Wix'le e-ticaret sitenizi sınırlı deneme olmadan ücretsiz olarak kurabilirsiniz. İnternetten satış yapmaya ve siteniz için ödeme kabul etmeye hazır olduğunuzda, İşletme ve e-Ticaret Premium Paketlerimizden birine geçin.
Başlangıç için minimum gerekli sermaye halka açık şirketler için 50.000 TL, halka açık olmayanlar için 100.000 TL'dir. Anonim şirketin payları borsada işlem görebilir. Şirkette pay sahibi olanlar, şirkete yalnızca sahip oldukları pay kadar sorumlu olurlar. Anonim şirket açma prosedürleri daha uzun ve detaylıdır.
E-ticaret Şirketi Kuruluş Maliyeti
Yaklaşık olarak belirtecek olursak bir şahıs şirketi kurmanın maliyeti, 400 TL'dir. Limited şirket kurmanın yaklaşık maliyeti, 1.800TL civarındadır. Anonim şirket kurmanın yaklaşık maliyeti ise sermaye blokajını saymazsak 2.500 TL civarındadır.
İnternetten Satış Yapmak İçin Pazaryeri Entegrasyonları
Ülkemizde en çok tercih edilen pazaryerleri; Trendyol, Hepsiburada, N11, Gittigidiyor, Amazon ve Çiçek Sepeti. ikas e-ticaret altyapısı ile pazar yeri entegrasyonları yapabilir ve tüm pazarlama kanallarınızı tek bir panel üzerinden yönetebilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
2023 yılına ait listenin ilk üç sırasında Türkiye'nin en büyük iki e-ticaret pazar yeri Trendyol ve Hepsiburada var! Listede e-ticaret odaklı 20 farklı e-ticaret platformu yer alıyor.
En sevilen alışveriş sitesi: Trendyol
Verilere göre, Trendyol, Türkiye e-ticaret pazarının yüzde 27'sini elinde bulunduruyor. İkinci sırada yer alan Hepsiburada onu yüzde 17'lik pazar payıyla izliyor. N11 yüzde 9 payla üçüncü sırada bulunuyor. Gittigidiyor'un yüzde 4, Migros'un yüzde 2 pazar payı bulunuyor.
Basit usulde yıllık gelir vergisi, E-Ticaret satıcılarının yılda bir kereye mahsus olmak üzere ödemekle yükümlü oldukları vergi çeşididir. Yıl sonunda E-Ticaret satıcılarının kazançlarına göre yüzde 15 ila yüzde 35 arasında bir oran olarak hesaplanır.
Kişiler şahıs şirketleri ya da limited şirketleri üzerinden e-ticaret yapabilmektedir. E-ticaret yapanlar vergi mükellefi olduklarından vergi levhası çıkarmak zorundadır ve basit usul vergi hükümlerine tabi olmadıklarından bulundurmak zorundadırlar.
E-ticaret için fiziksel bir ofise ihtiyaç duyulmasa da ticaret faaliyetlerinin yürütülmesi için bir şirkete ihtiyaç vardır. İnternet üzerinden satış yapılması durumunda Gelir Vergisi Kanunu ticaret kazançları hükümleri kapsamında vergi talep edilmesi gerekir. Bu nedenle e-ticarette de şirket kurmak zorunlu tutulmuştur.
Evet sermayesiz e-ticaret yapılabilmektedir. Şirket açma, kargo gönderim ücretleri, vergiler gibi başlangıç masraflarını liste dışında tutarak dropshipping, ikinci el ürün satışı, el yapımı ürünlerin satışı gibi farklı iş modellerinden yararlanabilirsiniz.
Stoksuz satışta alıcı, satıcı ve tedarikçi tarafları yer alır. Stoksuz satış yapan satıcı, taraflar arasında aracı rolü üstlenir. Satıcılar stok sayısını tutmadığı ve depolamadığı ürünleri satar. Müşteri bir sipariş verdiğinde, dropshipping firmaları bunu tedarikçiye iletir ve tedarikçi ürünü müşteriye gönderir.
Ülkenizin vergi kurallarına bağlı olarak, premium abonelik satın alırken vergi bedeline tabi olabilirsiniz. Wix yerel mali yasalara uymak zorundadır ve bu nedenle, dünyanın farklı bölgelerindeki bireylerden farklı oranlarda vergi bedeli tahsil edilir.
Wix ile site oluşturmak ücretsizdir. Premium Paket ise size kendi domaininizi bağlama ve Wix markasını sitenizden kaldırma gibi birçok imkân sağlar. Çoğu Premium pakete 1 yıllık ücretsiz domain kuponu dahildir.
Kesinlikle evet. Kullanıcı dostu olan Wix sayesinde hiç kodlama bilmeden de bir internet sitesi kurmak mümkün. Wix Editör'de istediğiniz özelliği ve ögeyi sürükle ve bırak teknolojisiyle sitenize ekleyebilir ve her şeyi sitenizin görünümü ve hissine uyacak şekilde özelleştirebilirsiniz.
Şirket kurmadan satış yapmak, havale ve EFT yöntemleriyle mümkün iken, şirket olmayanlara özellikle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası onaylı ödeme alma firmalarının vermiş olduğu sanal pos ara yüzleri sayesinde ödeme rahatlıkla alınabilmektedir.
E-ticaret İşletmeleri İçin Fatura Düzenleme Süreci
E-ticaret yapan kişiler internet üzerinden her satış yaptığında fatura kesmelidir.
Katma Değer Vergisi: Katma Değer Vergisi (“KDV”), şirketlerin aylık olarak vermekle yükümlü oldukları vergilerden biridir. Aylık olarak internet siteleri üzerinden yapılan satış ve kesilen faturalar üzerinden bu KDV doğmakta olup; satılan ürünün çeşidine göre %1, %8 ya da %18 üzerinden hesaplanmaktadır.
E-Ticaret için Muhasebeci Gerekli mi? E-Ticaret şirketi kurmak için işletmeler öncelikle bir muhasebeci veya mali müşavir ile anlaşması gerekir. Tüketiciyi korumak ve internet ticaretini kayıt altına için 1 Aralık 2017 tarihinden itibaren kayıt işlemi zorunlu tutulmuştur.
Esnaf muafiyet belgesi ile yıl boyunca şirket kurmadan online satış yapabilir ve bu süreçte hiçbir zorunluluğa tabi tutulmazsınız. Yıl sonunda belirlenen brüt asgari ücret tutarının 12 katını aşan bir geliriniz oluştuysa şirket açmak için başvuru yapmanız gerekir.
E-Ticaret ile uğraşan gerçek kişi mükellef (şahıs firması) ve Limited Şirket/Anonim Şirket gibi (tüzel kişilikler) 11 Ağustos 2017 tarih ve 30151 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğ uyarınca Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi'ne (ETBİS) kayıt olmaları ve akabinde bildirimde bulunmaları gerekmektedir.
E ticaret para kazandırır mı? Evet, e ticaret sektöründe başarı basamaklarını bir bir tırmanmak mümkün. Günümüzde pek çok işletme sadece e ticaret faaliyetleri ile kazanç sağlamaktadır. Ancak bunu da her işte olduğu gibi uygulanması gereken disiplini uygulayarak başarıyorlar.
Çin, e-ticaret konusunda dünyanın bir numaralı ülkesidir. Amerika Birleşik Devletleri ise henüz Çin'in gerisindedir. Çin'de e-ticaret hacmi yaklaşık 700 milyar dolar civarındayken, Amerika Birleşik Devletleri'nde bu rakam 350 milyar dolar civarındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri