Router'ı değiştirin: Eğer yukarıdaki yöntemler Wi-Fi sinyallerinin gücünü artırmakta yetersiz kalıyorsa, router'i yükseltmek en iyi çözüm olabilir. Yeni bir router, daha güçlü antenlere, daha hızlı işlemcilere ve daha fazla RAM'e sahip olabilir. Bu da daha güçlü Wi-Fi sinyalleri sağlayabilir.
İlgili 41 soru bulundu
Etrafınızdaki engeller: Wi-Fi sinyalleri, duvarlar ve diğer sinyal erişimini güçleştirebilecek engeller sebebiyle zayıflayabilir. Cihazınızın eskimesi: Telefonunuzun Wi-Fi alıcısı zamanla yıpranabilir ve bu da Wi-Fi sinyallerinin zayıf bir şekilde alınmasına neden olabilir.
Örneğin, rafın üstünde veya duvara monte edilebilir bir modem için duvar üzerinde yüksek bölgeler tercih edilebilir. Bu sayede, modem sinyalleri evin her köşesine daha kolay ve engelsiz ulaşabilir. Ayrıca, yüksek konumlandırma yerde bulunan eşyalardan kaynaklanabilecek sinyal bozulmalarını da azaltacaktır.
Wi-Fi güçlendirici, kalabalık ortamlarda internet hızını korumayı sağlar. Birden fazla kullanıcının bağlandığı modemlerde kimi zaman kopma ve yavaşlamalar meydana gelir. Wi-Fi güçlendirici kullanımı, söz konusu problemlerin oluşmasını önleyerek kaliteli sinyaller almanızı sağlar.
Ana duvarların (beton + güçlendirme), sac levhaların, duvarlardaki sıva, çelik çerçevelerin varlığı radyo sinyalinin kalitesini etkiler ve Wi-Fi cihazlarının çalışmasını önemli ölçüde bozabilir. İç mekanlarda, aynalar ve renkli camlar da radyo sinyali girişimine neden olabilir.
Internet veri hızını arttıran modem hız arttırıcı cihazlar network aksesuarlarından seçilir. Modem hız arttırıcı cihaz maksimum 30 - 35 metreye kadar sinyal desteği sağlar. Cihazınızı mümkün olduğu kadar orta noktaya alarak duvara yakın konumlandırmamalısınız.
Telefonunuzdaki yanlış ağ ayarları veya hatalı parolalar, Wi-Fi'ye bağlanma sorunlarına neden olabilir. Wi-Fi parolasını yanlış girme veya yanlış ağ türünü seçme gibi basit hatalar, bağlantı sorunlarına neden olabilir. Bunun yanı sıra, yanlış konfigüre edilmiş gelişmiş ağ ayarları da soruna yol açabilir.
Akıllı bir telefonun bağlandığı Wifinin kaç GHz olduğunu anlamak için ilk olarak telefondan “Ayarlar > Wi-Fi (Kablosuz Ağ)” seçeneği seçilmelidir. Burada açılan ekrandan “ağ özellikleri” seçilmelidir. Android akıllı telefonlarda genellikle bu ayar dişli simgesi ile gösterilmektedir.
Evde kullanılan kablosuz internet hızının normalden yavaş olmasının çeşitli nedenleri olabilir. Kullanılan ADSL modem veya yönlendiricinin üzerinde çalışan yazılımın güncel olmaması, eksik yapılandırılma, modemin bulunduğu ortamdaki parazitler ve ağdaki diğer bazı sorunlar, yavaş internet bağlantısına sebep olabilir.
Cihaz, mümkün olduğunca orta bir noktada olmalı; duvara yakın konulmamalı. Duvar ve köşeler gereksiz sinyal kaybına neden olabilen unsurlar. Ayrıca, DECT telefon, mikrodalga fırın, bluetooth cihazlardan uzak olarak konumlandırılması öneriliyor. Bu cihazlar da Wi-Fi sinyallerini engelleyebiliyor.
Sinyal güçlendirici veya Wi-Fi genişletici olarak da bilinen menzil genişletici, kapsama alanını genişletmek için modemden gelen kablosuz sinyali tekrarlayan bir cihazdır. Menzil genişleticiler, Wi-Fi modemlerden gelen sinyalleri çoğaltarak Wi-Fi'nin zayıf olduğu ya da var olmadığı alanlara ulaştırır.
Modem arayüzüne girdikten sonra kablosuz ağ ayarlarına girin. Burada kablosuz ağ adı (SSID) ve şifre (WPA Key) gibi bilgileri görebilirsiniz. Kablosuz ağ adının yanında frekans bandını gösteren bir seçenek bulunacaktır. Bu seçeneği tıklayarak 2.4 GHz veya 5 GHz olarak değiştirebilirsiniz.
Hayır etkilemez. Kablosuz kullanımı etkileyebilir ama onda da uçurum gibi kadar fark olmaz.
1-Kaç Mbps olduğu
Özellikle evinizdeki kişi sayısı artarsa ihtiyaç duyduğunuz Mbps 50 Mbps'e kadar çıkabilir. Kısacası eve internet bağlatacaksanız ve işlerinizi kolaylıkla halletmek istiyorsanız kişi sayısını da baz alarak 16 Mbps ile 50 Mbps aralığını tercih edebilirsiniz.
Sinyal güçlendirici Wi-Fi bağlantısını güçlendirerek, uzaklıktan kaynaklı kesintilerin önüne geçer; ancak bunula beraber bazı durumlarda sinyal dalgaları yakın mesafelerde de güçsüzleşebilmektedir. Bu gibi durumlarda da sinyal güçlendirici kullanımı sorunun üstesinden gelmeye imkân tanıyacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri