Would have V3, geçmişte gerçekleşmemiş bir olay hakkında konuşurken kullanılan bir kip belirtecidir. Bu belirteç Türkçe'ye “olurdu veya olabilirdi” ifadeleriyle çevrilebilir.
“Would Have V3” kip belirteci, Tip 3 (Type 3) koşul iç tümceciklerinde, ana tümcede sıklıkla yer alan bir yapıdır. Bu yapı, geçmişte olmamış ancak “if clause” yan tümceciğinde verilen şart yerine getirilmiş olsaydı olabilecek eylemlerden bahsetmek için kullanılır.
Have kelimesi, present perfect tense'te olduğu gibi would, could ve should kelimelerine geçmiş zaman anlamı katar.
Could have V3, geçmişle ilgili ihtimal belirtir. “Where's John?” “I don't know, but he could have gone to the garden.”
Öncelikle, would, will'in geçmiş zaman halidir. Would Tip 2 ve Tip 3 şart kiplerinde kullanılır. Hem will hem de would kullanabildiğimiz durumlarda would kullanmak daha kibar duracaktır. Would you like some juice? (Meyve suyu ister miydiniz?)
İlgili 45 soru bulundu
Would have V3, geçmişte gerçekleşmemiş bir olay hakkında konuşurken kullanılan bir kip belirtecidir. Bu belirteç Türkçe'ye “olurdu veya olabilirdi” ifadeleriyle çevrilebilir.
İngilizcede bir şey yapma becerisi veya ihtimalinden bahsedebilmenin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Can ve could; bir beceri, yetki, talep, teklif veya fırsat ifade eden yardımcı fiillerdir. Could fiili esasen, can fiilinin geçmiş zaman kipidir.
Dikkat edin, her iki yapı da geçmişte olan durumlar için kullanılır ve geçmişte olduğu anlamını veren “have+V3”tür. Bu yapıyı geçmişteki bir şeyin olduğundan daha az emin olduğumuzda kullanırız.
İngilizcede Should Have V3 Kullanımı - “Should Have V3” Kip Belirteci. “Should Have V3” kip belirteci, konuşmacının geçmişte yapılması gereken ancak yapılmayan bir işi ifade etmede kullandığı bir yapıdır. Beraber kullanıldığı eyleme “yapmalıydın ancak yapmadın” anlamı katmaktadır.
c) “Would” ve “Could” şu an için gerçek olmayan, ihtimal dışında olan şart cümlelerinde kullanılır. “Could” = olasılık , “Would”= kesinlik ifade eder. I would have been happy to see him, but I didn't have time. (Onu görmekten mutluluk duyabilecektim, fakat hiç vaktim yoktu.)
“Could Have V3” kip belirteci, geçmişte gerçekleşmesi mümkün olup da gerçekleşmemiş olan işleri ifade eder. Gerçekleşme ihtimali düşük olan eylemleri aktarmakla birlikte, geçmişte yaşanan durumlara bakarak, olaylarla ilgili tahmin yürütmek için de kullanılır.
'Type 3 conditional' cümlelerde, if cümlesi için 'past perfect' kipi, temel cümle için 'perfect conditional' kipi kullanılır. that thing would have been happening. you would have passed the exam. I would have been working in Milan.
Özne + have/has + V3
Düzensiz fiil listesinde olmayan fiillerin yalın (V1) hallerine, (-ed, -ied, -d) eklerinden birisi getirilerek V3 hali elde edilir. Düzenli fiillerin V2 ve V3 halleri aynıdır.
“Cannot Have V3” ve “Couldn't Have V3” cümle içerisinde aynı anlam ve kullanıma sahiptir. Bu yapılar geçmiş ifadelere ilişkin tahmin yürütmek için kullanılırlar. Tahmini yapan konuşmacı, söz konusu olayın gerçekleşmesinin imkansız oluşundan %99 emindir. “Can Have V3” yapısı soru cümleleriyle de kullanılabilir.
“Must Have V3” kip belirteci, konuşmacının, geçmiş zamanda gerçekleşmiş bazı olaylardan yola çıkarak tahmin yürütmesi için kullanılan bir yapıdır. Bu cümle çıkarıma bağlı olup, gerçekleşmiş olması konuşmacıya göre oldukça mümkündür. Bu kip belirteci olumsuz olarak da kullanılabilir.
Olumlu, olumsuz ve soru halde kullanılabilen bu yapıdan sonra eylemin yalın hali (bare infinitive) getirilmektedir. Etken (Active) cümlede özneden sonra, eylemden önce yer alır. Edilgen cümlede ise “be+past participle” yapısıyla kullanılır. Örnek Cümle: If I were beautiful, I would be a model.
Would, günlük konuşma dilinde geçmiş zamanda will kip belirteci yerine kullanılmaktadır. Farklı anlamlara sahip olan would; rica ve istek cümlelerinde, konuşma esnasında henüz gerçekleşmemiş bir eylemden bahsederken sık sık kullanılmaktadır.
5) Needn't have+V3 (gerekmezdi)
Bu yapıyı geçmişte yapılan bir şeyin gerekli olmadığı ama gerçekleştiği durumlarda kullanırız. Örnek: You needn't have done the washing up! Bulaşığı yıkaman gerekmezdi. (Bulaşık makinemiz var, dolayısıyla gerekmezdi, ama yaptın.)
Past Perfect Tense (Mişli Geçmiş Zaman)
Geçmişte yaşanan belli bir an ya da olaydan önce meydana gelmiş başka bir olayı anlatmak için kullanılır. Türkçede -mışlı, -mişli geçmiş zaman olarak da bilinir. Yine Past Perfect Pense için de fiillerin 3. halini bilmek gerekir.
Standart olumlu bir cümle özne, "have/has" yardımcı fiili, "be" fiilinin üçüncü hâli (been) ve ana fiilin present participle (-ing) hâlinden oluşur. Geçmişte bir anda başlamış, şu ana kadar devam etmiş ve hâlen devam etmekte olan bir olay veya durumdan bahsederken kullanılır: We have been playing tennis for two hours.
Bir eylemin zamanı önemsiz veya belirtilmemiş ise her zaman Present perfect kullanmalısınız. Gerçekleşmiş bir eylemin zaman veya yer ile ilgili ayrıntıları verilmiş veya istenmiş ise her zaman Simple past kullanmalısınız.
İngilizcede have fiili sahip olmak anlamına gelir. Bu fiilin “have” hali “I, you, we, they” özneleriyle; “has” hali “he, she, it” özneleriyle kullanılır. Bunun yanında have fiilinin geçmiş zamana göre çekimlenmiş hali “had” fiilidir. Yani bu üç fiil de birbirlerinin çekimlenmiş hali olup “sahip olmak” anlamına gelir.
Bu doğrultuda 'Have' fiilinin geçmiş zaman hali 'Had'dir. İngilizce geçmiş zaman öznelerinde aynı şekilde kullanılmaktadır. Have fiilinin ikinci hali olan Had fiilinin cümle içerisindeki olumsuzu ise 'didn't have' ; sorusu 'Did have' şeklinde olmaktadır.
Past perfect tense yani miş'li geçmiş zaman have/ has yardımcı fiilinin geçmiş hali had ile kullanılmaktadır. Cümle formu ise şu şekildedir: Cümle formu: Özne- Had- Fiil (V3)- Tümleç. Past perfect tense, iki olay arasındaki zaman kıyaslaması ile kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri