11 bilgisayarınıza uygun güç modunu ve bilgisayarınızda ne yapmak Windows seçin. Bu özellik size önem verdiğiniz şeyleri belirleme olanağı sunar; en iyi pil ömrü, en iyi performans veya her iki unsurdan da eşit oranda edinebilirsiniz.
Şehir hattından gelen gücün %80'ini sisteme yansıtabilen güç kaynakları bu sertifikayı almaktadırlar. En az %85 verimlilik sağlayanlar Bronz/Bronze, %89 olanlar Gümüş/Silver, %92 olanlar Altın/Gold, %94 olanlar Platinyum/Platinum ve en az %96 verimlilik sunanlar ise Titanyum/Titanium sertifikaya sahip oluyorlar.
Görev çubuğundaki arama kutusuna gelişmiş sistem yazın ve ardından Denetim masası altında listelenen Gelişmiş sistem ayarlarını görüntüle'yi seçin. Sistem Özellikleri'nde Gelişmiş sekmesini ve ardından Performans alanında Ayarlar'ı seçin.
Başlangıç menüsünde cmd yazarak Komut İstemi'ni yönetici olarak başlatınız. Açılan pencerede powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61 komutunu giriniz. Bu komut sizin bilgisayarınıza uygun olarak Nihai Performans kodu oluşturacaktır.
İlgili 25 soru bulundu
Yazılım devi Microsoft tarafından yayınlanan destek sayfasında belirtilenlere göre Windows 11'de yer alan Bellek Bütünlüğü ve Sanal Makine Platformu (VMP) oyunlardaki performansı etkileyebiliyor. Microsoft bu ayarları kapatmanın sonucu olarak sistemin saldırılara açık hale gelebileceğini de belirtiyor.
Statcounter ise 1,5 milyon web sitesindeki 5 milyar sayfa görüntülemesine dayanıyor. Aktarılanlara göre Windows 11'in yavaş benimsenmesinin önde gelen nedeni, büyük olasılıkla yüksek CPU gereksinimi. Yalnızca en az Intel 8. nesil veya AMD Zen 2 işlemciye sahip sistemler Windows 11'e otomatik olarak geçiş yapabiliyor.
Windows 10' unuz 1803 ya da üst sürümse, Ayarlar > Sistem > Güç > Ek Güç Ayarları' nı açın. Burada özel bir güç planı seçimi altındaki ek planları gizlemeyi kaldır ibaresine tıklayarak genişletin. Burada Nihai Performans Modu' nu görmeniz gerekiyor.
Windows arama kutusuna① [Güç, uyku modu ve pil ayarları] yazın ve ardından [Aç]② öğesine tıklayın. Güç modu alanından istediğiniz modu seçmek için aşağı açılır menüye tıklayın③. Pil tüketimini azaltmak istiyorsanız En iyi pil ömrü seçeneğini seçebilirsiniz.
İhtiyacınız olan güç değerini hesapladıktan sonra ise, o sayıya en yakın olan güç kaynağını tercih edebilirsiniz. Örneğin, 370 Watt'a ihtiyacınız varsa, 400 Watt'lık bir PSU tercih edebilirsiniz. Fakat, ileride bilgisayarınıza başka parçalar da eklemek isterseniz, 500 Watt da sizin için uygun olabilir.
Yüksek performans
Yüksek performanslı güç planı parlaklık düzeyini en üst düzeye çıkarır ve bilgisayarınızın performansını artırabilirsiniz. Düşük pil ömrü tradeoff olduğunu ve daha fazla güç nedeniyle daha fazla ısı üretimi CPU, LCD ve aygıtlar tarafından kullanın.
Neyse ki Windows 11, tüm gelişmiş araçlara, özelliklere ve görevlere kolayca erişmenizi sağlayan “Tanrı Modu” adlı Denetim Masası ve Dosya Gezgini tabanlı gelişmiş yapılandırma sayfasıyla birlikte gelir. God mode ile gelişmiş yönetim özelliklerini tek bir yerde görüntüleyebilir ve yönetebilirsiniz.
Windows 11 DirectStorage özelliği ise CPU yerine GPU ağırlıklı veri yükleme yapmaktadır. NVMe SSD ve uygun sürücülerde kullanılabilecek yeni özellik, GPU üzerinden yaptığı veri yüklemeleri ile çok daha hızlı çalışan oyun deneyimi sunarak, oyuncuların oyun performansını arttırıyor.
Windows 11, yapılan oyun testlerine bakılırsa Windows 10 ile neredeyse aynı performansı sunarken bazı oyunlarda küçük farklarla önde götürüyor. Bazı Windows 11 güncellemeleri ise oyun performansını olumsuz etkileyebiliyor.
Windows 11'de güç ve uyku ayarlarını ayarlamak için Başlangıç >Ayarlar > Sistem > Güç & pil>uyku'ya tıklayın. Ekran: Cihazınızı kullanmadıysanız ekranı kapatmadan önce cihazınızın ne kadar bekleyeceğini seçin.
Buna ulaşmak için Denetim Masası> Sistem ve Güvenlik> Gelişmiş sistem ayarlar> Performans kısmına gelmeniz yeterli. Buradan En Yüksek Performans İçin Seç sekmesine tıklayarak, bilgisayarınızın performansına ufak da olsun bir katkı yapabilirsiniz.
Windows 11; FPS düşürür ve sürekli FPS drop da yaşatır. Sistem performansı da düşürür. Pil ömrünü azaltır.
Yapılan ölçümlerde Windows 11'in daha hızlı olduğu senaryolar var ancak Windows 10 da testlerde birçok kez öne çıktı. Örneğin Adobe Photoshop ve Lightroom Classic'te Windows 10 işletim sistemi daha yüksek puan aldı. Aynı zamanda Office 365'te Word, Excel ve Outlook'ta Windows 11'den daha hızlı olduğu görüldü.
Microsoft tarafından yapılan açıklama: "Hızlı başlatma, bilgisayarınızın kapatıldıktan sonra daha hızlı başlatılmasına yardımcı olan bir ayardır. Bunun için Windows kapatma işleminden sonra sistem bilgilerini bir dosyaya kaydeder.
Microsoft tarafından piyasaya sürülen Windows 11, son zamanlarda hatalarla adından sıkça söz ettiriyor. Sorun, dosya gezginine giriş yaptığınız sırada işlemci kullanımının yükselmesiydi. Beraberinde sistem yavaşlıyor ve kullanıcı deneyimi de oldukça düşüyordu.
Microsoft, yeni nesil Windows işletim sisteminin başarısı ile ilgili bazı detaylar paylaştı. Şirkete göre kullanıcıların Windows 11'e geçişi, Windows 10'a göre iki kat daha hızlı. Microsoft, Windows 11 işletim sisteminin dağıtımıyla ilgili bazı detaylar paylaştı.
Yükseltme sırasında dosyalarıma ne olur? Genellikle dosyalar ve veriler yeni yüklemeyle birlikte taşınır. Yine de yeni bir Windows sürümü yüklemeden önce her zaman dosyalarınızı yedeklemenizi öneririz. Dosyalarınızı zaten OneDrive'la eşitliyorsanız yedek oluşturmak için ek bir işlem yapmanıza gerek olmayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri