Yeni Üye. canım saç kusturma dedikleri şey seni lavaboya alıyorlar ve saç yıkar gibi şampuan ile açıcıyı birbirine karıştırarak saçları çitiler gibi yıkıyorlar ve böylece saçtaki boya çözülüp lavaboya akıyor..
Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır. Karbonat da yine doğal ve pratik bir saç açıcı yöntemdir. Şampuanınıza 2-3 çay kaşığı karbonat ekleyin. Saçınızı karbonatlı şampuan ile şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletip öyle durulayın.
Saçınızın kalın ya da ince oluşu boyama süresini ve kalıcılığını etkileyecektir. Boyayı kalın telli saçlar daha yavaş, ince telliler ise daha çabuk emer. Ayrıca permalı saçlar boyayı çabuk emdiği gibi daha çabuk kusar. Boyanızın daha kalıcı olmasını istiyorsanız işlemden önce saçınızı yıkamayın.
Şampuan ve karbonatın saç tutamlarına işleyip boyayı çıkarması için biraz zaman gerekir. Saçlarına dokunmadan ya da durulamadan 5 ila 7 dakika saçında bırak. Saçını iyice durula. Saçlarını durularken boyanın saçlarından aktığını göreceksin.
Saç boyanızı limon kullanarak akıtmak için yapmanız gereken tek şey durulamadan sonra saçlarınızın fazla suyunu alıp limon suyu sıkmak ve 30 – 60 dakika arasında bekledikten sonra tekrar sıcak su ile durulamak. Saçınızda limon suyu varken güneşte beklemeniz etkisini arttıracaktır. Bal kullanın!
İlgili 38 soru bulundu
Boya akma süresi kullanılan boyanın türüne, renge, duş alma sıklığına ve kullanılan şampuana göre değişebilir. 5 yıkamada akabilen boyalar bulunurken kimi boyalar 28 yıkamaya dek dayanabilmektedir. Kızıl tonları daha hızlı akarken koyu renklerin daha uzun süre dayandığı söylenebilir.
Boyanın kalıcılığını artırmak için 2 ya da 3 gün sonrasında saçınızı şampuanla yıkayabilirsiniz. Saçlarınızı yeni boyadığınızda yıkama döngüsünü de uzatabilirsiniz. Örneğin her saçlarınızı yıkıyorsanız bu rutini 2 ya da 3 günde bir yapabilirsiniz.
Aksi durumda boya, bulaştığı yerde daha uzun süre kalıcılık sağlayabiliyor ve bu durum da çıkarmanızı zorlaştırabiliyor. Saç boyası yüzden nasıl çıkar diye merak ediyorsanız yapılması gereken tek şey diş macunu kullanmaktır.
Boya kullanmadan saç renginizi açarken doğal yöntemi tercih etmek her zaman saçlarınıza daha az zarar verir. Papatya suyunu, limon suyunu, elma sirkesini kullanarak ya da bal, tarçın, karbonat gibi malzemeleri ile karıştırarak boya kullanmadan saç renginizi açabilirsiniz.
Karbonatlı su yapın: Bu, koyu rengi saçından çıkarmanın doğal bir yoludur. 1/2 su bardağı (120 ml) karbonatla 1/2 su bardağı (120 ml) suyu karıştırarak bir macun yap. Bu macunu saçına yedir, 15 dakika beklet, sonra da sıcak suyla durula. İstediğin rengi elde edene kadar istediğin sıklıkta tekrarla.
Duvar boya kusması ve çözümü
Kısaca, sorununu tespit edip boya badana uygulamasının doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi sorunu çözüme kavuşturacaktır. Dönüşün astarı kullanmak, zımpara uygulamasının yapılması ve en az iki kat boya badana yapmak, boya tutmayan duvar sorununu çözecektir.
Yeni Üye. canım saç kusturma dedikleri şey seni lavaboya alıyorlar ve saç yıkar gibi şampuan ile açıcıyı birbirine karıştırarak saçları çitiler gibi yıkıyorlar ve böylece saçtaki boya çözülüp lavaboya akıyor.. boyanın lavaboya akmasını da kusmaya benzettikleri için bu işleme kusturma deniyor...
Açıklama: Metal yüzeylere uygulanan boyalarda son katlar altında kullanılan macun ve astarların içindeki pigmentlerin yüzeye çıkıp solventler ile çözünerek son kat boya üzerinde farklı tonda lekeli görüntü oluşturması ve boyanın rengini değiştirmesidir.
Duşta durulama suyu olarak kullanacağınız sirkeli su saç rengini açmaya yarıyor. Sirke, saçları besleyip saç rengini açma özelliğine sahiptir. Duştayken saçlarınızı son aşamada sirkeli su ile yıkayın. Bu uygulamayı düzenli olarak yaptığınızda saç renginizin açılmaya başladığını fark edeceksiniz.
3.Saçları sık sık yıkamak
Saç boyasının en kötü düşmanı sudur. Ayrıca saç boyasındaki kimyasallar, saçlarınızı suyun etkilerine karşı daha savunmasız hale getirir. Bu duş almaktan vazgeçmeniz anlamına gelmiyor.
Kalıcı saç boyası kullandıysanız, 8 hafta sonra boyanız akmaya dipleriniz çıkmaya başlayacaktır. Kalıcı saç boyaları her ne kadar açılsa, rengi solsa da maalesef saçtan tamamen çıkmazlar.
Şampuanınızın içine ekleyeceğiniz bir miktar soda, sadece saçlarınızın rengini açmakla kalmayıp saçlarınıza göz alıcı ışıltılar da katar. Sodanın saç rengi açma özelliğinin yanı sıra saçı uzatma ve canlandırma gücü de son derece fazladır.
En iyi mor şampuan ile küllü saçlardaki turuncu yansımalardan da kurtulabilirsiniz. Babylights yaptıranlar ve saçlarında açıcı olanlar da ürünlerin etkili formülü ile daha parlak ve yumuşak saçlara sahip olabilirler.
Saçınızın rengini en kolay yoldan açmak istiyorsanız; Papatya suyu, elma sirkesi, limon, besleyici ve saç açıcı kür, karbonat, tarçın, siyah çay, bira, c vitamini tabletleri, bal ve zeytinyağı kullanın, Bunlara ek olarak saç rengi açıcı ürünlerden destek alabilirsiniz.
Normal şampuanınla yapacağın gibi, bulaşık deterjanını ıslak saçına masaj yaparak sür. Sonra da sıcak suyla durula. Sıcak su, saçındaki boyanın gevşemesine yardım edecektir. Boyayı saçından tamamen çıkarmak için bunu birkaç kez ya da tüm hafta boyunca yapman gerekebilir.
Kepek şampuanı saç ve saç derisini derinlemesine arındırdığı için saç boyanızın akarak birkaç ton açılmasına da yardımcı olur. Bazı kişiler beyaz sabunun da oldukça işe yaradığını ve hatta kepek şampuanı ile beyaz sabunu da karıştırdıklarını söylüyor. Dilerseniz bu yöntemi de deneyebilirsiniz.
Karbonatın saça faydaları
*Saç derisinde oluşabilecek kötü kokuların önüne geçiyor. *Kepeklenmeyi önlüyor, var olan kepekleri yok ediyor. *Saçların parlak görünmesini sağlıyor. *Karbonat doğal bir renk açıcıdır.
Temiz saç boyanabilir fakat iyi bir sonuç elde etmek istiyorsanız, boyama işlemi öncesinde saçınızı yıkamayın. Nedeni ise; boyadan hemen önce saçı yıkamak saç derinizi koruyan doğal yağların kaybolmasına neden olması.
5) Boyadan sonra hemen yıkamayın
Saçınızı boyattıktan sonra yıkamak için en az 48 saat bekleyin. Renk iyice saça oturur.
Keratinli saçı kurutmazsak ne olur
Marketlerde veya çoğu kozmetikçiden alınan şampuanlar sülfat içerdiğinden saçların kurumasına ve saç derisinin de zarar görmesine neden olabilir ve keratin bakımında kalıcılığını olumsuz etkiler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri