Çinli dondurma üreticisi firma Chicecream ocak ateşinde bile erimeyen dondurma üretti!
Çin'de “Dondurmanın Hermes'i” olarak bilinen Zhong Xue Gao isimli bir dondurma markası, yüksek ısıya dayanıklı bir dondurma üretti. Şirketin doğal malzemeler kullandığını söyleyerek ürettiği dondurmanın ocak ateşinde, çakmak ateşinde ve kaynak makinesinde erimediğini gösteren görüntüler izlenme rekoru kırdı.
Şehirdeki dağlarda olan kekik, çiğdem, keven ve sümbül bitkileri ile beslenen keçilerin sütü, dondurmanın lezzetini etkilemektedir. Yapılışında kullanılan sütün soğuk kullanılması nedeniyle Maraş dondurması, hemen erimez. Bu özelliği de onu diğer dondurma çeşitlerinden ayıran en önemli farkını oluşturmaktadır.
Dondurma; süt ürünü olduğundan ötürü uygun koşullarda saklanmadığında zehirlenme riski yaratabilir. Bu nedenle; soğuk ve karanlık ortamda saklanmalıdır. Erimiş, eridikten sonra yeniden donmuş dondurmalar kesinlikle tüketilmemelidir.
Dondurma çabuk eriyen bir tatlıdır ve soğutucudan çıktığı andan itibaren erimeye başlar bu nedenle çabuk tüketilmesi gerekmektedir. Dondurmanın erimemesini sağlamak adına dondurucuda muhafaza edebiliriz. Dondurmanın çabuk erimemesi adına etrafına dondurmaya değmeyecek şekilde buz dolu bir kaba koyabiliriz.
İlgili 25 soru bulundu
Sütle hazırlanan dondurmanın temel bileşeni kaymaktır. Süt işleme tesislerinden alınan kaymak, şeker, karajenan (deniz yosunundan elde edilen kıvam artırıcı) ya da yumurta, salep ve yoğunlaştırılmış sütle sanayi tipi karıştırıcılarda karıştırılır.
Satın alınan dondurmanın tazeliğini koruması doğru koşullarda saklanmasına bağlı. Saklama koşullarına uygun bir şekilde derin dondurucu ve buzlukta saklanan dondurma son tüketim tarihine kadar tazeliğini koruyacaktır.
KRİSTALLEŞME, ERİYİP YENİDEN DONDUĞUNUN KANITI
Dondurmayı kaşık ile alırken, donmuş olmasına dikkat edilmeli. Tattığınızda kristalimsi, kumsu tat gelmesi dondurmanın eriyip yeniden donduğunun en büyük kanıtıdır.
Soğuk madde ısınırken, sıcak madde soğur. - Bu durumda, dondurmamız havadan ısı alır ve işte bu yüzden çabucak erir.
1 adet herhangi bir Magnum dondurma türünü yiyen bir kişi ortalama 250 kaloridir. 250 kalori ise hem diyette hem de rutin beslenmede oldukça yüksek bir rakamdır. Sadece 1 adet dondurma için 250 kalori alımı, kilonun artmasına neden olabilir.
Dondurmanın kökeniyle ilgili bir efsaneye göre, Roma imparatoru Neron, dünyanın şarap ve balla karıştırılmış ilk sorbetini yapmak için Apenin Dağlarından buz toplamıştır. Diğer efsanelere göre dondurmanın kökeni Moğol İmparatorluğuna dayanmaktadır ve imparatorluğun sınırlarının genişlemesiyle beraber Çin'e yayılmıştır.
Tabi ki, her dondurma gibi Maraş dondurması da sonunda erir. Ancak, erimesinin biraz zaman aldığı konusu doğrudur. Genellikle, diğer dondurmalara göre daha sağlam dokusu ve içerdiği malzemeleri nedeniyle kolay kolay erimemektedir.
Sütten elde edilen bir tatlı çeşidi olan dondurmada protein kalitesi oldukça yüksek. Ayrıca A vitamini, B vitaminleri, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve potasyum gibi kaynakları da içerir. Bu nedenle dondurma kasların düzenli şekilde kasılıp çalışmasına destek verir ve böylece doku kaybına engel olur.
Dondurmayı doğru bir şekilde yemenin hasta olma riskini azalttığı ifade edildi. Dondurmayı doğru bir şekilde yemenin hasta olma riskini azalttığı ifade edildi. Dr. Gizem Köse, dondurmayı ısırarak değil, ağız içerisinde bir miktar ılıttıktan sonra tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Dondurmayı servis etmek için kabından alırken kullanılan gerece de dondurma kaşığı denir. Dondurma kepçesi olarak da adlandırılabilirler. Metal dondurma kaşığı ya da plastik dondurma kaşığı kullanarak dondurmayı her seferinde eşit toplar halinde alabilirsiniz.
Reçellik külah genel adıyla sektörde bilinen reçellik kup olarak adlandırılır. Kullanım alanı aynı olsa dahi farklı sektörlerde kullanıma oldukça uygundur.
Dondurma yağ içeriğine sahip olduğundan fazla tüketilmesi kandaki kolestrolün yükselmesine neden olur. Kan basıncının yükselmesine neden olabilir. Yüksek miktarda şeker içerdiğinden kan şekerinin yükselmesine, hormon dengesinin bozulmasına ve kilo almaya sebep olabilir.
“EKSİ 18 DERECEDE SAKLANMALI”
Erime gerçekleşirken bu patojenler açığa çıkıyor ve hızla ürüyorlar. Bu nedenle dondurma, bakterilerin çoğalmayı tamamen durdurduğu eksi 18 derecede saklanmalı, dondurucudan çıkartıldığında tüm 'dondurulmuş' ürünlerde olduğu gibi hemen tüketilmelidir” dedi.
Ancak, boğazınızda aktif bir hastalık varken dondurma yerseniz veya soğuk havayı uzun süre solursanız, hastalığınız ağırlaşır. Bunun da sebebi, soğuk etkisi ile boğazınızdaki kılcal damarlar büzüşür ve o bölgeye bağışıklık hücreleri (lenfositler) ve maddeleri(antikorlar) gelemez, mikrop lehine bir durum oluşur.
Dışarıdan hazır aldığımız dondurmalarda soğuk zincirlerin kırılması ile sütten yapılan dondurmanın eriyip tekrar dondurulması sonucunda bakteriler ürüyor ve bu da zehirlenmelere ve hastalıklara neden oluyor.
Dondurmayı özel yapan içindeki hava. Bu hava ona hafif, kremamsı dokuyu veren şey aslında. Dondurma eridiğinde ise bu hava kayboluyor. Bu yüzden onu yeniden dondurucuya koyduğunuzda yoğun bir madde olarak donuyor ve katılaşıyor.
Dondurmanın raf ömrü üretim tarihinden itibaren 2 yıldır. Dondurmalarınızı derin dondurucuda -20 ºC de son kullanma tarihine kadar saklayabilirsiniz. Buzdolabınızda derin dondurucu bölümü yerine buzluk varsa ününüzü birkaç saat içerisinde tüketmeniz tavsiye edilir.
Diyetisyen Esra Kula, ismi dondurma olsa da, içeriğinde gerçek süt, şeker ve salep bulunmayan paketli dondurmaların hem sağlığa zararlı olduğunu hem de kilo alımını artırdığını söyledi.
Bazı kaynaklar dondurmanın ilk kez günümüzden 3000 yıl önce Antik Çin'de ortaya çıktığını yazıyor. Dağlardan toplanan kar ile meyve, bal ve şarabı karıştırarak Çinliler ilk dondurmayı yapmışlar. Çin imparatorlarının bu güzel tatlıyı zevkle yedikleri rivayet olunur.
Bakteriler, Süt ve süt ürünleri içerisinde çoğalırken bazen gaz üretirler ve bu da pakette şişme gözlenmesine neden olur. Bu durum, ambalaj şiştiğinde ne olduğuna dair en uygun açıklamadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri