Başlat düğmesine tıklayın ve arama kutusuna Windows Güvenlik Duvarı yazın. Windows Güvenlik Duvarı'nı ve ardından Windows Güvenlik Duvarı aracılığıyla program veya özelliğe izin ver'i tıklatın.
Başlangıç düğmesini seçin, ardından Arama kutusuna görevleri zamanla yazın ve sonuç listesinden Görev Zamanlacı'yı seçin. Sol bölmede, Görev Zamanlayıcı Kitaplığı yanındaki oku (>) seçerek genişletin, aynı şeyi Microsoft > Windows için de yapın ve ardından aşağı doğru kaydırıp Windows Defender klasörünü seçin.
Başlat'ı seçin ve bu Windows Güvenliği aramak için "Başlat" yazın. Arama sonuçlarından Windows Güvenliği seçin, Virüs ve tehdit koruması'& gidin ve Virüs koruması & ayarları'nın altında Ayarlarıyönet'i seçin. Gerçek zamanlı koruma'yı Kapalı konumuna getirin. Zamanlanmış taramaların çalışmaya devam edeceğini unutmayın.
Şu anda etkin bir Microsoft 365 aboneliğiniz yoksa
Microsoft Store'da gitmek için https://aka.ms/WindowsDefender açın ve Yükle'yi seçin.
İlgili 34 soru bulundu
Windows Defender ücretsiz bir yazılım olmasına rağmen Microsoft 17 Kasım 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'un sitesinden indirilmesi sırasında kullandığınız işletim sisteminin orijinal olup olmadığını doğrular.
"Windows Vista veya Windows 7 kullanıyorsanız kişisel veya küçük işletme bilgisayarınızın kötü amaçlı yazılımlara karşı korunmasına yardımcı olmak için Microsoft Security Essentials programını kullanabilirsiniz. "
Windows Security penceresinde Güvenlik duvarı ve ağ koruması'na tıklayın ve ardından etkin ağınızı seçin. Ağ penceresinde Windows Defender Güvenlik Duvarı düğmesine tıklayarak güvenlik duvarını açıp kapatın.
Windows 10'da neden antivirüs yazılımı kullanmak gerekiyor? Windows 10'un yerleşik güvenlik uygulaması temel düzeyde koruma sağlar ve genellikle sizi çevrim içi tüm tehditlere karşı korumak için yetersizdir.
Microsoft Defender Virüsten Koruma, kötü amaçlı yazılımları bulup bilgisayarınızdan kaldıran güçlü bir araçtır. Bilgisayarınızı taramak için Windows 10 veya 11'de şu şekilde kullanabilirsiniz.
Windows Güvenlik Duvarı kısmına tıklıyoruz. “Windows güvenlik Duvarı'nı etkinleştir veya devre dışı bırak” butonuna tıklayarak, windows firewall açma / kapama seçeneklerimizi listeliyoruz. Son olarak çarpı işaretli olan ikonlarımızı işaretlereyerek, tamam butonuna tıklıyoruz.
Windows Defender gerçek zamanlı koruma kapalıyken, açılan veya internetten indirilen dosyalar virüs ve diğer tehditlere karşı taranmaz.
Belirli dosyaları veya klasörleri taramak için bir dosya veya klasöre sağ tıklayın, Daha fazla seçenek göster'i ve ardından Microsoft Defender ile tara'yı seçin. Tarama tamamlandığında, tarama sonuçlarını size bildiren Tarama seçenekleri sayfasını görürsünüz.
Başlat menüsü içerisinden denetim masasına giriş yapın, daha sonra arama kutusuna güvenlik duvarı yazarak karşınıza gelen ekran içerisinden Windows ve Güvenlik Duvarı ögesine giriş yapın. Bu kısımda “Windows Güvenlik Duvarı'nı etkinleştir” veya “devre dışı bırak”a tıklayın. Firewall böylece kapatılmış olacaktır.
Güvenlik duvarı (firewall), iç ve dış trafiği denetlememizi sağlayan bir cihazdır. Bu duvar sayesinde bilgisayarımızdaki yazılımlar bizim iznimiz dışında bilgi vermez. Yani bilgisayardan internete doğru bilgi alışverişinin iznimiz dışına çıkmasını engellenmiş olur.
Firewall, önceden belirlenmiş bir filtre ile ağdaki veri trafiğini inceler. Güvenli olmayan kaynaklardan gelen veri paketlerini bu filtreler yardımıyla engeller. Alınan bu tedbir ile internet üzerinden gelen zararlı yazılım ve tehlikelerin de önüne geçmek mümkün hale gelir.
Klavyeden Win + r > Regedit > HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender dizininde sağ tık yaparak yeni bir dword (32 Bit) girdisi oluşturun, ismini DisableAntiSpyware yapın ve değerini de 1 olarak ayarlayın.
Sistem tepsisinde bir güvenlik yazılımı simgesi bulamadıysanız veya bilgisayarınızın güvenlik yazılımına sahip olup olmadığından hala emin değilseniz, güvenlik yazılımı için Windows Güvenliği'nde Virüs ve tehdit koruması'nı kontrol edin. Windows'ta, Virüs ve tehdit koruması ögesini aratın ve açın .
*Bir virüsün etkileri bilgisayarda anormal yavaşlama. *Bilgisayarın kilitlenmesi. *Dosyaların anormal sesler/görsel davranışlar göstermesi, normalde açılan dosyaların açılmaması ya da bilgisayarınızın isteğiniz dışında işlemler yapmaya başlaması şeklinde kendini gösterebilir. *Rastgele DOS işletim sistemine dönmesi.
Öncelikle windows arama kısmına grup ilkesini düzenle yazalım yada Windows+R tuşuna basarak gpedit.msc yazıp Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisini açalım. Buradaki son panelde Bilgisayar yapılandırması>> Yönetim Şablonları>> Windows Bileşenleri kısmından Windows Defender'ı bulun ve buradan etkinleştirin.
eski adıyla Windows Defender Güvenlik Merkezi olan Windows Güvenliği, Windows 10 veya 11'de yerleşik olarak bulunan ve bilgisayarınızın daha güvenli kalmasına yardımcı olan bir uygulamadır.
Microsoft Defender Virüsten Koruma ücretsizdir ve Windows'a dahildir, bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlara karşı korumak için her zaman açık ve her zaman çalışır. Korsanlar ve dolandırıcılar bazen bilgisayarınıza virüs veya kötü amaçlı yazılım yükletmek için sahte kötü amaçlı yazılımdan koruma programları kullanır.
Ücretsiz antivirüs yazılımımız, Windows 11 bilgisayarınızı gerçek zamanlı olarak güvende tutmak için yapay zekâdan faydalanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri