Başlangıç Onarma, Windows 10'un düzgün başlatılmasını engelleyebilecek eksik veya hasarlı sistem dosyaları gibi belirli sorunları giderebilen bir Windows kurtarma aracıdır.
Windows 8'de Otomatik Onarım ve Windows 8.1 olarak da adlandırılan başlangıç onarma, Microsoft Windows'da bilgisayarınızın işletim sistemine önyüklemesini önleyen en yaygın sorunları hızlı bir şekilde düzeltmek üzere tasarlanmış entegre bir sorun giderme yardımcı programıdır.
Ortalama 1 saat ile 3 saat arası değişir HDD'lerde.
Bilgisayarınızı açmak için On-Off tuşuna basın. On-Off tuşuna basıldığında ESC basılı tutun. F11 tuşuna basın. Sorun Gider'i seçin.
İlgili 30 soru bulundu
Gelişmiş Önyükleme Seçenekleri ekranı, Windows 'un gelişmiş sorun giderme modlarında başlamasını sağlar. Bilgisayarınızı açıp Windows başlamadan önce F8 tuşuna basarak menüye erişebilirsiniz. Güvenli mod gibi bazı seçenekler, Windows 'u yalnızca yalnızca en temel özellikleri Başlatan sınırlı bir durumda başlatır.
"Otomatik onarım döngüsü" de böyle bir hatadır. Bu hata, bozuk sistem dosyalarından virüs ve kötü amaçlı yazılımlara kadar çeşitli nedenlerden kaynaklanır ve bir bilgisayarı otomatik onarım modunda sıkıştırır.
Bilgisayarlarda başlangıç onarımı iptal etmek için komut istemini yönetici olarak çalıştırıp bcdedit /set {default} recoveryenabled No komutunu uygulayın. Bununla beraber başlangıç onarıma neden olan bir problem meydana geliyorsa mutlaka başlangıç onarma işleminin yapılıp tamamlanmasını tavsiye ederim.
Bu mavi ekran hatası yaşıyorsanız: Herhangi bir sürücü güncelleştirmesinin olup olmadığını görmek için Windows Update'i kontrol edin. Ekran kartı üreticinizin web sitesini kontrol edin ve en yeni sürücüleri kurun. Windows 10 uyumlu bir sürücü yoksa, Windows 8 sürücülerini uyumluluk moduna yükleyebilirsiniz.
Bu sıfırlama seçeneği fotoğraf, müzik, video veya kişisel belgeler gibi kişisel dosyalarınızı saklayarak Windows işletim sistemini yeniden yükler. Yüklü uygulamaları ve sürücüleri kaldıracak ve ayarlarda yaptığınız tüm değişiklikleri geri alacaktır. Not: Bilgisayarınızı sıfırlamak oldukça zaman alacaktır.
Komut istemi penceresinde Enter tuşuna basın SFC /scannow . Sistem dosyası denetleyicisi yardımcı programı, Windows sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eder ve gerekirse onarın. İşlem tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
1) Güvenli Mod için bilgisayar açılırken F8 tuşuna basın
Bilgisayarınız kapalıysa başlatın ve açılış sırasında Windows logosunu görmeden hemen önce F8 tuşuna basın. Kaçırmamak için birkaç kez basabilirsiniz.
Bilgisayarınızı sıfırlamak için Başlat > Ayarlar > Sistem > Kurtarma seçeneğine gidin. Bu bilgisayarı sıfırla öğesinin yanındaki Bilgisayarı sıfırla öğesini seçin.
Windows 10 Manuel Sistem Geri Yükleme Noktası Oluşturma
Bilgisayarın Başlat bölümüne gidin. Ardından sırası ile Sistem Özellikleri ve Sistem Koruması sekmesine tıklayın. Sistem Geri Yükleme bölümünü seçtikten sonra Farklı bir yükleme noktası seç butonuna tıklayın.
Windows Başlangıç Ayarları'nı (eski adıyla "Gelişmiş önyükleme seçenekleri") kullanarak, Windows'u bilgisayarınızdaki sorunları bulmanıza ve düzeltmenize yardımcı olacak farklı ileri düzey sorun giderme modlarında başlatabilirsiniz.
Sıfırlama işleminde Windows ya da diskleriniz gitmez, Windows yeniden kurulur.
Eğer ''Her şeyi kaldır'' seçeneğini seçersem D diski de silinir mi? Silinmez. Sadece C diski silinir. Sıfırlama yeniden kurma değildir.
Başlat, Güç öğesini seçin ve ardından Yeniden Başlat öğesine tıklarken Shift tuşunu basılı tutun. Başlat, Ayarlar, Güncelleştirme ve Güvenlik, Kurtarma öğesini seçin.
Bilgisayar başlarken sürekli f8 ' e basın.
Görev çubuğundaki arama kutusuna denetim masası yazın ve sonuçlardan Denetim Masası'nı seçin. Programlar > Programlar ve Özellikler'i seçin. Düzeltmek istediğiniz programa sağ tıklayın ve Onar'ı seçin veya bu seçenek yoksa Değiştir'i seçin.
Otomatik Onarım Hatası, güncelleme yapan Windows işletim sistemlerinde ortaya çıkıyor. Sorunun ana sebebi aslında güncelleme indirme esnasında bilgisayarın aniden kapanması veya internetin aniden gitmesi sonucunda ortaya çıkan bir problemdir.
bcdedit /set recoveryenabled NO yazın. Sorununuzu böyle çözebilirsiniz. Bu komutla Windows 10 otomatik onarım modunu kapatmış oluyorsunuz. Tekrar aktif etmek isterseniz aynı kodun sonuna YES yazabilirsiniz.
Masaüstünüzü eski haline döndürebilirsiniz ancak sorun çözülene kadar 60 dakikada bir siyaha dönmeye devam eder. Sürümünüz orijinal olmasa bile Windows her zaman kritik güvenlik güncelleştirmelerini alabilir. Ancak diğer güncelleştirmeler ve avantajlar orijinal Windows yazılımı için özel olarak kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri