Hem açık kalmaktan şarj götürür hem de ağ bağlantısı olduğu için uygulamalardan gelen bildirirmler ve güncelleştirmeler götürür o yüzden internet çok gerekli değilse kapat.
EN İYİSİ Wİ-Fİ
Akıllı telefonlarda en çok güç tüketen birimler hiç kuşkusuz kablosuz bağlantılar. WiFi, Bluetooth, GPS ve 3G diye sıralarsak, 3G ve GPS tamamen sarj düşmanı. Kendi denemelerime göre tüm kablosuz bağlantıların kapanması ile hepsinin açık olması arasında en az yarım gün oynayabiliyor.
En İyi Cevaplar. o değişir. hareketli isen yani sürekli baz istasyonu değişiyorsa mobil veri çok hızlı şarj tüketir. durağanken mobil verinin tüketimi düşer ama wifinin tüketimi herp aynıdır. dolayısıyla durağanken wifi hareketli iken mobil veri daha çok şarj tüketir.
Wi-Fi genellikle mobil veriden daha az güç tüketir ancak pratik uygulamada sonuçlar o anki koşullara bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Uygulamalar, ekran parlaklığı, WİFİ durumu, konum bildirimi, titreşim durumu ve pil ömrü gibi nedenlerden dolayı telefonun şarjı bitebiliyor. Uygulamaların kullanım sıklığı ve arka planda çalışma durumu, telefonun şarjını yakından etkiliyor.
İlgili 32 soru bulundu
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir.
Özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süredir. Pek çok teknoloji devi marka, kullanım kılavuzunda cihazların ilk şarj sürelerinin ne kadar olması gerektiğine dair bilgi paylaşır.
En çok şarj yiyen uygulamalar arasında Snapchat' de var. Skype uygulamasında görüntülü konuşmak, yazışmak da pilin ömrünü büyük ölçüde etkiliyor. Youtube'da zaman geçirmek,videolar izlemekte pili azaltıyor. Hava durumu uygulamaları pilin gücünü tüketiyor.
Çevrimiçi bankacılık uygulamaları gibi bazı üçüncü taraf uygulamalar bir Wi-Fi ağına bağlı olsalar bile hâlâ mobil veri kullanabilirler. Bu sorun tüm Android telefonlarda yaşanmaktadır ve telefonunuzdaki ayarlar değiştirilerek çözümlenemez. Bu türdeki uygulamalar çok fazla mobil veri harcamazlar.
Hem açık kalmaktan şarj götürür hem de ağ bağlantısı olduğu için uygulamalardan gelen bildirirmler ve güncelleştirmeler götürür o yüzden internet çok gerekli değilse kapat.
Cep telefonu şarjı, telefon şarjdayken ortalama 2W ila 6W elektrik harcar.
Bluetooth/Wi-Fi pil ömrünü kısaltır.
Ama pilinizi öldürürler mi? Yeni nesil Bluetooth ve Wi-Fi Direct, kullanılmadığında çok az güç tüketir veya hiç tüketmez.
İlk kısım sadece elektrik ileten bir kablodan ibarettir. Bu nedenle adaptörün ikinci kısmı veya adaptör cihazın içindeyse, bu alanla bağlantı kesilmediği sürece elektrik tüketimi olmaz.
Toparlayacak olursak; kesinlikle telefonunuz şarj olurken telefon ile oyun oynamamalısınız veya ağır bir işlem yapmamalısınız. İyileştirilmiş pil şarjı seçeneği açık şekilde telefonunuzu kullanmaya devam etmelisiniz. %0 ile %20 ve %80 ile %100 aralığında kesinlikle telefonunuzu şarjdan çekmemelisiniz.
Bilgisayardan şarj olursa 2 saat.. Prizden şarj olursa 30-45 dk.. Pilin özelliklerine göre değişiyor...
Telefon şarjını en hızlı tüketen ilk 5 mobil uygulama, Fitbit, Verizon, Uber, Skype ve Facebook olarak sıralanırken; Airbnb, Instagram ve Tinder de bu alanda ilk 10 uygulama arasına girdi. Pili en fazla tüketen ilk 20 mobil uygulama içinde Snapchat, WhatsApp, Zoom, YouTube, Amazon, Telegram ve Linkedin de yer aldı.
Akıllı telefonlarda kullanılan lityum iyon piller, uzun ömürlü ve tekrar tekrar şarj edilebilen bir teknolojiye sahiptir. Ancak, pil performansını korumak için genellikle lityum iyon pillerin %100 dolana kadar şarj edilmemesi önerilir. Tam dolu şarj, pil performansı için ideal değildir.
Telefonu sürekli şarj etmek yanlıştır. Bu durum, pilin olması gerekenden daha çabuk tükenmesine sebep olabilir. Pili doğru kullanmanın tek yolu sadece ihtiyacı olduğunda şarj etmektir. Bu aralık ise %20 ile &5 arasındadır.
Telefonun bozulması durumunda kullanılan ve yedek telefon olarak ifade edilen cihazlar için yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. IMEI klonlama sürecinin önüne geçilmesi için 1 yıl boyunca sinyal alınmayan cihazlar BTK tarafından iletişime kapatılacak.
Bu noktada telefonun yavaş şarj olması, pil yönetim sistemi tarafından batarya sağlığının korunması için yapılan bir müdahaledir ve dikkatli bir şekilde yönetilmesi gereken süreçtir. Aksi takdirde bataryaya ciddi zararlar verilebilir.
Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor. Her ne kadar akıllı telefonların günlük kullanımda tam şarjı önerilmese de ayda bir kez tamamı boşalmış bir bataryanın yüzde 100'e kadar şarj edilmesi, faydalı olarak görülüyor.
Cihaz şarjı minimum %30'a geldiğinde şarj etmeli ve %80'e geldiğinde ise şarjdan çıkarmalısınız. Son olarak büyük bir alışkanlık olan gece yatarken telefonu şarjda bırakmak oldukça zararlıdır. Bu alışkanlık nedeniyle telefonunuz %100 dolacak ve batarya performansınız zamanla düşecektir.
Tam dolu şarj pil performansına olumlu etki eden bir yöntem olmuyor. Bunun yanı sıra şarjın tamamen bittikten sonra şarj edilmesi de önerilmiyor. Yani pilin ne tam dolu ne de tam boşalması gerekiyor. En verimli pil kullanımı için telefonumuzun şarjını genellikle yüzde 50'nin üzerinde tutmamız tavsiye ediliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri