Bunun dışında
Global iş ortağı Salcomp'un Avcılar'da kurduğu fabrikada Xiaomi telefonlarınınüretimine başlamasıyla birlikte de Türkiye'ye verdiği önemi gözler önüne seren şirket, Türkiye'de üretilen Redmi 9C, Redmi 9T, Redmi Note 10S ve ve Redmi 10 2022 model telefonlarıyla kullanıcıların dikkatini çekiyor.
Dünyanın öne çıkan teknoloji şirketlerinden Xiaomi, Salcomp ortaklığı ile yıllık 5 milyon adet akıllı telefon üretim kapasitesine sahip İstanbul Avcılar'daki fabrikasının açılışı gerçekleştirildi.
Bu markalardan birisi de ülkemizde çok sevilenler arasında yer aldığını gözlemlediğimiz, üst sıralarda yer alan Xiaomi oldu. Xiaomi'nin global iş ortağı Salcomp tarafından Avcılar fabrikasında üretilen Redmi 9C, Redmi 9T, Redmi 10S, Redmi 10 2022 modelleri de bu kapsamda dikkatleri çekiyor.
Araştırmalarımıza göre, 10 markanın 51 akıllı telefon modeli Türkiye'de üretiliyor. Bunlar arasında Samsung ve Xiaomi'nin 10'ar adet modeli bulunuyor. GM, Vivo ve Reeder gibi markalara ait 16 yerli modelin ise vergisiz telefon kapsamına girmesi şimdiden netleşti.
İlgili 35 soru bulundu
Samsung, Xiaomi, Oppo, TCL, Tecno Mobile ve Omix gibi dünyaca ünlü akıllı telefon markaları Türkiye'ye akıllı telefon fabrikası kurdu. General Mobile, Casper, Reeder gibi yerli firmaların da Türkiye'de üretim tesisi bulunuyor.
Redmi, Çinli elektronik şirketi Xiaomi Corporation'a ait bir alt markadır. İlk olarak Temmuz 2013'te uygun fiyatlı bir akıllı telefon hattı olarak duyuruldu ve 2019'da giriş seviyesi ve orta seviye cihazlarla Xiaomi'nin ayrı bir alt markası haline geldi.
Xiaomi'nin Türkiye'deki fabrikası bugün resmen açılıyor
Çinli üretici Xiaomi'nin Türkiye'deki akıllı telefon üretim fabrikası bugün resmen açılıyor. Toplamda 2000 kişiye istihdam sağlayacağı belirtilen ve 14 bin metrekarelik alana kurulan fabrikada yılda 5 milyon adet akıllı telefonun üretilmesi bekleniyor.
Salcomp işçileri haklarının gasbedilmesine karşı fabrikaya kapandı | Ekmek ve Gül. Salcomp Xiaomi fabrikasında işten çıkarılan işçilerin hakları gasbedildi. İşçiler kendilerini fabrikaya kapattı.
Xiaomi, Çin dışındaki üçüncü fabrikasını Hindistan ve Endonezya sonrasında Türkiye'de kurdu. İstanbul'un Avcılar ilçesinde kurulan fabrikanın yılda 5 milyon adet akıllı telefon üretim kapasitesine sahip olacağı bildirildi. Fabrika Salcomp ve Xiaomi ortaklığıyla kuruldu.
TCL, 20 SE, 20 E ve L7'yi yerli üretiyor. Tecno Mobile Camon 16, realme, C21, C21Y, Omix de X300 ve X500 modellerini Türkiye'de üretiyor.
Xiaomi'nin kurucusu ve CEO'su Lei Jun, Xiaomi 13 modellerinin tanıtımının yapıldığı etkinlikte neden iPhone kullandığına açıklık getirdi.
Xiaomi Nerede Üretiliyor? Xiaomi Çin'de üretilmektedir.
İki şirketin de yazılım için farklı stratejileri var. Xiaomi, Android'in özel bir sürümüne sahipken, Redmi cihazları minimum değişiklikle Android'in stok sürümlerini çalıştırıyor.
Redmi Note 11 Pro (Çin) Yorumları
Bu telefonun artısı hafıza kartı desteği ve 3.5 ses çıkışı.
Xiaomi Türkiye Ülke Müdürü Usher Liu, Xiaomi ailesi olarak 2019 yılında Türkiye'de başlayan yolculuğun kendilerini bu noktalara getirmesinden büyük gurur duyduklarını belirterek, "Bizi ilk günden bu yana kucaklayarak Türkiye'nin bir numaralı akıllı telefon markası yapan ve en sevilen teknoloji markalarından biri olarak ...
Lei Jun (Çince: 雷军; 16 Aralık 1969, Xiantao, Hubei, Çin), Çinli milyarder, girişimci ve hayırsever, Haziran 2018'de Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası'na kaydolduktan sonra dünyanın en büyük teknolojik alet üreticilerinden biri olan Xiaomi'yi kurdu.
Xiaomi markalı telefonlarda öne çıkan özelliklerin başında uzun süre dayanabilen şarj ve uzun ömürlü batarya desteği gelmektedir. Xiaomi markasının Mi Note 10 modeli de uzun süreli şarj ve uzun ömürlü batarya konusunda öne çıkan modeller arasında yer almaktadır.
Çinli teknoloji şirketi Xiaomi, akıllı telefonlar başta olmak üzere Mi markasını ürünlerinden kaldırma kararı aldı. Xiaomi'den yapılan açıklamaya göre 2021 yılının 3. çeyreğinden itibaren Xiaomi'nin "Mi" ürün serisinin adı "Xiaomi" olarak değiştirilecek.
Türkiye'den ayrılan OPPO'nun bu kararı düşündürücü. Ancak Çinli teknoloji şirketlerinin ya da Asyalı şirketlerin Mısır ilgisi bununla sınırlı değil. Beyaz eşya şirketi Haier, Mısır'da 135 milyon dolar değerinde yeni bir proje hayata geçirmeyi planlıyor.
Redmi, Xiaomi'nin düşük bütçeli, orta ve düşük seviyedeki özelliklere sahip telefonlarını temsil etmek amacıyla kuruldu. Kısa süredeki başarısıyla Xiaomi bünyesinden ayrı bir şekilde üretim yapmaya başladı ve bir markanın, üretici konumuna gelişine tanık olduk.
Xiaomi geçen yıllar içinde en iyi telefon markaları arasına girdi ve bu ünvanını uzun süredir taşıyor. Dünya üzerinde en çok kullanılan telefonlar listesinde ilk 5'e girmeyi başaran Xiaomi 2022 yılında hala bu başarısını devam ettirmektedir.
BTK 2021 1. Çeyrek verilerine göre ülkemizdeki akıllı telefon pazarının markalara göre dağılımı sıralandı. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde en ağır basan telefon markaları Samsung ve Apple oldu. Yapılan araştırmalar neticesinde ülkemizde satın alınan telefonların %70'i Samsung ve Apple ürünleri.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri