İşletim sisteminin Nisan 2018 güncellemesi (1803 sürümü) ile gelen bir güç modu, bilgisayarınızın performansını doğrudan etkileyebilir. Nihai performans (Ultimate performance) adını taşıyan bu güç profili, iş istasyonları, oyun bilgisayarları gibi sistemlerin performansını geliştirmeyi hedefliyor.
Görev çubuğundaki arama kutusuna performans yazın, ardından sonuç listesinden Windows'un görünümünü ve performansını ayarla'yı seçin. Görsel Efektler sekmesinde Uygula'> en iyi performans için Ayarla'yı seçin. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve bilgisayarınızın hızlanıp hızlanmadığına bakın.
Yüksek performansı seçtiğinizde daha hızlı olmak için daha fazla güç harcıyor ve daha fazla ısınıyor haliyle. FPS bayağı artar.
Peki bu modu kapatmak isterseniz ne yapacaksınız? Çok basit: Gelişmiş güç seçeneklerine gidin. Nihai Performans Modu'nun yanındaki ayar değiştirme ibaresine tıklayın. Sonraki pencerede en alttaki seçeneğe tıklayarak, modu silin.
Bu komut çalıştırıldıktan sonra, Güç seçeneklerini açınca Nihai Performans seçeneğini göreceksiniz. Komut istemini simge durumuna küçültün ve Ayarlar> Sistem> Güç ve uyku> Ek Güç Ayarlarını açıp, Nihai Performans'ı seçin.
İlgili 43 soru bulundu
Nihai performans donanımızın ömrünü kısaltır. Donanımınızı sürekli donanımınızın dayanabildiği en yüksek seviyede çalıştırır. Örneğin ekran kartını boşta bile daha fazla çalışır ısısı artar. Yada diskinizi sürekli yüksek seviyede çalıştırır, diskiniz sürekli ısındığı için yani donamınızın bileşenlerinin ömrü azalır.
Kilopat. FPS artısı saglar, nihai performans da kalsın.
Windows' un güç profilleri arasında “En yüksek performans”, sanılanın aksine en yüksek performansı veren güç profili değil. Bunun da üzerinde bir güç profili var. Evet, başlıktaki gibi “Nihai performans” profilini kullanarak sisteminizin tüm gücünü işinize, günlük kullanımınıza ya da eğlencenize aktarabilirsiniz.
Şehir hattından gelen gücün %80'ini sisteme yansıtabilen güç kaynakları bu sertifikayı almaktadırlar. En az %85 verimlilik sağlayanlar Bronz/Bronze, %89 olanlar Gümüş/Silver, %92 olanlar Altın/Gold, %94 olanlar Platinyum/Platinum ve en az %96 verimlilik sunanlar ise Titanyum/Titanium sertifikaya sahip oluyorlar.
Oyun modu sayesinde oyunlarda aldığınız FPS değerini arttırabilirsiniz. Performans arttırmanın haricinde Windows oyun modu açıldığında bilgisayarınızdaki bildirimlerde sessize alınıyor. Bu sayede de oyun oynarken rahatsız edecek bir durum ile karşılaşmıyorsunuz.
Oyun modu işlemciyi 35 W ile sınırlayarak diğer moda göre daha serin çalıştırır. Ağır oyunlarda Gaming modu yetersiz gelebilir ve performans düşüşü olabilir. Orta seviye oyun ve işlemlerde Gaming modu yeterlidir fakat video düzenlerken High Performance modu işlemi hızlandıracaktır.
Windows 11'de güç ve uyku ayarlarını ayarlamak için Başlangıç >Ayarlar > Sistem > Güç & pil>uyku'ya tıklayın. Ekran: Cihazınızı kullanmadıysanız ekranı kapatmadan önce cihazınızın ne kadar bekleyeceğini seçin.
Bir bilgisayarın birim zamanda yapabileceği en yüksek işlem sayısı, o bilgisayarın en yüksek performans değerini gösterir. Bilgisayarların performans değerleri, donanım bileşenlerine bağlı olarak değişiklik gösterecektir.
650 watt power supply 80 plus bronze yüzde 85 oranında verimlilik sağlar. Gerekli olan testlerden geçen ve onay alan 650 watt gold psu yüzde 92 verimlilik sunar. Performansın düşmesine neden olan testlerden geçen ve onay alan 80 gold 650 W sağladığı verimlilikle oldukça beğeni toplar.
Güç kaynaklarının verimliliğini belirleyen bir standart olan 80 Plus Sertifikası, elektronik endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. 80 Plus Sertifikası, güç kaynağının %20, %50 ve %100 yük altında en az %80 verimlilik sağladığını gösterir. Bu sertifikayı alan güç kaynakları, 80+ ibaresiyle işaretlenirler.
11 bilgisayarınıza uygun güç modunu ve bilgisayarınızda ne yapmak Windows seçin. Bu özellik size önem verdiğiniz şeyleri belirleme olanağı sunar; en iyi pil ömrü, en iyi performans veya her iki unsurdan da eşit oranda edinebilirsiniz.
1. En Son Güncellemeleri Denetleyin. Bilgisayarınızdan en iyi performansı elde etmenin en iyi yollarından biri Windows 10'un son güncellemesinin yüklenmesidir.
Yazılım devi Microsoft tarafından yayınlanan destek sayfasında belirtilenlere göre Windows 11'de yer alan Bellek Bütünlüğü ve Sanal Makine Platformu (VMP) oyunlardaki performansı etkileyebiliyor. Microsoft bu ayarları kapatmanın sonucu olarak sistemin saldırılara açık hale gelebileceğini de belirtiyor.
Buna ulaşmak için Denetim Masası> Sistem ve Güvenlik> Gelişmiş sistem ayarlar> Performans kısmına gelmeniz yeterli. Buradan En Yüksek Performans İçin Seç sekmesine tıklayarak, bilgisayarınızın performansına ufak da olsun bir katkı yapabilirsiniz.
SSD ile birlikte daha hızlı okuma yapılacağı için daha iyi bir oyun performansı sunulmaktadır. Daha az gecikme ile birlikte oyun arasındaki bekleme süreleri de kısalmaktadır. SSD ile birlikte FPS iyileştirmesi yaşanılacağı düşünülse de bu durum geçerli değildir.
Ram arttırmanın FPS'e etkisi olmaz. Oyunlarda işlemcinin de FPS'e çok çok faydası olmaz. En önemli etmen, Ekran kartıdır. Ancak takılmalar, donmalar, kasmalar azalabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri