WhatsApp'ın 'beta' kapsamında son olarak sınırlı bir kullanıcı kitlesiyle test ettiği özellik, sesli mesajları hızlandırarak dinlemeyi sağlıyor. Böylece gelen mesajlar standart hızın yanı sıra 1.5X ya da 2X gibi yüksek hızlarda dinlenebiliyor.
Mesaj oynatılırken 1x simgesine dokunarak oynatma hızını 1,5 ya da 2 katına çıkarabilirsiniz.
Özelliği kullanmak ise oldukça basit: Sesli bir mesajın üzerindeki oynatma tuşuna bastığınız anda mesajın üzerinde hangi hızda oynatıldığını belirten bir simge beliriyor. Buraya bir kez bastığınızda sesin hızı 1,5 katına, bir daha bastığınızda ise 2 katına çıkıyor.
İlgili 17 soru bulundu
Sesli mesajı dinlemek için aradınız ya,onu dinlemiş oldunuz,karşıdakini aramadnız yani, Siz 7565 i arayınca,hiçbir zaman sizi arayan açmaz.
Sesli arama yapmak istediğiniz grup sohbetini açın. Grup sohbetinizde 33 veya daha fazla katılımcı varsa Grup araması'na dokunun. Aramaya eklemek istediğiniz kişileri bulun, ardından Sesli arama'ya dokunun. Grup sohbetinizde 32 veya daha az katılımcı varsa Sesli arama'ya dokunun ve kararınızı onaylayın.
Ana ekranda Ayarlar > Cihaz > Erişilebilirlik > Konuşma Hızı öğesini seçin. Konuşma hızını seçin.
dakikada söylenen kelime sayısı. Normal konuşma hızı dakikada en az 100 kelimedir.
WhatsApp sesli sohbet özelliği yakında geliyor
Açılan sayfanın sol üst köşesinde bir mikrofon ve sağında ise kırmızı bir X ifadesi yer alıyor. Gruptaki sesli sohbete katkıda bulunmak isteyenler mikrofon simgesine tıklayarak ses kaydı gönderebilecekler.
Android Sohbet Özelliklerini Kapatma
Arama çubuğu üzerinden sağ tarafta konumlanan profil simgesine tıklanır. Mesaj ayarları > Sohbet Özellikleri'ne gidilir. Ekrana gelen “Sohbet Özellikleri Etkinleştir” seçeneği kapatılır.
Gelen sesli mesajları dinlemek için PIN numarası kullanılır. PIN numarası Sesli posta ve Dahili oluşturulurken kaydedilir. Dahiliye gelen sesli mesajı dinlemek için Dahilimizden *123# tuşlanır.Ardından PIN numarası girilir. Posta Kutusu Mesajlarını dinlemek için IP Telefonumuzdan *124# tuşlanır.
Android cihazlarda 'Hesap' ardından Gizlilik'e dokunun. Son Görülme ve Çevrimiçi butonuna basın. Son Görülme alanında 'Hiç Kimse' seçeneğine dokunun.
WhatsApp Ayarları > Bildirimler'e giderek mesajlar için özel bildirim sesleri ayarlayabilirsiniz. Grup aramalarında varsayılan zil sesi kullanılır. Bu zil sesi özelleştirilemez.
Ses kaydı zaten sistemde yer alıyordu ancak güncellemeyle birlikte artık daha uzun ses kayıtları yapılabilecek. Ses kayıt süresi 15 dakikaya kadar çıkarılan özelliğin esas fark yaratan tarafı ise süresi değil. Yeni ses kaydı özelliği WhatsApp'a ses kaydını arka planda çalışırken dahi almasını sağlıyor.
Herhangi bir dosya gezgini uygulamasını açın. WhatsApp klasörüne gidin. 'Medya'ya girin ve 'WhatsApp Ses' veya 'WhatsApp Sesli Notlar' klasörünü bulun. O klasöre tıkladığınızda, gönderdiklerinize ek olarak sildiğiniz tüm sesleri orada bulabilirsiniz.
Android 6 veya 7 bulunan telefonlarda: TalkBack kontrollerini görüntülemek için telefon kurulumu ekranında parmağınızla bir "L" çizin. Geri bildirimi duraklat öğesine dokunup, TalkBack işlevini duraklatmak için çift dokunun.
Hızlı konuşmak ise tam olarak emin olunamamakla beraber bir kişinin daha zeki olduğuna (zekayı da algılama, düşünme, karar verme ve idrak etme yeteneği olarak kabul edersek) işaret edebilir ama her zaman da buna gerekçe olarak gösteremeyebilir.
Takifemi (Hızlı Bozuk Konuşma); konuşmanın anormal derecede hızlı, düzensiz veya her ikisinin birlikte gözlendiği durumdur. Ses, hece, sözce ve duraklama örüntüsü normalde beklenenden farklıdır. Akıcılık bozukluğu fark edilebilir düzeydedir ancak kekemelikten farklıdır. Tek heceler tekrarlanabilir.
Dikkati dağıtmayan, dinleyeni yormayan şekilde ama akıcı bir konuşmada dakikada 125 ila 175 sözcük kullanılır. Bir dakikada 125'in altında sözcük kullanıyorsanız yavaş, 175'in üstünde (İnternetteki kaynaklarda 160 olarak geçtiği yerler de var) sözcük konuşuyorsanız hızlı konuşuyorsunuz demektir.
Olağan konuşmalarda konuşma hızı (tempo) dakikada 125-175 kelime arasında değişir.
Sonuç olarak whatsapp ve benzeri uygulamalar yoluyla elektronik ortam da yapılan yazışmalar mahkemelerce delil olarak değerlendirilirler. Bu husus gayet açıktır fakat bu nokta da dikkat edilmesi gereken konu delilin hukuka uygun olması gereksinimidir.
Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, zamanla sesli ve görüntülü görüşme özelliklerine de sahip oldu. Ancak uygulamanın arama kaydetme gibi bir özelliği bulunmuyor.
Hayır. Gönderdiğiniz bir mesaj WhatsApp sunucularında kaydedilmeden direkt olarak karşı tarafa iletiliyor. WhatsApp'ın herhangi bir şekilde mesajlarınızı başkalarıyla paylaşması mümkün değil.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri