Statcounter ise 1,5 milyon web sitesindeki 5 milyar sayfa görüntülemesine dayanıyor. Aktarılanlara göre Windows 11'in yavaş benimsenmesinin önde gelen nedeni, büyük olasılıkla yüksek CPU gereksinimi. Yalnızca en az Intel 8. nesil veya AMD Zen 2 işlemciye sahip sistemler Windows 11'e otomatik olarak geçiş yapabiliyor.
Windows 11 animasyonlar ve gölge efektleri gibi birçok görsel efekt içerir. Bunlar muhteşem görünür ancak aynı zamanda ek sistem kaynakları kullanabilir ve bilgisayarınızı yavaşlatabilir. Bu durum, özellikle bilgisayarınızın düşük miktarda belleği (RAM) varsa geçerlidir.
Windows 11; FPS düşürür ve sürekli FPS drop da yaşatır. Sistem performansı da düşürür. Pil ömrünü azaltır.
Microsoft, yeni nesil Windows işletim sisteminin başarısı ile ilgili bazı detaylar paylaştı. Şirkete göre kullanıcıların Windows 11'e geçişi, Windows 10'a göre iki kat daha hızlı. Microsoft, Windows 11 işletim sisteminin dağıtımıyla ilgili bazı detaylar paylaştı.
İlgili 17 soru bulundu
Windows 11, Windows 10'un tüm gücünü ve güvenliğini yepyeni bir tasarım ve yenilenmiş bir görünümle sunar. Windows 10'dan farkı ram bazından daha hızlı olması ve Ayrıca tüm yeni araçlar, sesler ve uygulamalarla birlikte gelir.
Bilgisayarınızki işlemci, 11'i çalıştıracak ana Windows faktör olur. Saat hızı (1 Ghz veya daha hızlı gereksinim) ve çekirdek sayısı (2 veya daha fazla), üretilen işlemci tasarımına yapısaldır ve yükseltilebilir bileşenler olarak kabul edilir. RAM: 4 GB.
Windows 11, Windows 10'dan daha fazla performans iyileştirmesi getiriyor, Daha yeni donanımlar Windows 11 için optimize edilmiştir ve size Windows 10'dan daha iyi performans verecektir, bu nedenle bu gerçekten makinenizin özelliklerine iner.
Windows 11 Yükseltme Adımları
Windows 11'e geçiş işlemlerine başlamak için; Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update penceresinden bilgisayarınız için yayınlanmış Windows 11 güncelleştirmesini yükleyerek geçişi tamamlayabilirsiniz.
Windows 8.1 desteği 10 Ocak 2023 tarihinde sona erdi. Microsoft'tan güvenlik güncelleştirmelerini almaya devam etmek için Windows 11 bilgisayara geçmenizi öneririz.
Windows 11 DirectStorage özelliği ise CPU yerine GPU ağırlıklı veri yükleme yapmaktadır. NVMe SSD ve uygun sürücülerde kullanılabilecek yeni özellik, GPU üzerinden yaptığı veri yüklemeleri ile çok daha hızlı çalışan oyun deneyimi sunarak, oyuncuların oyun performansını arttırıyor.
Yükseltme sırasında dosyalarıma ne olur? Genellikle dosyalar ve veriler yeni yüklemeyle birlikte taşınır. Yine de yeni bir Windows sürümü yüklemeden önce her zaman dosyalarınızı yedeklemenizi öneririz. Dosyalarınızı zaten OneDrive'la eşitliyorsanız yedek oluşturmak için ek bir işlem yapmanıza gerek olmayabilir.
Bilgisayarınız, en düşük (temel) sistem gereksinimlerini karşılıyorsa Windows 11'i çalıştırabilir.
Windows 11 için özelliğe özgü gereksinimler. Amazon Appstore'da mevcut uygulamalar, Windows 11'deki Microsoft Store'da. 8 GB RAM gereklidir. S modunda Windows 11 yüklü cihazlarda kullanılamaz.
8 GB RAM varsa Windows 10 kurun 16 GB RAM varsa 11 kurun.
Windows 11, performans ve hız için optimize edilerek önceki sürümlere göre daha hızlı ve daha duyarlı hale getirilmiştir. Daha hızlı yüklenen yeni bir Başlat menüsü ve favori uygulamalarınıza ve programlarınıza hızlı bir şekilde erişmenizi sağlayan daha verimli bir görev çubuğu ile birlikte gelir.
Microsoft, Windows 12 işletim sistemini piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Microsoft, 2024 sonbaharında yeni Windows 12 işletim sistemini piyasaya sürecek. Microsoft, Build 2023 geliştirici konferansında henüz resmi bir adı olmayan "yeni nesil Windows" üzerinde çalıştığını belirtti.
Ancak, Şubat 2023 bir istisna olarak öne çıkıyor. Microsoft, Ocak 2023'te Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmeleri programının sonu ile Windows 7 ve 8.1'i tamamen sonlandırdı. Bu, daha fazla şirketin bilgisayarlarını Windows 10'a yükseltmesine sebep oldu ve pazar payı Ocak'taki %68,86'dan Şubat'ta %73,25'e yükseldi.
Bir bilgisayarın performansını donanım özellikleri belirlerken hızını ise bilgisayarda yer alan işlemci belirler. Hem Intel hem de AMD, farklı işlemci modelleri ile kullanıcılara pek çok seçenek sunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri