Elektronik sigaralar sadece kabin bagajınızda bulunabilir, check-in bagajınıza konmamalıdır.
E-Sigara Kullanıcısı
Sıvı hiç bir şey uçak içi yolcu beraberi taşınamaz. (Doktor raporu ile verilmiş evraklı cihazlar harici) Likitinizi yanınıza almak sizin için bir risk yaratacaktır. Pil ise zaten uçağın kargo bölümünde taşınması yasak olduğundan pilinizi yolcu beraberi taşımanız tavsiye olunur.
Elektronik sigaralar
Uçuş sırasında bizzat üzerinizde bulundurmanız halinde birçok rotada yanınızda elektronik sigara ve ek batarya getirmenize izin verilir. Ne yazık ki elektronik sigaranızı el bagajınızda tutamazsınız. Lütfen kuralların ülkelere göre farklılık gösterebileceğini göz önünde bulundurun.
E-Sigara Kullanıcısı
Kabin bagajında maksimum 10x100 ml likit taşırsınız. 100 ml den fazla hacimde bir kapta hiçbir sıvı kabine alınmaz.
Elektronik sigaralar artık Türkiye'ye gönderilmiyor ya da gümrükten geçmiyor.
İlgili 18 soru bulundu
TSA düzenlemeleri, yolcuların el bagajlarında elektronik sigara getirmelerine izin verirken, izin verilen tek kullanımlık elektronik sigara sayısı konusunda bir sınır belirtmez.
Yine yasal düzenlemelerle tütün içersin ya da içermesin, tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan her türlü ürünün (elektronik sigara, bitkisel nargile, vs.) 4207 sayılı Kanun hükümleri kapsamında değerlendirilerek kamuya açık kapalı alanlarda kullanımı yasaklanmıştır.
Tuvaletler de dahil, uçuşlarda çakmak, kibrit veya e-sigara kullanımı dahil olmak üzere hiçbir şekilde sigara içilmesine izin verilmemektedir. Elektronik sigaralar sadece kabin bagajınızda bulunabilir, check-in bagajınıza konmamalıdır.
Not: Pegasus Havayolları uçuşlarında Elektronik sigara kullanımı yasaktır. taşınabilir. kapatılmalı ve hasara karşı korunmalıdır.
El bagajında ve yolcu beraberinde sigara ve bir adet çakmak taşınması mümkün. Ancak yurt dışı seyahatlerde üzerinizde ve çantanızda taşıdığınız sigara paketi sayısının gümrük mevzuatına takılmayacağından emin olmalısınız.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Ancak, bu kişiler ülkeye girişlerinde, yolcu girişi yapılan hudut kapılarındaki mağazalardan 1 karton sigara, en fazla 1 litrelik 1 adet alkollü içki, en fazla 120 ml'lik 1 adet parfüm ve 1 adet kozmetik ürün ile en fazla 1 kilogram çikolata veya şekerden mamul yiyecek satın alabilirler.
Kişi suç konusu bu eşyayı kullanmak için getirdiğini iddia ediyorsa; Yargıtay içtahatlarına göre 20 kartona kadar kullanımı kabul ederken, 20 karton yani 200 adet ve üzeri sigaranın ise kaçakçılık suçuna girdiğini söylemektedir.
Medikal cihazlar dışında kalan elektronik eşyalarınızı check-in kontuarlarında bagajınızla birlikte teslim ederek beraberinizde götürebilirsiniz. Sayısı bir hayli fazla olan bu eşyalar, kesinlikle uçak bagajına alınmaz.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Uçak içerisine kesinlikle yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve herhangi bir şekilde birine zarar verebilecek ürünler alınmaz. Matkap ve benzeri eşyalarınızı kayıtlı bagaj yönetimi ile taşımanız gerekiyor. Ayrıca reçetesiz ve raporsuz ilaçlar ve sıvı yakıtlar da uçak içerisine alınamaz.
Şu an dünyanın neresine uçarsanız uçun elektronik sigaraların uçakta kullanılması yasak. Hatta havalimanlarında sigara ve tütün mamullerinin yasak olduğu yerlerde de bunlara müsaade edilmiyor.
Not: Pegasus Havayollarında Lityum batarya içeren emniyet tipi ekipmanların taşınması yasaktır.
E-Sigara Acemi
Ancak kullanımıyla ilgili herhangi bir düzenleme yoktur. Yurtiçinde kullanım yasağı, ateşli gibi kamuya açık, kapalı alanları kapsamaktadır. Kişi günlük yaşantısında dilediği gibi kullanabilir. Emniyetin elinizdeki ürüne kesinlikle el koyma ve ceza yazma yetkisi yoktur.
Ne iç hat ne dış hatlarda hiçbir sorun olmaz. Onlarca kere geçtim. Hatta son keresinde 3 karton sigarası ile geçtim.
Elektronik sigara, sigara gibi dumanı içe çekilerek kullanılan ve nikotin almaya aracılık eden ticari bir üründür. Isıtılabilir bir bölmesinde veya kartuşunda sıvı olarak nikotin ve nikotin alımını kolaylaştıran, onun “hoşa gidici (pekiştirici)” özelliğini artıran diğer bazı maddeler bulunur.
Özetle, elektronik sigara tütün ürünü(sigara, nargile, puro) sayıldığı için, e-sigara tütün ürünleri(sigara, nargile, puro) reklam yasağı kapsamında olup, 4207 Sayılı Kanun gereği internet gibi elektronik ortamlarda satılıp, kargo ile taşınamıyor.
Erkan Ceylan, "Elektronik sigara, içerdiği propilen glikol ile akciğer üzerinde önemli tahriş edici özelliğe sahip. Sigaraya oranla çok daha küçük partiküller üreten elektronik sigaranın akciğere ulaşma ve tahrip gücü daha fazla.
Eğer elektronik sigaranızın içerisinde yer alan piller bir şekilde zarar gördüyse cihazınız yavaş yavaş ısınır ve bu esnada pilin içinde bulunan zararlı kimyasallar gaz salınımı gerçekleştirir. Bu salınım sırasında ise piller kısa devre yaparak yangına ya da patlamaya sebebiyet verebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri