Hastane çıkışı setlerinin içinde zıbın, yelek, patikli alt, çıt çıtlı body, eldiven, bere, battaniye, çorap ve önlük bulunur. Birbiriyle uyumlu parçalardan oluşan hastane çıkışı seti sayesinde bebeğiniz hastaneye ziyarete gelen konuklarınızın karşısına son derece şık biçimde çıkarlar.
Bu detay en önemlilerinden biri. Bu nedenle de hastane çantası, hastane çıkış çantası olarak da bilinir. İçinde mevsimlik bebek battaniyesi, alt değiştirme bezi, tulum, çıtçıtlı body, önlük, banyo havlusu, emzik, biberon, pişik kremi, yelek, hırka, çarşaf gibi ürünler olur.
Hastane çıkışında bebeğinize set olarak satılan bebek hastane çıkışı giysilerini giydirebilirsiniz. Tulum, alt üst takım, çıtçıtlı body ile çorap, bebek şapkası ve eldiven gibi aksesuarlardan oluşan setler bebeğinizi pratik bir biçimde giydirmenizi sağlar.
Hastane çıkışı setinde bebek için gerekli olan yelek, eldiven, çorap, zıbın, body, tulum, patikli alt ve hırka gibi bebek kıyafetleri yer almaktadır. Bunun dışında battaniye, mendil ve önlük gibi yine yeni doğan bebekler için gerekli malzemeler bulunur.
Bebek hastane çıkışı genellikle yelek, zıbın, patikli alt, çıt çıtlı body, eldiven ve bereden oluşur. Bunlara ilaveten battaniye, önlük, göbek bağı ve mendil de içerenleri vardır. Bu saydıklarımız hastanedeyken bebeğinize fazlasıyla yetecektir.
İlgili 34 soru bulundu
Bebekler doğdukları andan itibaren oldukça fazla ihtiyacı olan ilk kıyafetleri genellikle zıbınlar, tulumlar, ayağı açık tulumlar, uzun pantolonlar, şapka, eldivenler ve hastane çıkışlarıdır. Bebekler ilk etapta hızlı büyüyecekleri için bu ürünler kısa sürede kullanılmaktadır.
yenidoğan bebek için bir-iki tane 50 cm ölçüsünde giysi almanız ve. genellikle 0-3 ay arası için 50-56 cm ölçüsündeki giysileri tercih etmeniz.
Dışarı çıkarırken de kalın bir mont, bere ve eldiven takın. Eğer dışarıdayken bebeğinizin üstüne battaniye sarıyorsanız bunun da ekstra bir kat olduğunu unutmayın. 0-5 derece: Uzun kollu atlet ve çorabın üstüne kalın kazak ve pantolon giydirin. Dışarı çıkarırken de kalın kışlık tulumlar, bere, bot ve eldiven takın.
Doğumdan 2-3 hafta sonra zıbın yerine, pamuklu atlet veya kısa kollu badiler giydirmeye başlayabilirsin. İlk 3-4 ayı doldurduktan sonra pamuklu tulum tarzında giysiler tercih edebilirsin.
Zıbın, yenidoğan bebeğinizin üşümesini önleyip, sıcak tutabilir. Göbeği düştükten sonra ise ister yenidoğan döneminde yine bebeğinizin iç kısmına zıbın giydirebilir ya da zıbın yerine kısa ya da uzun kollu çıtçıtlı bir body tercih edebilirsiniz.
Anne Hastane Çantası (Lohusa Çantası)
Gecelik veya pijama takımı Bol miktarda iç çamaşırı/atlet, terlik. 1-2 çift çorap. Hijyenik ped.
Doğumdan sonra emzirme işleminden sonra annenin kullanması için göğüs pedi ve diğer pedler unutulmamalıdır. Doğum erken gerçekleşirse bebeğin olası süt emmeme durumuna karşın göğüs pompası ve bebeklere uygun olan biberon takımlarının da çantaya dahil edilmesi gereklidir.
Kalça kemikleri hafif öne doğru çıkar ve bacaklar aşağı-yukarı 90 derecelik bir açıyla yukarı ve 100 derecelik açıyla öne doğru gider. Bu pozisyona çömelip alçalma pozisyonu yani ÇAP pozisyonu denir. Bu aynı zamanda bebeğin anne karnındaki duruşudur. Yani yeni doğan bebek küçük bir kurbağa gibi oturmalıdır.
Doğum çantası, erken doğum ihtimaline hazırlıklı olmak için en geç 32. haftada hazırlanmalıdır. Doğum çantası hazırlamadan önce ilk olarak yapmanız gereken şey, doğum yapacağınız hastanenin size sağlayacağı hizmetleri öğrenmektir.
Doğum sonrasında hastaneye gelen misafir sayısı fazla olacaktır. Bu yüzden herkesin yanında rahat olabilmek amacıyla göğüs ya da bacak dekoltesi bulunan giysilerin seçilmemesi, annenin rahatı açısından daha iyi bir tercih olacaktır. Bunun yerine hem şık hem sade ve zarif görünen lohusa pijamaları tercih edilebilir.
Bebekler yetişkinlere göre bir kat daha fazla giydirilmeli ve uyurken de üstünün örtülmesi uygun olur. Giysiler bebeğin hareketlerini kısıtlamamalı. Bebeğin sıkıca kundaklanması bebeğin nefes almasını ve kalça ekleminin gelişmesini engelleyebilir.
Yenidoğan dönemindeki bebeğe yaz aylarında tek kat olacak şekilde ince, pamuklu, uzun kollu ve ayaklı tulumlar giydirilebilir. Eğer hava çok sıcak ise yarım kollu ayaksız tulumlar da olabilir. Üç aylık ve üzeri bebeklerde kısa kollu bodyler, kısa ya da uzun alt giyim ürünleri tercih edilebilir.
Bebeklere Yazın Çorap Giydirilir Mi? Yeni doğan bebeğinizin tanıştığı dünyaya adaptasyon süreci biraz uzun sürer. Bebeğinizin hızlı ısı kaybetmemesi için ilk 3 ay çorap giydirilmesi önerilir. Ayağını sıkmayan, boğaz kısmı katlanabilen, bol ve nefes alan pamuk çoraplar olmasına özen gösterilir.
Toplumda her ne kadar bebeklerin ilk 40 gün dışarı çıkartılmaması gerektiği düşünülse de uzmanlar uygun bir şekilde giydirildikten ve kalabalığa sokmadıktan sonra yenidoğan bebeklerin ilk günlerden itibaren dışarı çıkabileceğini söylüyor.
Her ne kadar bebeğin doğumu üzerinden 40 gün geçmeden dışarıya çıkartılmaması gerektiği gibi yaygın bir inanış olsa da, doktorlar annelere hazır hissettikleri andan itibaren bebeklerini mevsim koşullarına göre giydirerek ve gerekli tüm tedbirleri alarak dışarı çıkmalarını tavsiye etmektedir.
İlk aylarda iç giyim için tulumlar tercih edilebileceği gibi; çorap, eldiven ve şapka mutlaka giydirilmelidir.
Uzmanlar, yenidoğan bebeklerin cildinin zarar görmemesi için bebek giysilerinin ayrı yıkanması gerektiğinin altını çiziyor.
Genelde en uygun zaman doğumun son 3 ayı olmaktadır. Hem anne daha fazla ağırlaşmamış olur hem de hamileliğin ilk aylarında yaşanma ihtimali fazla olan riskler ortadan kalkmış olur. Bebek alışverişinin her parçasını son üç ay almak zorunda değilsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri