Ayarlardan Gelişmiş başlangıca (WinRE) erişme Windows 11'de Başlat > Ayarlar > Sistem > Kurtarma bölümüne gidin. Gelişmiş başlangıç seçeneğinin yanındaki Şimdi yeniden başlat seçeneğine tıklayın.
Masaüstündeki “Bilgisayarım” simgesine sağ tıklayın, buradan “Özellikler”i seçin. Adından “Gelişmiş sistem ayarları”nı seçin.
Başlangıç Ayarları'na dokunun veya tıklayın. Başlangıç Ayarları'nı görmüyorsanız Gelişmiş seçenekler'e dokunun veya tıklayın ve sonrasında Başlangıç Ayarları'na dokunun veya tıklayın. Yeniden başlat'a dokunun veya tıklayın ve bilgisayarınızın yeniden başlatılmasını bekleyin.
Gelişmiş Önyükleme Seçenekleri ekranı, Windows 'un gelişmiş sorun giderme modlarında başlamasını sağlar. Bilgisayarınızı açıp Windows başlamadan önce F8 tuşuna basarak menüye erişebilirsiniz.
Başlat -- Ayarlar -- Güncelleştirme ve Güvenlik -- Sorun Gider'i seçin 2. Yapmak istediğiniz sorun giderme türünü, ardından Sorun gidericiyi çalıştırın'ı seçin 3. Sorun gidericinin çalışmasına izin verin ve ardından, varsa ekrandaki soruları yanıtlayın Destek makalesi: https://support.microsoft.com/tr-tr/w...
İlgili 25 soru bulundu
Windows güncelleştirmelerini indirirken ve yüklerken bir hata kodu alırsanız, Windows Update Sorun Gidericisi sorunun çözülmesine yardımcı olabilir. Başlat > Ayarlar > Sistem > Sorun Giderici > Diğer sorun gidericiler'i seçin.
F8 tuşu ile Windows 10 güvenli mod açma:
F8 tuşunu kullanarak güvenli mod açma en çok bilinen ve en eski yöntemlerden bir tanesi. Yapmanız gereken tek şey bilgisayarınız açılırken Windows logosunu görmeden F8 tuşuna basmak. Böylece Windows 10 güvenli mod açabilirsiniz.
Windows 11'de güç ve ekran ayarlarına erişmek ve bu ayarları değiştirmek için: Başlat'ı seçin. Ayarlar'ı seçin. Sistem'i seçin.
Windows 11'de güç ve uyku ayarlarını ayarlamak için Başlangıç >Ayarlar > Sistem > Güç & pil>uyku'ya tıklayın. Ekran: Cihazınızı kullanmadıysanız ekranı kapatmadan önce cihazınızın ne kadar bekleyeceğini seçin.
Gelişmiş başlangıç altından Şimdi yeniden başlat'ı seçin. Bilgisayarınız yeniden başlatılıp Bir seçenek belirleyin ekranı görüntülendikten sonra Sorun Gider > Gelişmiş seçenekler > Başlangıç Ayarları > Yeniden Başlat'ı seçin.
Başlat simgesine tıklayın, Ayarlar yazın ve uygulamayı listeden seçin. Başlat simgesine sağ tıklayın ve menüden Ayarlar öğesini seçin. Windows ve I tuşlarına aynı anda basın. Bir çalıştır kutusu açmak için Windows ve R tuşlarına aynı anda basın ve tamam ms-settings: düğmesine basın.
Windows 11, Windows 10 ve Windows 8 veya 8.1
Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC) isteminde Evet öğesine tıklayın. Komut istemi penceresinde Enter tuşuna basın SFC /scannow . Sistem dosyası denetleyicisi yardımcı programı, Windows sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eder ve gerekirse onarın.
Görev çubuğunda Ara'yı seçin, arama kutusuna gelişmiş sistem yazın ve ardından Altında Denetim masasının listelendiği Gelişmiş sistem ayarlarını görüntüle'yi seçin. Sistem Özellikleri'nde Gelişmiş sekmesini ve ardından Performans alanında Ayarlar'ı seçin.
Windows 11, Windows 10 ve Windows 8 işletim sistemlerindeki Gelişmiş Başlangıç Seçenekleri menüsü; Sistem Geri Yükleme, Komut İstemi, Başlangıç Onarma gibi Windows tanılama ve onarım araçları ile daha fazlasına erişim sağlar.
Bilgisayarı açtıktan veya yeniden başladıktan sonra 1 saniye arayla F8 tuşuna basın. Bilgisayar donanım bilgilerini gösterip bellek testi yaptıktan sonra Gelişmiş Başlangıç Seçenekleri menüsü açılacaktır. Yön tuşlarını kullanarak Güvenli Mod veya Ağ ile Güvenli Mod seçeneği üzerine gelip Enter tuşuna basın.
F12: Etkin penceredeki dosyayı yazdırır. F3: Önceki geri alma eylemini iptal eder. F7: Etkin penceredeki e-postayı yanıtlar. F11: Etkin penceredeki dosyayı kaydeder.
Etkin: İşlev tuşları üzerine basılmış olan eylemlerin kullanılması için fn tuşuna basılması gerekmez. Örneğin, f8 tuşuna basılması, tuşun üzerine basılmış olduğu gibi, sesi azaltır. Alternatif olarak, fn + f8 tuşlarına beraber basılması, bir web tarayıcısını küçültür ve büyütür.
F10 tuşunun Shift tuşu işe birlikte kullanılması, (Shift+ F10) bir belge ya da dosyaya sağ tıklamakla aynı sonucu vermektedir. Bazı bilgisayar marka ve modellerinde, bilgisayarı açma ya da yeniden başlatma esnasında BIOS ayarlarına ulaşılmasını sağlar.
Disk Yönetimi'ni açmak için Başlat düğmesine sağ tıklayın (veya uzun basın) ve Disk Yönetimi'ni seçin. Bilgisayarınızda yer açmak için yardım gerekirse bkz. Windows'ta disk temizleme veya Windows'ta sürücüde yer açma. Disk Yönetimi'ni açmak için Başlat düğmesine sağ tıklayın (veya uzun basın) ve Disk Yönetimi'ni seçin.
Windows 8'de Otomatik Onarım ve Windows 8.1 olarak da adlandırılan başlangıç onarma, Microsoft Windows'da bilgisayarınızın işletim sistemine önyüklemesini önleyen en yaygın sorunları hızlı bir şekilde düzeltmek üzere tasarlanmış entegre bir sorun giderme yardımcı programıdır.
Kurtarma seçenekleri (Sistem Ayarları) öğesini seçin. Kurtarma'nın altında, Windows [X] sürümüne geri dön seçeneğini seçin. Burada [X], Windows'un önceki sürümüdür. Geri dönmenizin sebebini seçin ve Sonraki öğesine tıklayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri