Windows 10, animasyonlar ve gölge efektleri gibi birçok görsel efekt içerir. Bunlar muhteşem görünür ancak aynı zamanda ek sistem kaynakları kullanabilir ve bilgisayarınızı yavaşlatabilir. Bu durum, özellikle bilgisayarınızın düşük miktarda belleği (RAM) varsa geçerlidir.
Sizin de dediğiniz gibi Windows'u etkinleştirmemiş olmanızın da yavaş başlamasına etkisi olabilir. Windows'u etkinleştirdikten sonra tekrar durumu takip ediniz. Ayrıca cihazınızın eski olup olmaması ile ilgili de bir sıkıntı olabilir.
Windows 11 22621.898 güncellemesi ön izleme kanalına sunuldu ve bilgisayarı yavaşlatan bir hata da çözüme kavuştu. Söz konusu sorun, dosya gezginine giriş yaptığınız sırada işlemci kullanımının yükselmesiydi. Beraberinde sistem yavaşlıyor ve kullanıcı deneyimi de oldukça düşüyordu.
Yapılan ölçümlerde Windows 11'in daha hızlı olduğu senaryolar var ancak Windows 10 da testlerde birçok kez öne çıktı. Örneğin Adobe Photoshop ve Lightroom Classic'te Windows 10 işletim sistemi daha yüksek puan aldı. Aynı zamanda Office 365'te Word, Excel ve Outlook'ta Windows 11'den daha hızlı olduğu görüldü.
İlgili 17 soru bulundu
Windows 10'un donanımsal gereksinimleri
Windows 10'un resmi donanım gereksinimleri, henüz doğrulanmadı. Ancak Teknik Önizleme'nin gereksinimlerine göre işletim sistemi, "Windows 8.1'i çalıştırabilen PC'lerde" sorunsuz çalışıyor.
Bilgisayarı sıfırlayın ve dosyalarınızı saklayın
Bu sıfırlama seçeneği fotoğraf, müzik, video veya kişisel belgeler gibi kişisel dosyalarınızı saklayarak Windows işletim sistemini yeniden yükler. Yüklü uygulamaları ve sürücüleri kaldıracak ve ayarlarda yaptığınız tüm değişiklikleri geri alacaktır.
Günlük kullanım için 4 GB RAM miktarı bile fazla olabilir. Ancak video düzenleme gibi daha ağır işlemler için bilgisayar almak isteyen kullanıcıların en az 8 GB RAM tercih etmeleri gerekmektedir. Bilgisayarı kullanım şeklinize göre RAM miktarını uzun vadede artırıp azaltabilirsiniz.
Bence 4 ila 6 yıl daha yetecektir.
32 bit sürümünü kurabilirsin. Sorun olmaz.
En önemli iç donanım birimlerinden biri olan RAM, bilgisayarda gerçekleştirilen işlemlerde gecikmeleri engelliyor. Hafızası arttıkça üstlenebileceği görev sayısı da yükseliyor.
RAM, en hızlı SSD'lerden bile önemli ölçüde daha hızlıdır. Dolayısıyla uygulamaları ve verileri işlemcinin yanında tutmak için daha fazla RAM'e sahip olmak, işlemlerin daha hızlı ve verimli olmasına yardımcı olur.
Fiziksel temizlik, yavaşlayan bilgisayarı hızlandırma yolları arasında yer alır. Laptop bilgisayarların içinde ve masaüstü modellerinin kasasında biriken toz ve kir, cihazı gerçekten yavaşlatabilir.
Minimum gereksinimler:
RAM bellek: 32 bit sürümler için 1 GB ve 64 bit sürümler için 2 GB bellek kapasitesi. Kullanılabilir sabit disk alanı: Yükleme, Windows 10'un 32 bit sürümünü yüklemek için en az 16 GB ve 64 bit sürümünü yüklemek için 20 GB gerektirir.
Şirketin blog yazısına göre Windows 10 Enterprise, Education, Home ve Pro sürümleri 14 Ekim 2025'e kadar güvenlik paketlerini almaya devam edecek.
Bilgisayarınızda Windows 7 çalıştırmak istiyorsanız şunları yapın: 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı 32 bit (x86) ya da 64 bit (x64) işlemci* 1 gigabayt (GB) RAM (32-bit) veya 2 GB RAM (64-bit) 16 GB (32 bit) veya 20 GB (64 bit) kullanılabilir sabit disk alanı
Sistem bakımı genellikle bilgisayarınız boştayken arka planda çalışır. Ancak sisteminizde kontrol etmek istediğiniz bir sorun olduğunda manuel olarak da çalıştırabilirsiniz. Bunu yapmak için Denetim Masası'nı açın ve 'Güvenlik ve Bakım'ı seçin. Oku tıklatarak bakım seçeneklerini açın ve 'Bakımı Başlat'ı seçin.
Görev çubuğundaki arama kutusuna performans yazın, ardından sonuç listesinden Windows'un görünümünü ve performansını ayarla'yı seçin. Görsel Efektler sekmesinde Uygula'> en iyi performans için Ayarla'yı seçin. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve bilgisayarınızın hızlanıp hızlanmadığına bakın.
1- Windows + R tuş kombinasyonları aracılığı ile Çalıştır penceresini açın. 2- Ardından açılan pencereye “cleanmgr” yazın. 3- Karşınıza temizlemek istediğiniz disk sorulacaktır. 4- Windows dosyalarının kurulu olduğu diski seçin ve tamam seçeneğine tıklayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri