Böyle bir durumda wlan nasıl aktif edilir diye merak ediyorsanız modeminizin yanında ya da arkasında bulunan WLAN tuşuna 2-3 saniye basılı tutmanız yeterli. Eğer bu tuşa basmanıza rağmen ışık yanmıyorsa modem arayüzüne girerek kablosuz özelliği aktifleştirebilirsiniz.
Modeminizin yan veya arka tarafında bulunan WLAN tuşuna 2-3 sn basılı tutarak kablosuz özelliğini aktif edebilirsiniz. WLAN tuşuna basmanıza rağmen WLAN ışığı yanmıyorsa modeminizin arayüz sayfasına giriş yaparak modeminizin kablosuz özelliğini aktif edebilirsiniz.
Wi-Fi (Wireless Fidelity)
Özetle, tüm Wi-Fi bağlantıları birer WLAN'dır, ancak tüm WLAN'lar Wi-Fi değildir.
Başlat'a sağ tıklayın ve Ayarlar'ı seçin. Ağ ve İnternet'i seçin. Wi-Fi/Durum'u seçin ve Bağdaştırıcı seçeneklerini değiştir'e tıklayın. Kablosuz Ağ Bağlantısı'na sağ tıklayın ve Etkinleştir öğesini seçin.
Açılımı Wireless Local Area Network olan WLAN Türkçede Kablosuz Yerel Ağ olarak tanımlanmaktadır. Kablolu bağlantı yerine yüksek frekanslı radyo dalgaları kullanır. Böylece kablolara ihtiyaç duymadan güvenli bir internet bağlantısı sağlar.
İlgili 25 soru bulundu
Modeminizin yan veya arka tarafında bulunan WLAN tuşuna 2-3 sn basılı tutarak kablosuz özelliğini aktif edebilirsiniz.
Kablosuz özelliklerini etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için Fn+F5 tuşlarına basın veya kablosuz radyo anahtarını kullanın. Bu anahtarı kullanarak bilgisayarın kablosuz özelliklerini hızlı bir şekilde açıp kapatabilirsiniz.
Wi-Fi sorunlarını düzeltemezseniz, Android telefonunuzdaki ağ ayarlarını sıfırlamayı deneyin. Ayarlar menüsünden "Ağ ve İnternet" seçeneğine gidin, ardından "Wi-Fi" bölümüne tıklayın. Burada "Ağ Ayarlarını Sıfırla" veya benzer bir seçeneği bulmalısınız. Bu işlem, ağ bağlantılarınızı sıfırlar ve sorunu çözebilir.
Modeminizin internet sinyalini algılamaması: Modeminiz yazılımsal veya donanımsal sebeplerle internet sinyalini algılamıyor olabilir. Böyle bir durumda, modem cihazınızı yeniden başlatmanız veya sıfırlamanız gerekebilir. Modeminizin güncellenmemesi: Bazı durumlarda modem cihazınızı güncellemeniz gerekebilir.
WLAN açılımı ise Wireless Local Area Network idir. Türkçe'de Kablosuz Yerel Alan Ağı anlamına gelir. İşbu WLAN tuşu nedir? sorusuna gelince, WLAN tuşu da kablosuz bağlantıyı açıp kapatmanızı sağlar.
WLAN (Wireless Local Area Network), bir veya daha fazla cihaza yüksek radyo frekansı dalgaları yardımıyla ulaştırılan erişim noktası veya internet ağıdır. Türkçede Kablosuz Yerel Alan Ağı olarak adlandırılan WLAN bağlantısı, kullanıcılara ev veya küçük ofis gibi alanlarda kablosuz ağ bağlantısı imkanı sunar.
WLAN etkin noktaları ne demek? Erişim noktası: Erişim noktası; genellikle Wi-Fi kullanarak, kablosuz yerel alan ağı (WLAN) üzerinden bir İnternet servis sağlayıcısına bağlı bir yönlendiriciyle İnternete erişilebilen fiziksel bir konumdur. Çoğu kişi bu konuma "Wi-Fi erişim noktası" veya "Wi-Fi bağlantısı" demektedir.
WLAN, Wireless Local Area Network-Kablosuz Yerel Ağ olarak tanımlanır.
Ağa bağlanmasını istediğiniz aygıtta Ayarlar > Hücresel > Kişisel Erişim Noktası'na veya Ayarlar > Kişisel Erişim Noktası'na gidin ve bu seçeneğin açık olduğundan emin olun. Ardından, Wi-Fi parolasını ve telefonun adını doğrulayın. Diğer aygıtınız da Wi-Fi ağına bağlanana kadar bu ekranda kalın.
WLAN: Modem üzerinde bulunan diğer bir ışık ise WLAN düğmesidir. Bu ışığın birden fazla anlamı vardır. Bunlardan ilki eğer ışık yavaş bir şekilde yanıp sönüyor ise internet veri hızının yavaş olduğunu belirtir ya da bu ışık hızlı bir şekilde yanıp sönüyor ise veri aktarımının daha hızlı olduğunu belirtir.
Ağ ayarlarını sıfırladığınızda daha önce kullanılan ağlar ve bir konfigürasyon profili veya Mobil aygıt yönetimi (MDM) tarafından yüklenmemiş VPN ayarları silinir. Wi-Fi kapatılıp yeniden açılır ve bağlı olduğunuz ağlarla bağlantınız kesilir. Wi-Fi ve Ağlara Katılmadan Sor ayarları açık kalır.
Başlat Menüsüne gidin ve Denetim Masası'nı seçin. Ağ ve İnternet kategorisine tıklayın ve ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni seçin. Sol taraftaki seçeneklerden Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir seçeneğini seçin. Kablosuz Bağlantı simgesine sağ tıklayın ve etkinleştir öğesine tıklayın.
FN ve klavyenizdeki kablosuz simgesi olan tuş. (Genellikle Fn + F3 )
Windows'ta, sistem tepsisinde Ağ bağlantısı simgesine sağ tıklayın. Ağ listesinde bağlanmak istediğiniz kablosuz ağı seçin ve Bağlan'a tıklayın. Seçilen kablosuz ağın ağ parolasını (ya da güvenlik anahtarını) girin, ardından İleri'ye tıklayın. Bilgisayar ağa bağlanır.
Ayarlar > Wi-Fi bölümüne gidin, sonra Wi-Fi'yi açın. Aşağıdakilerden birine dokunun: Bir ağa: Gerekiyorsa parolayı girin.
Modeminizin kablosuz ağ adı kablosuz ağlarda görünmüyorsa modeminiz üzerindeki WLAN ışığını kontrol ediniz, eğer WLAN ışığı yanmıyorsa modeminizin kablosuz özelliği devre dışı demektir. Modeminizin kablosuz özelliğini aktif ederek kablosuz ağlarda modeminizin ismini görebilirsiniz.
Kablosuz modem WPS nedir sorusuna yanıt olarak Wi-Fi Protected Setup açılımının kısaltması olduğunu ifade edebiliriz. Türkçe anlamıyla Wi-Fi Korumalı Kurulum anlamını taşıyan WPS, özel alanlarda kullanılan kablosuz modemler tarafından iletilen internet ağına tek tuşla kolayca girilmesine olanak tanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri