Evet, Wordpress kullanımı oldukça kolaydır. Çeşitli temalar, eklentiler ve sürümleri kullanarak insanlar kendi sitelerini ve web sayfalarını kolayca oluşturabilirler. Ayrıca, WordPress'in kullanımının kolay olması için çeşitli kaynaklar mevcuttur.
WordPress'i öğrenmek, bir hafta boyunca her gün birkaç saat ayırmaya istekli olduğunuz sürece kolaydır. Bazı çok temel arama becerilerine (ör. Google gibi arama motorlarını nasıl kullanacağınızı bilmek) ve talimatları takip etme becerisine ihtiyacınız olacaktır.
WordPress'i öğrenmesi en fazla 2 haftasını alır. 12 saatlik online bir WordPress kursu alıp WordPress öğrenebilirsiniz. Öğrendiklerinizle bir e-ticaret sitesi kurması da 2-3 hafta kadar sürer.
WordPress, kurulumu ve kullanımı son derece kolay, bir çok beklentiyi karşılayabilen ve devamlı geliştirilen bir yazılımdır. Devamlı geliştiriliyor olması ve zengin eklenti seçeneğine sahip olması ile, doğru kullanıldığında SEO (arama motoru optimizasyonu) açısından da son derece güçlü bir sistemdir.
Web sitenizin özgürlüğüne ve kontrolüne sahip olmak istiyorsanız ve sürekli uzman yardımı için ücret ödemek istemiyorsanız, WordPress açıkçası daha iyi bir seçimdir. Ticari web sitelerini büyütmek isteyenler için WordPress ilerlemenin yoludur.
İlgili 16 soru bulundu
İçerik bakımından oldukça kolay olan Wordpress, SEO için listenizdeki en önemli adaylardan biri. İnternette gördüğünüz her iki siteden biri WordPress tabanlı. Teknik kodlama becerileriniz olmadan da kullanabileceğiniz içerik yönetim sistemleri arıyorsanız WordPress'i kolayca kullanabilirsiniz.
WordPress konusunda uzman olmak istiyorsanız, PHP'nin en iyi programlama dili olduğunu kabul etmeli ve öğrenmelisiniz.
WordPress, kendi web sitesini kurmak isteyen ancak herhangi bir teknik bilgiye sahip olmayan kullanıcılara alternatif çözümler sunar. Sonsuz eklentilerin ve zengin temaların yer aldığı bu sistemle farklı türden sayfalara ek olarak e-ticaret sitenizi de rahatlıkla kurabilirsiniz.
WordPress, kullanıcı dostu arayüzü ve geniş eklenti yelpazesi sayesinde e-ticaret siteleri için mükemmel bir temel sunar. Başlangıçta sadece bir blog platformu olarak tasarlanmış olsa da, zaman içinde gelişen eklentileri sayesinde tam teşekküllü bir e-ticaret sitesi oluşturmak mümkün hale gelmiştir.
WordPress, tamamen açık kaynak kodlu olarak yazılmış olan ve kullanıcılara ücretsiz olarak sunulmuş olan kapsamlı bir yazılımdır. Sizlere, herhangi bir sorun yaşamadan dilediğiniz gibi İnternet sitesi kurabilme imkânı sunar. Aslında, temel mantığı, amacı ve yazılım amacı blog mantığıdır.
WordPress ile para kazanmak için en basit yollardan biri de web sitenize çeşitli reklamlar yerleştirmektir. Google Adsense, web sitenizde görünen reklamlar üzerinden para kazanmanıza olanak sağlar. Reklam yayınlayabilmek için öncelikle Adsense üyeliğinizi başlatmanız gerekir.
WordPress Web Sitesi Fiyatları WordPress web sitesi fiyatları 8.000 TL ile 16.000 TL arasında değişir. Bu fiyat talep ettiğiniz özelliklere ve almış olduğunuz tasarım hizmetinin kalitesine göre değişiklik gösterecektir. WordPress sitenizin devamlılığı için yıllık 1.500 TL – 3.500 TL aralığında bir masrafınız olacaktır.
Ancak, WordPress'i kullanarak bir internet sitesi oluşturmak için bir web hosting hizmeti ve bir alan adı gerekebilir, bu hizmetler ise genellikle bir ücret karşılığında sağlanır. Bu nedenle, WordPress'i kullanarak bir internet sitesi oluştururken bazı maliyetler olabilir, ancak WordPress kendisi tamamen ücretsizdir.
WordPress açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemidir. İnternet sitesi ve blog oluşturmak isteyen herhangi bir kodlama deneyimi olmayan kişiler için popüler bir araçtır. Wordpress yazılımının ekstra hiçbir maliyeti yoktur. Herkes wordpressi ücretsiz olarak yükleyebilir, kullanabilir ve değiştirebilir.
Bir WordPress uzmanı, WordPress ile ilgili tüm teknik detaylara hâkimdir. Ayrıca, etkili stratejiler geliştirebilen ve SEO alanında da başarı sağlayabilen kişidir. Bu kişi gerekli adımları en doğru zamanda sergileyerek sitelerin arama motorlarındaki ilk sayfada yer almasını sağlayabilir.
Wordpress, PHP programlama dili ile yazılmış ve ücretsiz bir şekilde web site kurmak için kullanılan bir platformdur.
WordPress web sitenizin mobil uyumlu olması, sitenizdeki içeriklerin tüm mobil cihazlarda sorunsuz bir şekilde görüntülenebilmesini sağlar. Mobil uyumluluk sadece akıllı telefonları kapsamaz. Aynı zamanda tabletlerde de daha iyi bir kullanım sunar.
Ctrl+U yaparak da sayfa kaynağını görüntüleyebilirsiniz. Sayfa kaynağını görüntüledikten sonra Ctrl+F yapıp “themes” diye aratın, arattıktan sonra sitenin hangi temayı kullandığını göreceksiniz. Eğer sitenin temasının daha detaylı bilgisini istiyorsanız sayfa kaynağındaki /themes/temaadı/style.
WordPress Web Sitelerinin Artıları:
Kullanıcı Dostu: WordPress, teknik bilgisi olmayan kullanıcılar için bile oldukça kullanıcı dostudur. Görsel editörü sayesinde içerik eklemek ve düzenlemek oldukça kolaydır. Esneklik: Binlerce tema ve eklenti ile WordPress, her türlü web sitesi için uygun bir çözüm sunar.
E ticaret sitesi kurmak için, şirket kurmak gerekir. Bu yasal bir zorunluluktur. Özellikle online ödeme sistemleri ya da kredi kartı ile ödeme almak için bankalarla anlaşma yapmak gerekir. Bu anlaşmaları yapabilmek için şirket olmak gerekir.
Mümkündür fakat profesyonel bir görünüm ve hizmet sağlayamazsanız kimse sitenizden alış veriş yapmaz. 1000 TL den başlayıp isteklerinize, yapacağınız işe göre 100 Bin liraları bulan maliyetler ortaya çıkabilir. Basit manada işe başlayıp ticaret yapabileceğiniz bir sistem ortamala 3000-5000 TL arasındadır.
WordPress bir blog platformu olarak başlamış, ancak şu anda dünyada web sitesi yapımında en güçlü bir web sitesi oluşturucu ve sağlam bir içerik yönetim sistemi (CMS )ile en çok kullanılan yazılım olmuştur. En son araştırmalara göre internetteki tüm web sitelerinin %43'ü WordPress yazılım altyapısına sahiptir.
PHP öğrenmek, ortalama olarak 4 ay ile 8 ay sürebilir. Ancak bu kişinin öğrenme hızına ve isteğine bağlı olarak değişmektedir. Programlama ile ilgili daha önceden hiç deneyiminiz yoksa, bu alanda ilerleyebilmek için bitmek bilmeyen bir meraka sahip olmanız gerekir.
Ancak, yeni başlayanlar için PHP öğrenmek çok daha kolaydır. JavaScript'in çok sayıda kütüphanesi ve framework'ü olduğu için, dile tam anlamıyla hakim olmak zaman alır.
Merhabalar, HTML dosyası içine PHP yerleştirilemez. PHP dosyası içine HTML yerleştirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri