İnternet kullanılarak yazışmaların yapıldığı Whatsapp, Instagram ve Facebook Messenger gibi uygulamalarda karşı tarafa mesajın okunduğuna dair bilgi gitmemesi için bile uçuş modu kullanılabilir.
Telefonunuzdaki uçak modu, sadece uçaklarda işe yarıyor diyorsanız yanılıyorsunuz. Günümüzün vazgeçilmezi Whatsapp mesajlarımız için hayat kurtarıcı olabiliyor. Yani Whatsapp'ta mesajları okuduğunuzun anlaşılmaması için Uçak modunu kullanabilirsiniz.
Android telefonunuzun uçak modunu ilk kez açtığınızda kablosuz ağ bağlantısı ve Bluetooth kapatılır. Bu ayarı değiştirerek kablosuz bağlantılarınızı açık tutabilir, böylece akıllı saat veya Bluetooth kulaklık gibi cihazlarınıza bağlı kalabilirsiniz. İsterseniz kablosuz bağlantılarınızı tekrar kapatabilirsiniz.
Uçak Modunda SMS veya Arama Gelir mi? Uçak modunda mobil hizmet ile bağlantı kurulmadığından kısa mesaj veya çağrı işlevleri çalışmayacaktır. Sizi arayanlar, telefonunuz kapalıyken olduğu gibi sesli mesaja yönlendirilirler. Size gönderilen kısa mesajları telefonu açtıktan sonra alabilirsiniz.
Airplane Mode adı verilen uçuş modu günümüzde tüm akıllı telefonlarda bulunur. Uçak modu uçak yolculuklarında telefonu kapatmaya gerek kalmadan bağlantıları kesmek için kullanılır. Telefonunuzu uçak moduna aldığınızda telefon şebekesi bağlantısı, wifi, mobil veri, bluetooth gibi özellikler kapanmış olur.
İlgili 21 soru bulundu
Uçakla yolculuk yaparken uçuş kurallarına uymak için Uçak modunu etkinleştirebilirsiniz. Uçak modundayken cihazınızla arama yapamaz, SMS mesajı gönderip alamaz veya mobil veri kullanamazsınız ancak diğer tüm işlevleri kullanabilirsiniz.
Uçak modu açıkken zaten mesaj alamazsın ve gönderemezsin. Doğal olarak göndermen için uçak modu kapalı olmalı, alman içinde kapalı olmalı.
Uçak Modu aktif edildiğinde, cihazın hücresel ağı, Wi-Fi, Bluetooth ve NFC gibi kısa menzilli iletişim yetenekleri otomatik olarak devre dışı bırakılır. Ayrıca, cihazlar daha sonra SMS gönderemez veya alamaz ve aramalar gerçekleştirilemez veya alınamaz.
Uçak Modu açıldığında Bluetooth dışındaki tüm telsizler kapatılır. Bu durumda arama yapamazsınız ancak müzik dinleyebilir, oyun oynayabilir, video izleyebilir ve ağ veya telefon bağlantısı gerektirmeyen diğer uygulamaları kullanabilirsiniz.
Sonuç olarak, telefonlarınızı uçuş moduna almadığınızda; kokpitte radyo kesintileri yaşanabiliyor ve pilotlar rahatsız edici sesler duyabiliyor. Dolayısıyla doğrudan olmasa da dolaylı yoldan etkisi olan cep telefonlarını yine de her ihtimale karşı uçuş moduna almak (veya kapatmak) gerekiyor.
"Cep telefonunun oluşturduğu manyetik alan ve yaydığı ısı, sinirler üzerindeki kılıfların gelişini yavaşlatır, sinirlerin yeteri kadar çalışmasını engeller, entellektüel fonksiyonlarında bozukluğa, el becerilerinin kazanılmasında gecikmelere yol açabilir.
Uçak modundan çıktığınızda da kapalı kalırlar. Uçuş modu, bilgisayarınızdaki tüm kablosuz iletişimleri kapatmanız için hızlı bir yol sunar. Kablosuz iletişimlere örnek olarak Wi-Fi, hücresel, Bluetooth ve Yakın Alan İletişimi (NFC) verilebilir.
Uçuş modu, özellikle sivil havacılık ticari uçuşlardan yolcuların yanlarında taşıdıkları cep telefonlarının dışarıya sinyal vermesini tamamen veya kısmen azaltan ya da kesen seçenektir. Nexus 5 telefondaki Uçuş modu (Android 4.4.2). Bu mod sayesinde Bluetooth, mobil servis gibi özellikler kapanır.
Çevrimiçi olmadan gelen mesajı okumak için telefonunuzu uçak moduna alın. Ardından mesajı açtığınızda karşı taraf mesajı okuduğunuzda bunu göremeyecek. Eğer mesajı okuduktan sonra WhatsApp'ı kapatıp ardından uçak modunu kapatırsanız internetinizi açtığınızda da karşı tarafta mavi tik çıkmayacaktır.
Telefonu Uçak Modu'na alın
Bunun için mesaj geldikten sonra telefonunuzdaki Uçak Modu seçeneğini aktif hale getirin. Bu sayede gizli bir şekilde mesaja tıklayıp okuyabilir, hatta dilerseniz yanıt bile verebilirsiniz. Cihazınızda bağlantı olmadığı için mesaj hemen gönderilmez.
Airplane Mode (Uçak modu), bütün akıllı telefonlarda bulunuyor. Yolculuk esnasında telefonu kapatöaya gerek kalmadan bütün bağlantıları kesmek için kullanılıyor. Eğer telefonunuzu uçak moduna alırsanız şebeke bağlantısı, wifi, mobil veri, bluetooth gibi özellikler kapanıyor.
Aktif hale getirildiğinde, cihaz tüm kablosuz iletişimi durdurur. Bu, cihazın hücresel, Wi-Fi ve Bluetooth iletişimini içerir. Fakat uçak modu, sadece uçak seyahatlerinde değil, aynı zamanda birçok farklı durumda da kullanışlıdır. Cihazın bu moddayken, cihazın radyo frekanslarını göndermesi veya alması engellenir.
Yük ve yolcu taşımada ya da askeri amaçlarla kullanılan hava taşıtlarına uçak denir.
Android kullanıcıları bilir; telefon uçak moduna alındığında hem hücresel hem de Wi-Fi bağlantısı kapatılır. Mobil servis çalışmadığından, hücresel bağlantı mümkün olmaz. Ancak manuel olarak Wi-Fi açılabilir. Geliştirilen yeni özellik ile Wi-Fi'ın manuel olarak aktifleştirilmesine gerek kalmayacak.
Öncelikle, cihazın şarjı düşükken ve şarj olan bir güç kaynağına erişimimiz olmadığında Uçak Modu'nu etkinleştirerek batarya ömrünü uzatabiliriz.
Uçak Modunu Etkinleştirme veya Devre Dışı Bırakma: Görev çubuğunun sağ tarafındaki ağ veya pil simgesine tıklayın ve ardından etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için Uçak modu simgesine tıklayın. Simgenin kutusu maviyse, Uçak modu etkinleştirilmiş demektir.
Bu mod sesi kapatabilir, titreşimi durdurabilir ve görsel bildirimleri engelleyebilir. Nelerin engelleneceğini ve nelere izin verileceğini seçebilirsiniz. Önemli: Eski bir Android sürümü kullanıyorsunuz. Bu adımların bazıları yalnızca Android 9 ve sonraki sürümlerde çalışır.
Telefonunuzu uçak moduna almanız veya kapalı konuma getirmeniz telefonunuzun normal şarj süresinden % 25 daha hızlı olmasını sağlayacaktır. 2- Şarj Modunu Etkin Hale Getirin. Eğer Android bir cihaza sahip iseniz telefonunuzda bulunan şarj modunu etkin hale getirin.
Uyurken telefonu kapatın veya uçak moduna alın, cep telefonunun açık olması radyasyon yayması için yeterlidir.
Neden mi? Cep telefonları baz istasyonlarından uzaklaştıkça yani havalandıkça, çekebilmek için sinyal gücünü arttırıyor, bu da uçağın cihazlarına zarar verebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri