Bilindiği üzere cep telefonları radyasyon yayıyor, radyasyonun vücudumuz üzerindeki olumsuz etkileri ise malum. Telefonları uçak moduna almak bile radyasyondan kaçmamızı sağlayamıyor, sadece aldığımız radyasyonu azaltıyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre radyasyon, kanserin en önemli nedenlerinden biri...
Android telefonunuzun uçak modunu ilk kez açtığınızda kablosuz ağ bağlantısı ve Bluetooth kapatılır. Bu ayarı değiştirerek kablosuz bağlantılarınızı açık tutabilir, böylece akıllı saat veya Bluetooth kulaklık gibi cihazlarınıza bağlı kalabilirsiniz. İsterseniz kablosuz bağlantılarınızı tekrar kapatabilirsiniz.
Telefonun normal konumdayken radyo frekanslarda yayın yapan tüm kanalların açık bulunması uçağın çeşitli alıcı ve algılayıcı devrelerine parazit yapabilir. Aynı zamanda tüm bu bağlantılar uçağın elektronik sistemlerine ve kule ile iletişimlerine de parazit oluşturabilir.
Çünkü uçakta iken telefonun sinyal göndermesi, uçağın elektronik sistemlerini etkiler. Bu durumun önüne geçmek adına telefonlar uçak moduna alınır. Uçak moduna alınmış bir telefondan arama yapılmaz. Ayrıca uçak moduna alınmış telefona çağrı da gelmez.
Telefonunuzdaki uçak modu, sadece uçaklarda işe yarıyor diyorsanız yanılıyorsunuz. Günümüzün vazgeçilmezi Whatsapp mesajlarımız için hayat kurtarıcı olabiliyor. Yani Whatsapp'ta mesajları okuduğunuzun anlaşılmaması için Uçak modunu kullanabilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Çevrimiçi olmadan gelen mesajı okumak için telefonunuzu uçak moduna alın. Ardından mesajı açtığınızda karşı taraf mesajı okuduğunuzda bunu göremeyecek. Eğer mesajı okuduktan sonra WhatsApp'ı kapatıp ardından uçak modunu kapatırsanız internetinizi açtığınızda da karşı tarafta mavi tik çıkmayacaktır.
Bazı havayolları, uçak moduna geçerseniz iPhone'unuzu açık tutmanıza izin verir. Wi-Fi ve Bluetooth®, uçak modunda saptanmış olarak etkisizleştirilir; arama yapamazsınız ama müzik dinleyebilir, oyun oynayabilir, video izleyebilir ve ağ ya da telefon bağlantısı gerektirmeyen diğer uygulamaları kullanabilirsiniz.
Uçak Modunda SMS veya Arama Gelir mi? Uçak modunda mobil hizmet ile bağlantı kurulmadığından kısa mesaj veya çağrı işlevleri çalışmayacaktır. Sizi arayanlar, telefonunuz kapalıyken olduğu gibi sesli mesaja yönlendirilirler.
Telefonları uçak moduna almak bile radyasyondan kaçmamızı sağlayamıyor, sadece aldığımız radyasyonu azaltıyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre radyasyon, kanserin en önemli nedenlerinden biri... Peki, cep telefonları radyasyon yayarken buzdolabı, televizyon, mikrodalga fırın masum mu?
Yük ve yolcu taşımada ya da askeri amaçlarla kullanılan hava taşıtlarına uçak denir.
Gerçekten de telefonu uçak modunda şarj ederek şarj olma süresini kısaltmak mümkün. Bunun nedeni, telefonunuz normal moddayken sürekli olarak baz istasyonlarına sinyal vermeye ve konumunuzu belirlemeye çalışmasıdır.
Uçakta internet kullanabilir miyim? Türk Hava Yolları uçakta kesintisiz internet projesi ile uçaktayken internet kullanımı yapılabiliyor. Telefon, bilgisayar ya da ipad için uçakta interneti özgürce kullanabiliyorsunuz.
Görev çubuğunda Ağ simgesini ve ardından Uçak modu'nu seçin. Başlangıç > Ayarları > Ağ & İnternet > Uçak modu'nu seçin ve ardından Açık veya Kapalı için ilk iki durumlu düğmeyi seçin.
Airplane Mode (Uçak modu), bütün akıllı telefonlarda bulunuyor. Yolculuk esnasında telefonu kapatöaya gerek kalmadan bütün bağlantıları kesmek için kullanılıyor. Eğer telefonunuzu uçak moduna alırsanız şebeke bağlantısı, wifi, mobil veri, bluetooth gibi özellikler kapanıyor.
Bir telefon hücresel bağlantı kurduğu sırada daha çok radyasyon yayar. Dolayısıyla telefonun zararlarından korunmak için en etkili yöntem olarak internet bağlantısı kurmadığınız zaman Wi-Fi'yi devre dışı bırakmalısınız. Birtakım mobil uygulamalar veya oyunlar, özellikleri gereği konumdan yararlanıyor.
Günümüzde telefonun radyasyon yaydığı kısım genellikle eskiden antenin olduğu üst bölümdür. Bu nedenle telefona ne kadar yakın olunursa maruziyet de o kadar artmaktadır. Telefonu bu kadar yakından kullanmak doğrudan radyo frekansa maruz kalınması nedeniyle radyasyon önleyici kullanımı oldukça fayda sağlamaktadır.
Yeni yapılan araştırmalara göre en çok radyasyon yayan akıllı telefonun Motorola Edge olduğu ortaya çıktı. SAR değeri için en üst sınır 0.1 W/kg iken, Motorola'ının Edge modeli tarafından yayılan radyasyonun oranı 1.79 W/kg. Oldukça yüksek olan bu SAR değerini ikinci sırada ZTE Axon 11 5G, 1.59 W/kg takip ediyor.
Uçak modundayken cihazınızla arama yapamaz, SMS mesajı gönderip alamaz veya mobil veri kullanamazsınız ancak diğer tüm işlevleri kullanabilirsiniz.
Airplane Mode adı verilen uçuş modu günümüzde tüm akıllı telefonlarda bulunur. Uçak modu uçak yolculuklarında telefonu kapatmaya gerek kalmadan bağlantıları kesmek için kullanılır. Telefonunuzu uçak moduna aldığınızda telefon şebekesi bağlantısı, wifi, mobil veri, bluetooth gibi özellikler kapanmış olur.
Buna izin verilip verilmemesi, hava alanlarının ilkelerine bağlı olduğundan telefonunuz GPS'i de kapatır. Bazı durumlarda Uçak Modunu etkin hale getirdikten sonra Wi-Fi'ı etkinleştirebilirsiniz; bu durumda konum hizmetlerinden faydalanmanız mümkün olabilir.
Bu, kullanıcıların uçakta kablosuz hizmetlere veya Bluetooth kulaklıklara bağlanmasına olanak tanır. GPS ise biraz farklı bir kategoriye girer. Teknik olarak, GPS alıcı bir "yayın" yapmaz, sadece uydulardan sinyal alır. Bu nedenle, birçok cihaz Uçak Modu'nda GPS işlevselliğini devre dışı bırakmaz.
4- AirPods'lar ve işitme cihazı şarjları (her ikisi de lityum pil kullanır, bu nedenle el çantanızda olmalıdırlar. Kargoya giden bavulunuza koyamazsınız.)
Uçakta kullanımına izin verilen taşınabilir cihazlar
Aşağıdaki cihazlar uçuş süresince herhangi bir zamanda kullanılabilir: Kalp atışı ölçüm cihazı İşitme cihazları Elektronik saatler.
WhatsApp'ta karşı tarafın haberi olmadan mesajları okumanın en kolay yolu yolu, telefonu Uçak Modu'na almaktır. Uçak Modu, internet olmadan Whatsapp mesajlarını okumanızı sağlar. Bunun için mesaj geldikten sonra telefonunuzdaki Uçak Modu seçeneğini aktif hale getirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri