Şu anda, WhatsApp'ı bir hafıza kartına (SD kart) taşımak mümkün değildir. Uygulamamızın boyutunu ve bellek kullanımını iyileştirmeye çalışıyoruz. Bu süre zarfında, WhatsApp için boş alan açmanız gerekiyorsa başka uygulamaları ve medya dosyalarını SD kartınıza taşımanızı tavsiye ederiz.
Ayarlar, Uygulamalar dizinine gidin ve istediğiniz uygulamaya basın. Depolama, Değiştir yolunu izleyin. Açılan pencerede SD Kart tuşuna basın. İşlemi tamamlamak için “Taşı” butonuna dokunun.
Android cihazınızda SD kart ayarlarken taşınabilir depolama veya dahili depolama arasında seçim yapabilirsiniz. SD kartı taşınabilir depolamaya göre biçimlendirdiğinizde: Fotoğraf ve video gibi dosyaları SD karta kaydedebilirsiniz. Uygulamaları SD karta yükleyemezsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Tüm Android uygulamaları dahili bellekten harici depolama alanına taşınabilme özelliğini desteklemez. Bu, uygulamaların geliştiricisine bağlıdır. Uygulama SD karta taşınamaz. Uygulama SD karta taşınabilir.
SD kartınızı cihazınıza taktıktan sonra yeniden başlatınız. Cihazınızı yeniden başlattıktan sonra SD kartınız cihaz tarafından algılanır ve kurulum yapılmaya hazır hale gelecektir.
Hafıza kartı; video, belge, fotoğraf ya da daha büyük ölçekli dosyaları saklayabilmek için farklı ölçülere ve çeşitlere sahip bir depolama aracıdır.
Sd kartı kullanmak için Ayarlar bölümünden Cihaz kısmına girmeniz gerekir. Sonrasında SD kartın içine taşımak istediğiniz uygulamayı seçin ve Depolama kısmına basın. Kullanılan depolama alanını değiştir kısmına basın ve bu alandan SD kartınızı seçin.
Ana ekrana ulaştığınızda WhatsApp'ı açın ve eski cihazınızda kullandığınızla aynı telefon numarasını kullanarak giriş yapın. Sizden istendiğinde İçe aktar'a dokunun ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Yeni cihazınızı etkinleştirme işlemini tamamladığınızda sohbetlerinizin yeni cihaza aktarılmış olduğunu göreceksiniz.
Android kullanıcıları Whatsapp uygulamasını açtıktan sonra sağ üst köşede bulunan üst üste üç nokta işaretinden ayarlar menüsüne giriş yapın. Açılan sekmede Veri ve Depolama Kullanımı menüsünde kullanımınıza bağlı olarak depolama kullanımınız ile ilgili bilgilere erişebiliyorsunuz.
Android telefonda depolama alanından ilk etapta kaldırılabilecek içeriklerin olduğu kısım: ” Ayarlar –> Cihaz bakımı –> Depolama ” adımları takip edildiğinde gelinen ekrandır. Bu ekranda, cihazda daha önce önbelleğe alınmış ve artık gereksiz olan içeriklerin silinmesi ile depolama alanında yer açılması sağlanır.
Android cihazınızda daha fazla depolama alanı elde etmek için başvurabileceğiniz en basit yollardan birisi, microSD kart alıp cihaza takmaktır. 64 GB boyutunda bir kartı, performansına göre, 80 ila 120 TL gibi bir fiyat aralığında bulmanız mümkün olacaktır.
SD Memory Card ("Secure Digital Memory Card" in kısaltmasıdır. Türkçesi: "Güvenli Sayısal Hafıza Kartı") bir hafıza kartı standardıdır. Standart, Ağustos 1999'da SanDisk, Panasonic (Matsushita) ve Toshiba'nın ortak çabalarıyla MultiMediaCard'lara (MMC'ler) göre bir iyileştirme olarak tanıtıldı.
Adım 1: Telefonunuzun Ayarlar bölümüne gidin ve Cihaz Bakımı/Cihaz Bakımı'nı seçin." Adım 2: Devam etmek için Stoklama > İlerlendi'yi seçin. Adım 3: "Taşınabilir" depolama menüsü altında SD Kartı seçin. Adım 4:"Biçimlendir" düğmesine basın, beraberindeki mesajı okuyun ve "SD Kartı Biçimlendir"i seçin.
Bellek kartı, hafıza kartı veya flash kart, dijital bilgileri depolamak için kullanılan bir elektronik flaş bellek veri kayıt ortamıdır. Genellikle dijital kameralar, cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar, tabletler, MP3 çalarlar ve video oyunu konsolları gibi taşınabilir elektronik cihazlarda kullanılır.
Hızlı Kılavuz: Android'de SD Kart Nasıl Yedeklenir
SD kartı bilgisayara bağlayın ve Cihaz Veri Yedekleme'yi seçin. Yedeklemek istediğiniz veri türünü seçin. Veri yedeklemesini bekleyin. Daha sonra, işlemden sonra bir başarı bildirimi göreceksiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri