Çalışma sayfasında güç ve uyku Windows 10 ayarlamak için, Başlat 'a gidin ve Ayarlar > Power > uyku & seçin. Ekran altından, cihazınızın kullanımda olmadığı zaman ekranı kapatmak için ne kadar beklemesini istediğinizi seçin.
Güç modunu değiştirmek için Güç kaynağı pil >Ayarlar>Sistem>'& seçin.Güç moduiçin istediğiniz modu seçin.
Bir güç planını seçme ve özelleştirme
Görev çubuğundaki① [Pil simgesine] sağ tıklayın ve ardından [Güç Seçenekleri]② öğesini seçin. Size uygun bir güç planı seçin③. Seçilen planı özelleştirmek isterseniz seçilen planda④ [Plan ayarlarını değiştir] öğesine tıklayın.
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bilgisayarın enerji tüketimini düzenleyen bir araç olan güç modu, cihazınızı daha verimli kullanmak için bazı ayarları değiştirebilir. Örneğin, güç modu sayesinde işlemci hızını artırabilirsiniz.
Görev çubuğunda Ara'yı seçin, arama kutusuna gelişmiş sistem yazın ve ardından Altında Denetim masasının listelendiği Gelişmiş sistem ayarlarını görüntüle'yi seçin. Sistem Özellikleri'nde Gelişmiş sekmesini ve ardından Performans alanında Ayarlar'ı seçin.
İlgili 28 soru bulundu
Buna ulaşmak için Denetim Masası> Sistem ve Güvenlik> Gelişmiş sistem ayarlar> Performans kısmına gelmeniz yeterli. Buradan En Yüksek Performans İçin Seç sekmesine tıklayarak, bilgisayarınızın performansına ufak da olsun bir katkı yapabilirsiniz.
Bu komut çalıştırıldıktan sonra, Güç seçeneklerini açınca Nihai Performans seçeneğini göreceksiniz. Komut istemini simge durumuna küçültün ve Ayarlar> Sistem> Güç ve uyku> Ek Güç Ayarlarını açıp, Nihai Performans'ı seçin.
Windows 10'unuz 1803 ya da üst sürümse, Ayarlar > Sistem > Güç > Ek Güç Ayarları'nı açın.
1 Cihaz ayarları menüsünü açın ve “Pil ve cihaz bakımı” üzerine dokunun. 2 “Pil” seçeneğine dokunun. 3 Güç tasarrufu modunu etkinleştirmek için "Güç tasarrufu" seçeneğinin yanındaki geçiş düğmesine dokunun. Güç tasarrufu modunu "Güç tasarrufu" sözcüklerine dokunarak da etkinleştirebilirsiniz.
Yüksek performans
Yüksek performanslı güç planı parlaklık düzeyini en üst düzeye çıkarır ve bilgisayarınızın performansını artırabilirsiniz. Düşük pil ömrü tradeoff olduğunu ve daha fazla güç nedeniyle daha fazla ısı üretimi CPU, LCD ve aygıtlar tarafından kullanın. CPU fan daha hızlı ve daha sık çalışır.
Tarayıcı belirli bir zaman kullanılmadığında güç tasarrufu modu devreye girer ve kullanılan güç tüketimini azaltır. Tarayıcı açık durumda 15 dakika (fabrika ayarı) veya daha uzun hiç kullanılmazsa, otomatik olarak güç tasarrufu moduna girer. Güç tasarrufu moduna girdiğinde işletmen panelindeki LCD kapanır.
Nihai Performans Modu Nedir? Nihai performans modu, bilgisayarınızın tüm gücünü kullanmanızı sağlayan ve maksimum performansı elde etmenize yarayan bir Güç Modudur. Normalde Güç Seçeneklerinde bulunmayan bu modu komut istemi (CMD) aracılığı ile Güç Seçenekleri arasına ekleyebilirsiniz.
Bilgisayarı açmak için öncelikle elektrik bağlantıları kontrol edilmelidir. Bilgisayarın güç kablosu mutlaka topraklaması olan bir prize takılmadır. Daha sonra bilgisayar kasasının ön tarafında bulundan Power(Güç) düğmesine basılmalıdır. Daha sonra ekrana ait Power(Güç) düğmesine basılır.
Denetim Masası > Güç Seçenekleri bölümünden de Monitör Kapat seçeneğini hiçbir zaman olarak seçin.
PC'nizin güç düğmesi varsayılan olarak bilgisayarınızı kapatma işlevini üstleniyor. Ancak düğmenin sadece monitörünüzü kapatmasını da sağlayabilirsiniz. Bunun için Başlat düğmesine sağ tıklayın ve Güç Seçenekleri üzerine tıklayın. Ayarlar uygulaması açıldığında Ek güç ayarları üzerine tıklayın.
Güç Tasarrufu modu: Pil seviyesi %10'un üzerindeyse güç tüketimini azaltmak için bazı işlevler devre dışı bırakılır, arka plan uygulamaları sınırlandırılır ve görsel efektler azaltılır. Pil seviyesi %10 veya altındaysa bekleme süresinin daha uzun olmasını sağlamak için daha sıkı güç tasarrufu önlemleri alınır.
Güç Koruma modundayken Apple Watch'unuz ile iPhone'unuz iletişim kurmaz ve diğer saat özelliklerine erişemezsiniz. Pil şarjınız yüzde 10'a düştüğünde Apple Watch'unuz sizi uyarır ve Güç Koruma özelliğini kullanmak isteyip istemediğinizi sorar.
Güçten tasarruf etmek için kullanılan fonksiyon, telefon uygulama ve özelliklerini sınırlandırır. Çoğu uygulama durdurulduğu için güç tüketimi düşer. Pil tasarruf modunda; mesajlar, telefon, saat ve ayar gibi gerekli sistemler hiçbir zaman kapatılmaz. Mobil cihazınızı normal bir şekilde kullanmaya devam edersiniz.
Windows 11'de güç ve uyku ayarlarını ayarlamak için Başlangıç >Ayarlar > Sistem > Güç & pil>uyku'ya tıklayın. Ekran: Cihazınızı kullanmadıysanız ekranı kapatmadan önce cihazınızın ne kadar bekleyeceğini seçin.
Şehir hattından gelen gücün %80'ini sisteme yansıtabilen güç kaynakları bu sertifikayı almaktadırlar. En az %85 verimlilik sağlayanlar Bronz/Bronze, %89 olanlar Gümüş/Silver, %92 olanlar Altın/Gold, %94 olanlar Platinyum/Platinum ve en az %96 verimlilik sunanlar ise Titanyum/Titanium sertifikaya sahip oluyorlar.
1) Yönetici haklarıyla Komut istemi penceresi açın. 2) Bu pencereye powercfg /DUPLICATESCHEME e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61 komutunu girin. Bu komut sizin bilgisayarınıza uygun olarak Nihai Performans kodu oluşturacak.
Ayarlardan Gelişmiş başlangıca (WinRE) erişme
Windows 10'da Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Kurtarma bölümüne gidin. Gelişmiş başlangıç bölümünde Yeniden başlat öğesine tıklayın.
Masaüstündeki “Bilgisayarım” simgesine sağ tıklayın, buradan “Özellikler”i seçin. Adından “Gelişmiş sistem ayarları”nı seçin.
Gelişmiş Önyükleme Seçenekleri ekranı, Windows 'un gelişmiş sorun giderme modlarında başlamasını sağlar. Bilgisayarınızı açıp Windows başlamadan önce F8 tuşuna basarak menüye erişebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri