Sohbetteki herkes istediği zaman süreli mesajları devre dışı bırakabilir. Belirli mesajların kaybolmasını önlemek için mesajları sohbette tutabilirsiniz. Mesajları tutabilmeniz için, belirlenen sürenin dolmamış olması gerekir. Süreli mesajlar özelliği devre dışı bırakırsanız mesajları tutamazsınız.
Ayarlar > Gizlilik'e tıklayın. Varsayılan mesaj süresi'ne tıklayın. 24 saat, 7 gün, 90 gün veya Kapalı seçeneklerinden birine tıklayın. Bu mesaj süresini mevcut sohbetlerinize uygulamak için “istediğiniz sohbetleri seçin” seçeneğine tıklayın.
Grup sohbetlerinde süreli mesajları varsayılan olarak herkes etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilir. Ancak grup yöneticileri, grup ayarlarını bu işlemi yalnızca yöneticilerin yapmasına izin verecek şekilde değiştirebilir.
Bu özellik etkinleştirildiğinde, sohbetteki yeni mesajlar 24 saat, 7 gün veya 90 gün sonra kaybolur. Süreli mesajlar bireysel sohbetlerde her iki kullanıcı tarafından veya grup yöneticisinin izin verdiği herhangi bir grup katılımcısı tarafından etkinleştirilip devre dışı bırakılabilir.
Whatsapp süreli mesajlar, sadece belirli bir süre için alıcıya gönderilen mesajlardır. Mesaj, alıcı tarafından okunmadan önce, belirlenen süre sona ermezse silinir.
İlgili 31 soru bulundu
Grup mesajları dahil, belirlenen süre dolduğunda mesajlar otomatik olarak siliniyor ve telefon hafızasında tutulmuyor. Yedeklemeler açık olsa bile, silinen mesajlar geri getirilemiyor. Konuşmada süreli mesajları siz etkinleştirseniz bile, karşı taraf bu süreyi değiştirerek mesajları normal duruma getirebilir.
Herkes mesajınızı okuduğunda ise iki mavi onay işareti görüntülenir. Bir mesajı düzenlediğinizde okundu bilgisi sıfırlanır. Böylece güncellemelerinizi kimlerin gördüğünü öğrenebilirsiniz. Saat simgesi, mesajın henüz gönderilmediği veya teslim edilmediği anlamına gelir.
Test aşamasında olan güncelleme sonrasında "bir kez görüntüle" veya "süreli mesaj" özelliği kullanılarak gönderilen mesajlarda ekran görüntüsünü almak artık mümkün olmayacak. Böylece artık mesajlar karşı taraftan habersiz kaydedilemeyecek.
Ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa bildirim gönderilmiyor. Ekran görüntüsü alma girişimi gizlilik içinde engelleniyor. Tek seferlik görüntülenen fotoğraf veya videolarda ekran kaydı alındığında ekran siyah görünüyor. Ekran görüntüsü almayı engelleme süreli mesajlarda kullanılmıyor.
Grup yöneticisi olarak, diğer üyelerin gönderdiği uygun olmayan veya sorunlu mesajları sohbetten silebilirsiniz. Gönderdiğiniz bir mesajı herkesten silmek için: Bireysel bir sohbette veya grup sohbetinde silmek istediğiniz mesajı seçin. Seçenekler > Sil > Herkesten sil'e basın.
Kişinin adına dokunun. Süreli mesajlar'a dokunun. Sorulursa DEVAM'a dokunun. Kapalı'yı seçin.
Whatsapp'ın ülkemizde herhangi bir ofisi bulunmaması sebebiyle Mahkeme Whatsapp Kayıtlarını İsteyebilir mi sorusunun cevabı özetle “hayır”dır. Whatsapp ülkemizden giden içerikle ilgili talepleri karşılamamaktadır.
Telefon dökümanı yalnızca telefon konuşmaları ve SMS ve internete giriş bilgilerine ilişkindir. İnternet kullanımında hangi sitelere giriş yapıldığı gibi içeriğe ilişkin bilgiler dahi kullanılmamaktadır. Bu sebeple telefon dökümanında Whatsapp konuşmalarının ilgili operatörden talep edilmesi mümkün olmayacaktır.
Bununla beraber operatörler yalnızca son 5 yıla ait telefon kayıtlarını muhafaza etmektedir. Bu kapsamda geçmişe dönük telefon konuşma kayıtlarının 5 yılı kapsayacak şekilde istenilmesi mümkündür.
WhatsApp'ta durumların ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa herhangi bir bildirim gitmez.
İzinsiz ses veya görüntü kaydı almak, karşı tarafın rızası olmadan özel hayatının ihlal edildiği gerekçesi ile suç teşkil eder ve TCK kapsamında cezalandırılır.
WhatsApp üzerinde gerçekleştirilen yazışmalar uçtan uca şifreli olarak korunmakta olduğundan dışarıdan üçüncü kişiler tarafından müdahale ile erişilememektedir. WhatsApp'ın çalışma mantığında üçüncü bir kişi tarafından içeriklere erişim mümkün görünmemektedir.
Fotoğraf makinesi simgesine tıkladığınızda yönlendirildiğiniz sayfada fotoğraf veya video seçeneklerinden birini bulabiliyorsunuz. WhatsApp, görüntülü mesajların da uçtan uca şifrelemeyle korunduğunun altını çiziyor.
Alıcılar bir kez görüntülendikten sonra kaybolan medyalarınızın ekran görüntüsünü veya ekran kaydını da alamaz. Ancak alıcılar, kamera veya başka cihazlar kullanarak kaybolmadan önce bu medyaların fotoğrafını ya da videosunu çekebilir.
WhatsApp'ın süreli mesajlar özelliği, kullanıcıların mesajların 24 saat, 7 gün veya 90 gün sonra silinip silinmemesini seçmelerine olanak tanıyor. Bu özellik tüm sohbetler için açılabileceği gibi sadece belirli konuşmalarda da kullanılabilir ve her iki seçenek de WhatsApp'ın ayarlarından seçilebilir.
Çift mavi tik gördüğünüzde ise mesajınızı karşı tarafın okuduğunu anlayabilirsiniz. Onay işareti yerine saat ikonu görürseniz mesajınızın henüz gönderilmediği manasını çıkarabiliriz.
Cihazınızdaki WhatsApp uygulaması simgesinin üzerinde görünen nokta, bildirim noktası olarak adlandırılır. Bildirim noktası, WhatsApp'taki son hareketleri size bildirmek amacıyla telefonunuzun üreticisi tarafından sağlanan bir özelliktir. Bu hareketler arasında okunmamış mesajlar ve cevapsız aramalar yer alır.
Sohbetleriniz /sdcard/WhatsApp/Databases/ klasörüne kaydedilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri