Bununla birlikte Android işletim sistemli olanlarda ise kişinin üzerine basılı tutmalısınız, daha sonra sağ en üstte üç nokta gözükecek, ona tıklamalısınız. Şurada Paylaş! (Bu aşamadan sonrası tüm telefonlarda aynı ilerliyor.) Çıkan kişi bilgilerinde ''Kişi bilgisi''nin altında ''Sohbeti Kilitle'' yazısına tıklayın.
simgesi > Ayarlar'a dokunun. Sohbetler > Sohbet geçmişi > Tüm sohbetleri arşivle > Tamam'a dokunun.
Sohbet kilidi, medyaların gizli tutulmasına yardımcı olur. Bu nedenle, medyaları telefonunuzun galerisine kaydetmek istiyorsanız bu özelliği kapatmanız gerekir. Grup sohbetlerini ve sessize alınmış sohbetleri de kilitleyebilirsiniz. Aramalar kilitlenmez.
-Kilitli bir sohbetten gelen bildirimleri sessize alamazsınız. -Kilitli bir sohbetten mesajları silerseniz, geri yükleyemezsiniz.
Android: Mesajı seçin ve basılı tutun > Sabitle'ye dokunun > sabitleme süresini (24 saat, 7 gün veya 30 gün) seçin. iPhone: Mesajı seçin ve basılı tutun. Diğer seçenekler > Sabitle'ye dokunun > sabitleme süresini (24 saat, 7 gün veya 30 gün) seçin.
İlgili 24 soru bulundu
Kilitli sohbetlerden gelen bildirimlerde mesajın içeriği ve gönderici ismi gizlenecek. WhatsApp, sohbetleri gizleyen ve kilitleyen yeni Sohbet Kilidi özelliğini tanıttı. Bu özellik kapsamında kullanıcılar, özel sohbetlerini başkaları tarafından görülmesini engelleyebilecek.
Sohbet sabitleme, kullanıcıların sohbetlerinin aralarında kaybolmasına ve arama geçmişindeki değişikliklerin bu sohbetleri etkilemesine engel olur. WhatsApp Sohbet Sabitleme özelliği, kullanıcıların en önemli mesajlarını ve konuşmalarını kolayca bulmalarına ve takip etmelerine yardımcı olur.
Sohbet kilidini etkinleştirdikten sonra, sohbetlerinizi telefonunuzun parolasından farklı olan gizli bir kodla kilitleyebilirsiniz. Daha fazla gizlilik için Kilitlenmiş Sohbetler klasörünüzü gizleyip sohbet listenizde görünmemesini sağlayabilirsiniz.
Bir sohbeti kilitlemek istediğinizde, bire bir sohbetin veya grubun adına dokunup kilitleme seçeneğini açmanız yeterli olacak. Bu sohbetlerin kilidini açmak istediğinizde ise gelen kutunuzu yavaşça aşağı çekin ve telefon parolanızı veya biyometrik bilginizi girin.
Özel sohbetleri kapatmak oldukça basit. Kullanıcılar, özel sohbet menüsüne girerek, sohbeti kaydırarak kapatma seçeneğine ulaşabilirler. Sohbet kapandığında, sohbet otomatik olarak arşivlenir ve sohbet listesinde görünmez hale gelir.
Sohbetler ekranının üst tarafındaki Arşivlenmiş simgesine dokunun. Sohbetler ekranının üst tarafındaki Arşivlenmiş simgesi > Düzenle > Sohbetleri Seç'e dokunun. Arşivden çıkarmak istediğiniz sohbeti > Arşivden Çıkar'ı seçin.
WhatsApp'ta istediğiniz bir sohbeti uygulamanın başına sabitlemek için yapmanız gereken işlem ise son derece basit. Uygulamayı açıp, bir grup veya kişinin üzerinde parmağınızı basılı tuttuğunuzda üst kısımda bir raptiye işareti çıkıyor. Bu işarete tıklandığında o sohbet en üstte sabitlenmiş oluyor.
Bu özelliğin kullanılabilmesi için, belirlenen sürenin dolmamış olması gerekir. Tutulan mesajlar sohbetteki herkes tarafından görülebilir ve süresi dolduğunda kaybolmaz.
T.C. vatandaşı olup yeni kimliğe sahip her bireyin özel güvenlik mesajı vardır. Kapalı bir zarfta verilen 6 haneli PIN şifresi, kişisel bilgilerin kontrol edilmesi ve kişiye özel olan güvenlik mesajının değiştirilmesi için kullanılır.
Anahtarınızı unuttuysanız WhatsApp'ta Ayarlar > Hesap > İki adımlı doğrulama > Anahtarı değiştir'e giderek sıfırlayabilirsiniz. WhatsApp hesabınızı tekrar kaydediyorsanız ve anahtarınızı yenilemeniz gerekiyorsa bir e-posta adresi veya SMS yoluyla iletilen tek kullanımlık şifre (OTP) kullanabilirsiniz.
Bu özelliği etkinleştirmek için Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Parmak izi kilidi'ne dokunun. Parmak iziyle aç seçeneğini etkinleştirin ve parmak izinizi doğrulayın.
Bunun nedeni, WhatsApp üzerinden gönderilen ve alınan mesajların şifreleme ve şifre çözümleme işlemlerinin tamamen sizin cihazınızda gerçekleşmesidir. Mesajlar cihazınızdan çıkmadan önce bir şifreleme kilidiyle güvence altına alınır ve bu kilidin anahtarı sadece alıcıda bulunur.
WhatsApp, yenilenen güncellemesiyle arşivlenmiş sohbetlere yeni bir mesaj gelse bile sohbetlerin arşivde kalacağı yeni bir Arşivlenmiş Sohbetler özelliğini kullanıma sunuyor. Daha önce, arşiv sohbetine yeni bir mesaj gelir gelmez arşivden çıkarılırdı.
Arşivlenmiş seçeneğinin yanındaki sayı, bireysel sohbetlerin veya grup sohbetlerinin kaçında okunmamış mesaj olduğunu gösterir. Arşivlenmiş bir grup sohbetinde size yanıt verildiğinde veya sizden bahsedildiğinde @ sembolü görünür.
Sağ tarafta karşınıza çıkan arşivle seçeneğinden o sohbeti arşivleyebilirsiniz. - Arşivlenen dosyayı görmek içinse ekranı yukarı doğru ve hemen ardından aşağı doğru kaydırın. - Karşınıza "Arşivlenmiş Sohbet" menüsü çıkacak. - Oradan da arşivlenmiş sohbetlerinize ulaşabilirsiniz.
WhatsApp'ta silinen mesajları geri getirmenin bir yolu, bir yedekleme kullanmaktır. iPhone kullanıcıları iCloud yedeklemesini, Android kullanıcıları ise Google Drive yedeklemesini kullanarak silinen mesajları geri getirebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri