Kablosuz internet şifresi isterken özellikle karşılaşılan durumda Wi-Fi telaffuzunu 'vayfi' olarak yapanlar ve 'vayfay' olarak yapanlar ikiye ayrılıyor. Doğrusu, İngilizce alanında uzmanların da onayıyla, 'vayfay'.
"Vifi" okunuşu ise büyük oranda Türkçeleştirmenin bir sonucu. Dünya'da en yaygın ve en isabetli kullanımın "vayfay" şeklindeki okunuş olduğunu söyleyebiliriz. Eğer tamamen Türkçe kullanmak isterseniz ise en iyi tercihiniz kablosuz internet kalıbını kullanmak...
Wi-Fi (İngilizce: Wireless Fidelity, Türkçe: Kablosuz Bağlantı Alanı) kişisel bilgisayar, video oyunu konsolları, dijital ses oynatıcıları ve akıllı telefonlar gibi cihazların kablosuz olarak birbirlerine bağlanmasını sağlayan teknolojidir.
Doughnut şeklinde de yazılabilen ve aslında donat diye okunan miniş miniş tatlı tatlı güzelliklerdir.
İlgili 21 soru bulundu
“Kâğıt”✅❌ Yazım: Kâğıt Telaffuz: Kâ:t (Kâat) #nasılokunu... TikTok.
1989 yılında İsviçre'nin Cern şehrinde herkesin ortak kullanabildiği ve kampüsteki kişilerin kullanabilmesi için bir alışveriş ağı kurulmak istendi. Daha sonra oluşturulan bu ağa Dünya'da ki farklı kişilerin de bağlandığı görüldü. Bu şekilde internet artık halka açılmış oldu. Böylelikle internet icat edilmiş oldu.
wi-fi (wireless fidelity) i. wi-fi (wireless fidelity) i.
"bluetooth" teriminin Türkçe İngilizce Sözlükte anlamları : 7 sonuç bluetooth i. bluetooth i. bluetooth i.
1999 yılında ise Wi-Fi 1 ve Wi-Fi 2 duyuruldu. Wi-Fi 1 en yüksek 11 Mbps hıza ulaşabiliyorken Wi-Fi 2 56 Mbps hıza olanak sağlıyordu. 2003 yılında ise Wi-Fi 3 geliştirildi. Wi-Fi 4'ün 2008 yılında kullanımına başlandı ve kullanıcılar 600 Mbps hıza erişebiliyordu.
10.Samsung
Ülkemizde yaygın olarak kullanılan Samsung, sıklıkla yazıldığı gibi okunuyor. Ancak marka isminin sem-szong şeklinde telaffuz edilmesi gerekiyor.
2. Volkswagen
Özellikle Vosvos modelini bildiğimiz Wolkswagen'ın okunuşu 'folksvagın' . İlgililere duyurulur.
Google'da Gogıl diye yazıldığı şekli ile veya “Gagıl” diye okunmaz yani. Google'ın okunuşu “Guugıl” dır.
Konuşmaları açıkça aktaran ilk telefon aleti, Alexander Graham Bell ve Charles Sumner Tainter tarafından geliştiren radyofon isimli aygıttır. İki bilim insanı, bu aygıtla ilk başarılı denemeyi 15 Şubat 1880 günü gerçekleştirdiler.
Günümüzde kullandığımız klimaların çalışma sistemine benzeyen ilk klimalar ise 1902 yılında ABD'li mühendis Willis Carrier tarafından icat edildi.
Telefonunun mucidi Graham Bell, telefonu açış anonsu olan 'ALO'nun da mucididir. Sevgilinin tam adı Allessandra Lolita Oswaldo'dur. Bu sevimli genç kız, telefonu icat eden, A.Graham Bell'in sevgilisiydi.
Türkiye'de internet, ilk kez 12 Nisan 1993 tarihinde kullanılmaya başlamıştır. Sultanahmet Meydanı'nda İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından yerleştirilmiş bir ücretsiz Wi-Fi noktası tabelası.
Türkiye'de ilk internet bağlantısı, 12 Nisan 1993 tarihinde yapılmıştır. İlk yıllarında sadece TÜBİTAK ve üniversitelerin kullanımına izin verilen ve sadece ODTÜ ve Ege Üniversitesi üzerinden bağlanılan internete bugün her isteyen, istediği internet servis sağlayıcı üzerinden bağlanabilmektedir.
Belirli bir eğitim veren kurumların tarihi çok eskiye dayansa da modern anlamdaki okulun mucidi Amerikalı Horace Mann olarak kabul edilmektedir.
IKEA- AYKİYA
Hollanda merkezli hazır mobilya, mutfak aletleri ve ev aksesuarları tasarlayan firma çok uluslu bir İsveçli şirketler grubudur. Ikea'nın okunuşu ise "aykiya" şeklindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri