Windows 10 cihazı Windows 11'e yükseltme gereksinimi, UEFI/JAVA etkin olduğunda sadece bilgisayara Secure Boot özellikli olması gerekirken, daha iyi güvenlik için Güvenli Önyükleme'i etkinleştirmeyi veya etkinleştirmeyi de göz önünde bulundurabilirsiniz.
Evet, Secure Boot ve TPM 2.0 açman gerekiyor.
Güvenli Önyükleme, önyükleme işlemini kötü amaçlı yazılım ve fidye yazılımı gibi kötü amaçlı kodlardan gelen güvenlik saldırılarına karşı korur. Güvenli Önyükleme ürün yazılımına bağlıdır ve bilgisayar BIOS'unu UEFI moduna ayarlamanızı gerektirir. Güvenli Önyüklemenin Etkin Olduğunu Doğrulama.
Secure Boot kapalı olmalı.
W11 yüklü bir sistemde Secure Boot'u açmak genelde başlangıç sorunlarına neden olmuyor. Secure Boot, işletim sisteminin başlangıcında s dijital olarak imzalanan ve güvenilir bileşenlerin çalışmasını sağlıyor. Kötü amaçlı yazılımların yada değiştirilen bileşenlerin başlangıçda çalışmasını engeller ve güvenliği artırır.
İlgili 33 soru bulundu
Sorun olmaz, Secure Boot zararlı değildir.
Windows kullanacağın süre boyunca Secure Boot açık kalabilir. Farklı OS yükleme planların varsa Secure Boot kapatman gerekir. Secure Boot, sertifikasız işletim sistemi yüklemeyi önleyen bir güvenlik önlemidir.
Bilgisayarı kapatın. Bilgisayarı açmak için güç düğmesine bastıktan hemen sonra Bilgisayar Kurulum Yardımcı Programı açılana kadar tekrar tekrar f10 tuşuna basın. Ok tuşlarını kullanarak Güvenlik menüsünü seçin, Güvenli Önyükleme Yapılandırması seçeneğini belirleyin ve ardından enter tuşuna basın.
Bios veya UEFI ayarlarına eriştiğinizde, Secure Boot seçeneğini bulmanız gerekmektedir. Bu seçenek genellikle "Boot" veya "Security" menüsünde yer alır. Secure Boot seçeneğini bulduğunuzda, bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.
Bilgisayar başlarken veya yeniden başlatılırken sürekli F2 tuşuna basarak veya bu tuşu basılı tutarak BIOS Ayarları Yardımcı Programı ekranına girin. Güvenli Önyükleme seçeneğini seçin, Enter tuşuna basın ve görüntülenen iletişim kutusunda Devre Dışı Bırak seçeneğini seçin.
Windows Tuşu + R'ye bas. msinfo32 yaz ve Enter'a bas. Güvenli Önyükleme ve BIOS moduna bak. Eğer BIOS Mode: UEFI ve Secure Boot: On (Güvenli Önyükleme: Açık) yazıyorsa, her şey yolunda demektir.
PC'yi kapatın. PC'yi açın. Hemen ve art arda F2 veya ( Fn+F2 ) tuşuna basın.
Kullanıcılarımıza yardımcı olmak için çeviri hizmeti kullanmaktayız. Lütfen dil bilgisi hatalarını affedin. Hayır, UEFI desteği olmadan, diski başka bir bilgisayardan taşısanız bile Windows 11 önyüklenemez.
Windows 11 yükseltmeyi düşünüyorsanız, cihazınızda TPM 2.0'ın etkinleştirildiğinden emin olun. Kendi bilgisayarlarını oluşturan kişiler tarafından kullanılan çoğu perakende bilgisayar anakartı, neredeyse her zaman etkin olsa bile TPM kapalı olarak teslim edilir.
Örneğin, Windows 11 Home yüklü bir cihaza Windows 11 Pro yüklemek ve ürünü etkinleştirmek için geçerli bir ürün anahtarına ihtiyacınız vardır. Yükleme sırasında geçerli bir ürün anahtarı girmeniz istenir. Yükleme tamamlandıktan sonra Windows 11 çevrimiçi olarak otomatik olarak etkinleştirilir.
Güvenli mod, Windows'u sınırlı sayıda dosya ve sürücü kullanarak temel durumda başlatır. Güvenli modda bir sorun olmazsa, bu, varsayılan ayarların ve temel cihaz sürücülerinin soruna neden olmadığı anlamına gelir.
MyASUS in UEFI BIOS ekranı
BIOS ekranına girdikten sonra [F7] kısayol tuşuna basarak veya tıklamak için imleci kullanarak① Gelişmiş Ayarlar bölümüne geçebilirsiniz. Not: Aşağıdaki talimatlar, farklı modellere göre değişiklik gösterebilir. Gelişmiş Moda girdikten sonra, [Güvenlik]② ve [Güvenli Önyükleme]③ ögesini seçin.
VMware sisteminde güvenli önyüklemeyi etkinleştirmek için Ayarları Düzenle > VM Seçenekleri > Önyükleme Seçenekleri seçeneklerini belirleyin ve Secure Boot (Güvenli Önyükleme) alanında Enabled (Etkin) kutusunu işaretleyin.
Bilgisayarınız kapalıysa başlatın ve açılış sırasında Windows logosunu görmeden hemen önce F8 tuşuna basın. Kaçırmamak için birkaç kez basabilirsiniz.
Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) (tr. Birleşik Genişletilebilir Ürün Yazılımı Arabirimi), bir işletim sistemi ile bir platform sabit yazılımı arasındaki bir yazılım arabirimini tanımlayan, genel kullanıma açık bir tabirdir.
Fast Boot ise bilgisayarın daha hızlı başlamasını sağlayan bir özelliktir.
Türkçesi "Güvenli Önyükleme". İşletim sistemindeki ön yükleme (Boot) ile ilgili güvenilir olmayan yazılımların yüklenmesini engeller. En basit terimi kısacası "güvenlik" diyebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri