiyacınız varsa hemen siz de ihtiyacınıza uygun bir paket seçerek dilediğiniz kadar cepten internete bağlanın! SINIRSIZ WHATSAPP yaz 5555'e gönder.
İlgili 44 soru bulundu
Sınırsız İletişim Paketi ile WhatsApp, Telegram, Signal Messenger, BiP, Yaay ve Facebook Messenger uygulamaları internetinizden yemez. Dilediğiniz gibi sınırsızca kullanabilirsiniz.
Whatsapp'a gelen sesli arama özelliği başınızı yakabilir; zira konuştuğunuz her dakika giden 1,3 MB'lık kota kullanımı faturaları kabartabilir.
WhatsApp'ta birden fazla özellik olduğunu söylemiştik. Bu özelliklerin kullanımına göre internet harcama miktarı değişmektedir. Mesaj gönderdiğinizde harcanan veri miktarı çok azdır. 1 GB veri kullanarak ortalama 6.50 – 7.000 mesaj atabilirsiniz.
Son görülme ve çevrimiçi bilgisi, kişilerinizin WhatsApp'ı en son ne zaman kullandığını ve çevrimiçi olup olmadığını gösterir. Bir kişinin çevrimiçi olması, bu kişinin cihazında WhatsApp'ın ön planda açık ve İnternet'e bağlı olduğunu gösterir. Ancak bu durum her zaman kişinin mesajınızı okuduğu anlamına gelmez.
Not: WhatsApp'ı bağlı cihazlarınızda kullanmak için telefonunuzun çevrimiçi kalması gerekmez. Ancak telefonunuzu 14 günden uzun bir süre boyunca kullanmazsanız bağlı cihazlarınızdaki oturumlardan çıkış yapılır. WhatsApp hesabınıza kaydolmak ve yeni cihazlar bağlamak için birincil telefonunuzu kullanmanız gerekir.
Ardından açılan ana sohbet ekranının sağ üst köşesinde bulunan üç nokta simgesine basın. Çıkan sekmede 'Bağlı Cihazlar' veya telefona göre 'WhatsApp Web' yazan kategoriye tıklayın. Açılan sayfada eğer WhatsApp Web'iniz herhangi bir bilgisayarda açıksa bağlı cihazlar sıralı olarak gözükür.
Son görülme değişmez internet bağlantın olmadığında.
Çevrimdışı durumu, bilgisayarın herhangi bir ağa (genellikle internet) veri alıp göndermeye hazır olmadığını belirtir.
Öncelikle WhatsApp'a giriş için SMS gelmesi gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra SIM kartı takılı olmasa da çalışır.
WhatsApp. Güvenli ve Güvenilir Ücretsiz Özel Mesajlaşma ve Arama.
Durum özelliğinde en fazla 30 saniye uzunluğunda videolar paylaşabilirsiniz. Şu anda Durum özelliğinde 30 saniyeden daha uzun video paylaşmanız mümkün değildir.
Ancak veri izleme özelliğinden yola çıkarak yapılan araştırmalar sonucunda Instagram'da geçirilen 5 dakika sonucunda yaklaşık 33 MB veri kullanıldığını, yani Instagram'ı 1 saat kullanmak için 400 MB veri harcandığı belirlenmiştir.
480p: 1 saat boyunca 480p çözünürlükte izlenen bir YouTube içeriği, ortalama olarak 490 ile 655 MB arasında internet kullanımı gerçekleştirir. 720p: Genel olarak kullanıcıların büyük bir kısmının tercih ettiğini YouTube izleme çözünürlüğü olan 720p, 1 saatte 1.2 – 2 GB arasında internet harcar.
YouTube üzerinden 240p çözünürlüğünde bir video izlemek yaklaşık olarak 300 MB veri tüketilmesine neden oluyor. Videoları 360p çözünürlükte izlemek, saatte 700 MB civarında bir internet tüketimine neden olacaktır. Biraz daha iyi görüntü deneyimi sunan 480p çözünürlük ise saatte 1 GB civarında veri tüketiyor.
Popüler arama motoru Google Chrome 1 saatlik kullanımda 60 MB tüketiyor. Yani oldukça tutumlu bir uygulama.
Kısacası WhatsApp'ın sesli arama işlevi, aynı Skype ve benzeri uygulamalar gibi çalışıyor. Ancak internete 3G ile bağlıyken yapacağınız görüşmelerin, aylık veya haftalık veri kotanızı etkileyeceğini unutmayın. WhatsApp'ın veri tüketimini telefonunuzun ilgili menüsünden izlemeniz mümkün.
100 MB'DEN 2 GB'YE ÇIKARILDI
Artık WhatsApp üzerindeki paylaşımlarda maksimum dosya boyutu 2 GB olarak uygulanacak. Önceden bu boyut 100 MB ile sınırlı tutuluyordu.
Evet. WhatsApp'ın son sürümünü kullanan kullanıcılar arasındaki tüm mesajlar 'uçtan uca şifreleme' yöntemi kullanılarak iletiliyor. Yazışmalarımızda karşımıza çıkan bu bilgi, mesajların güvenli şekilde iletildiğini belirtiyor. Ayrıca resim, video ve sesli aramalar da aynı şekilde şifreli olarak iletiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri