Giriş sekmesinde, Stiller galerisinde herhangi bir stile sağ tıklayın ve Değiştir'e tıklayın. Biçimlendirme bölümünde yazı tipi stili, boyut veya renk, hizalama, satır aralığı veya girinti gibi istediğiniz biçimlendirme değişikliklerini yapın.
Merhaba tekrar, Sizin bahsettiğiniz işlem ekle menüsünden şekiller sekmesinden herhangi bir şekil ekleyip şekli seçtikten sonra çıkan menüdür.
Bir resmi tıklattığınızda Resim araçları sekmesi yerine Çizim Araçları sekmesini Biçim sekmesi görüntülenir.
Biçimlendirmek istediğiniz metni seçin. Tek bir sözcüğü seçmek için sözcüğe çift tıklayın. Bir metin satırını seçmek için satırın sol tarafına tıklayın. Yazı tipini, yazı tipi boyutunu, yazı tipi rengini değiştirmek veya metni kalın, italik ya da altı çizili yapmak için ilgili seçenekleri kullanın.
Sunu dosyasındaki slayt düzenini değiştirmek için kullanılan bir seçenektir. Bu seçenek ile sunu dosyasının var olan şablonunu değişikliğe uğratarak değiştirebilirsiniz. Tasarımı yapılan sunu dosyasındaki slayt görüntülerindeki renklerin oluşturduğu bölümdür.
İlgili 32 soru bulundu
Varsayılan biçimlendirmesine döndürmek istediğiniz metni seçin. Giriş sekmesinin Yazı Tipi grubunda Tüm Biçimlendirmeyi Temizle'ye tıklayın. Giriş sekmesinin Yazı Tipi grubunda Tüm Biçimlendirmeyi Temizle'ye tıklayın.
Tab tuşu ile paragrafın ilk satırının girintisi ayarlanabilir. (1 Tab = ½ inç) • Cetvel üzerindeki girinti ayarları: İlk satır girintisi ayarı (cetveldeki üstte duran ok) : Seçilen paragrafların ilk satırlarının girintisini ayarlar.
Bir şekli biçimlendirmek için:
Şekle sağ tıklayın, ardından Şekli Biçimlendir'e tıklayın.
Birleştirme Biçimlendirmesi (M) Bu seçenek, kopyalanan metne doğrudan uygulanmış olan biçimlendirmenin çoğunu atar, ancak kalın ve italik yazı gibi vurgu kabul edilen biçimlendirmeyi (seçimin yalnızca bir bölümüne uygulandığında) korur. Metin, içine yapıştırıldığı paragrafın stil özelliklerini alır.
✓ Ekrana gelen metin kutusu galerisinden istenilen metin kutusu üzerine tıklanır, ✓ ✓ İmlecin bulunduğu konuma metin kutusu eklenir. ✓ Metin kutuları üzerinde düzenleme yapmak için metin kutusu üzerine tıklanınca sekmelerin en sağında açılan Çizim Araçları altındaki Biçim sekmesi kullanılır.
Koşullu biçimlendirmeyi uygulamak istediğiniz hücre aralığını, tabloyu veya tam sayfayı seçin. Giriş sekmesinde Koşullu Biçimlendirme'ye tıklayın. Yeni Kural'a tıklayın. 3-Renk Ölçeği gibi bir stil seçin, istediğiniz koşulları seçin ve sonra da Tamam'a tıklayın.
Eylemi geri almak için klavyenizde Ctrl+Z tuşlarına basın veya Hızlı Erişim Araç Çubuğu'nda Geri Al'ı seçin. Birden çok adımı geri almak istiyorsanız Art arda Geri Al (veya Ctrl+Z) tuşlarına basabilirsiniz.
Word programındaki sekmeler sırasıyla Dosya, Giriş, Ekle, Sayfa Düzeni, Başvurular, Postalar, Gözden Geçir, Görünüm.
Giriş Sekmesi Word'deki temel biçimlendirme işlemlerinin yapılabileceği seçenekleri içerir. bulundurur. Bunlar: Pano, Yazı Tipi, Paragraf, Stiller ve Düzenleme seçenekleridir. Kes, Kopyala Yapıştır İşlemleri ve Biçim Boyacısı Yazı tipi, boyutu ve renk düzenleme araçları.
Metni veya sayıları biçimlendirmek, özellikle büyük bir çalışma sayfanız olduğunda bunların daha görünür görünmesini sağlayabilir. Varsayılan biçimlerin değiştirilmesi, bir hücredeki yazı tipi rengini, stilini, boyutunu, metin hizalamasını değiştirme veya biçimlendirme efektleri uygulama gibi öğeleri içerir.
Düzenleme görevlerini, belge görüntülemeyi, yazdırma tercihlerini ve daha fazlasını özelleştirmek için gelişmiş Word seçeneklerini kullanın. Gelişmiş Word seçeneklerinizi seçmek için Dosya > Seçenekler'i ve ardından sol bölmede Gelişmiş'i seçin.
Biçimlendirmek istediğiniz metni seçin ve görünen “Hızlı metin biçimlendirme” kutusu üzerinden yapmak istediğiniz düzenleme işlemlerini yapabilirsiniz. Hızlı metin biçimlendirme'den yapabileceğiniz tüm işlemleri Giriş sekme şeridindeki Yazı Tipi bölümünden de yapabilirsiniz.
CTRL+Shift+N tuşları ile tarayıcıların tümünde, yeni bir gizli pencere açılmaktadır. Komutlar çok hızlı bir şekilde çağrıştırıldığından, CTRL+Shift+N tuşları kullanılmaktadır.
Bir tuşun hemen ardından başka bir tuşa basılan klavye kısayolları için, basılacak tuşlar virgülle (,) ayrılır. Konuyu yazdırmak için, SEKME tuşuna basarak Tümünü Göster'i seçin, ENTER tuşuna basın ve sonra CTRL+P tuşlarına basın.
CTRL G : CTRL tuşu ile G harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, not defterinde bulunduğunuz satırı size gösterir, sayfa düzenleyicinizde de satır bir sağa, tekrar ctrl g yapın satır tekrar eski yerine..
F12: Etkin penceredeki dosyayı yazdırır. F3: Önceki geri alma eylemini iptal eder. F7: Etkin penceredeki e-postayı yanıtlar. F11: Etkin penceredeki dosyayı kaydeder.
F1 tuşu; neredeyse bilgisayarlar üzerine bulunan tüm programlarında yardım tuşu olarak görev yapmaktadır. Bu programlar çalışırken F1 tuşuna basılması halinde yardım programı açılmaktadır. Bazı bilgisayar marka ve modellerinde, F1 tuşu BIOS ayarlarına ulaşmanın kısa yolu olarak da görev yapmaktadır.
Shift tuşu değiştirici (modifier) sınıfında yer alan bir tuştur. Görevi ise normal harfleri büyük harfe dönüştürmektir. Bununla birlikte parantez, soru işareti ve ünlem işareti yapabilmek için kullanılır. Standart bir klavyede sağda ve solda olmak üzere iki tane Shift tuşu vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri