Denetim Masası arama kutusuna kurtarma yazın. Kurtarma > Sistem Geri Yükleme'yi Aç öğesini seçin. Sistem dosyaları ve ayarlarını geri yükle kutusunda İleri'yi seçin. Sonuç listesinde kullanmak istediğiniz geri yükleme noktasını ve ardından Etkilenen programları tara'yı seçin.
Sistem Geri Yükleme, bazı sistem dosyalarının ve Windows kayıt defterinin bir "anlık görüntüsünü" alır ve bunları Geri Yükleme Noktaları olarak kaydeder. Yükleme hatası veya veri bozulması oluştuğunda, Sistem Geri Yükleme işletim sistemini yeniden yüklemek zorunda kalmadan sistemi çalışma durumuna geri yükleyebilir.
Bilgisayar ve beraberinde mouse donduğunda ctrl+shift+v bastığı zaman direk sistem geri yükleme açılacak.
İlgili 31 soru bulundu
Bilgisayarın açma kapama düğmesine bir kez basındıktan sonra F4 tuşu ile "Recovery" alanın giriş sağlayın.
BIOS ekranında, Exit (Çıkış) seçeneği vurgulanana kadar Sağ Ok tuşuna basın. Aşağı Ok tuşuna basarak Restore Defaults (Varsayılanları Geri Yükle) veya Load Optimal Defaults (Optimal Varsayılanları Yükle) seçeneği vurgulayın (hangisi listeleniyorsa), ardından Enter tuşuna basın.
Normalde Sistem Geri Yükleme bitirmek için 1 saat 45 dakika sürer ama 9 saat değil. HdD'nizde kaç dosya, uygulama, sürücü depolandıgınıza bağlıdır. Ne kadar çok dosyanız varsa, bitirmeniz o kadar uzun sürer. Bilgisayarınızı kapatmak için güç düğmesini basılı tutmayı deneyebilir ve yeniden açabilirsiniz.
arkadaşım sistem geri yükleme D sürücüsüne zarar vermez.
Bilgisayarın Başlat bölümüne gidin. Ardından sırası ile Sistem Özellikleri ve Sistem Koruması sekmesine tıklayın. Sistem Geri Yükleme bölümünü seçtikten sonra Farklı bir yükleme noktası seç butonuna tıklayın.
Eylemi geri almak için Ctrl+Z tuşlarına basın. Farenizi kullanmayı tercih ediyorsanız, Hızlı Erişim Araç Çubuğu'nda Geri Al'a tıklayın. Birden çok adımı geri almak istiyorsanız, Geri Al'a (veya CTRL+Z) art arda basabilirsiniz. Not: Hızlı Erişim Araç Çubuğu hakkında daha fazla bilgi edinmek için bkz.
Geri yükleme noktalarım nerede? Çalıştır kutusunu açmak için Windows + R tuşlarına basın. Çalıştır kutusuna "rstrui" yazın ve Sistem Geri Yükleme Penceresinde "İleri"ye tıklayın. Bu işlem PC'nizdeki tüm erişilebilir Sistem Geri Yükleme noktalarını listeler.
BIOS sıfırlanınca bilgisayar sıfırlanmaz yani kurulu işletim sisteminizde bir değişiklik olmaz.
Bios sıfırlanınca normal olarak bilgisayar tekrar açılıyor. Sıfırlanmaktan kasıt öntanımlı ayarlarına dönmesi ise (anakart üzerindeki jumper'lardan yapılan) açılır. Ancak bozulması yada silinmesi ise tabii ki açılmaz. sıfırlanırsa bilgisayar açılır görüntüde gelir ama silinirse açılmaz...
Bilgisayar açılışında gelen bios şifresini unutmak, yanlış yaptığımız bir ayar yüzenden Windows'un açılmaması veya bazı durumlarda kasaya görüntü gelmemesi gibi sorunlar yüzünden bazen Bios'u sıfırlamamız (Sıfırlamak demek fabrika varsayılan ayarlarına almak demektir) gerekebilir.
1. Yöntem SHIFT + yeniden Başlat. Windows 8 ' i Windows kurtarma ortamında başlatmanın bir yolu, yalnızca SHIFT tuşuna basıp Yeniden Başlat' ı tıklatın.
Recovery (Kurtarma), bilgisayar ve diğer elektronik cihazlarda sistemin en sorunsuz çalışan haline geri getirmek amacıyla oluşturulan kurtarma konsoludur. Recovery işlemiyle bir cihazı kurtarma noktasına geri getirdiğiniz anda sistem içerisinde yer alan verilerin tamamı kalıcı olarak silinecektir.
Bilgisayar kapalı durumdayken klavyede F9 tuşunu basılı tutun ve aynı anda Güç tuşuna basın. Not: Bazı modeller, WinRE'ye F12 tuşu ile girebilir. F9 tuşu işe yaramazsa işlemleri tekrarlayın ve WinRE ortamına girmek için F9 yerine F12'ye basın.
Ekranın sol alt köşesindeki Başlat düğmesine tıklayın ve Güç düğmesine tıklayın. Güç menüsünde, Yeniden Başlat seçeneğini seçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri